Săptămâna viitoare începe Festivalul „Hai la teatru“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
Oala cu Gust
anunturi

Săptămâna viitoare începe Festivalul „Hai la teatru“

GALERIE
Teatrul Luceafarul
  • Teatrul Luceafarul
- +

Peste 700 de elevi din 55 de trupe de teatru vor participa la Festivalul „Hai la teatru“, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret. Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, se va desfăşura pe 20 şi 21 martie şi constă într-un maraton teatral de peste 2.200 de minute de teatru în care artiştii sunt elevi de toate vârstele. 

Festivalul este organizat de Teatrul Luceafărul, scopul acestuia este acela de a demonstra că teatrul şcolar nu este doar o manieră plăcută de petrecere a timpului liber, ci are şi scop educativ şi formativ. Astfel, elevii au şansa de a se cunoaşte pe sine, de  a  depăşi timiditatea şi de a se adapta mai uşor din punct de vedere social.

„Pregătirea unui spectacol de teatru concură la formarea şi consolidarea culturii generale a elevilor, îi responsabilizează, îi stimulează să comunice cu ceilalţi, să socializeze, să-şi concentreze eforturile şi să-şi stăpânească emoţiile“, declară reprezentaţii Teatrului „Luceafărul“. Cele 55 de trupe de teatru care au fost selectate provin atât din mediul urban, din Iaşi, Paşcani sau Târgu Frumos, dar şi din mediul rural. Astfel, vor participa şi elevi din Deleni, Româneşti, Hodora, Rediu-Ruginoasa, Ţibăneşti, Prisăcani, Cucuteni sau Poiana Şcheii. De asemenea, elevii provin atât de la colegii naţionale şi şcoli generale, cât şi de la licee cu profil tehnic sau sportiv.

Trupele participante sunt coordonate de 76 de persoane, care au pregătit elevii încă de la începutul anului şcolar. Tinerii actori au pregătit piese după autori clasici români, precum I.L. Caragiale, Ion Creangă, Ispirescu sau Coşbuc, dar au avut în vedere şi opere ale unor autori contemporani, ca Dumitru Solomon, Eric Emmanuel Schmitt, Alexandra Badea sau Matei Vişniec. Astfel, cinci dintre trupele participante la concurs au ales textele dramaturgului Matei Vişniec. De asemenea, trupele participante au ales ca expresie artistică actoria, dar şi teatrul de păpuşi şi marionete, clovneria sau pantomima. Deschiderea oficială va avea loc luni, 20 martie, de la ora 12.30, la Teatrul „Luceafărul“, şi vor evolua trupele de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“. Preţul unui bilet este de 3 lei.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Fraţii de cruce strâmbă

Cătălin ONOFREI

Fraţii de cruce strâmbă

Cum ar arăta un stat condus de nişte microbişti ce-şi fac cruce în timp ce înjură?

Filmuletul zilei

opinii

Dacii liberi

Briscan ZARA

Dacii liberi

Precum oamenii din Neanderthal, peste doar 50 de ani se va pomeni despre românii din spaţiul carpato-danubiano-pontic ca despre o naţie dispărută care a locuit câteva sute de ani pe aceste meleaguri. Pandemia de coronavirus va fi ca o linie roşie de hotar în istorie văzută ca punct final de eliminare a lor.

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Ciprian IFTIMOAEI

Corigenţi la sănătate şi bunăstare socială

Oficiul de statistică al UE, Eurostat, a diseminat recent indicatorul AROPE care arată că România este cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, cu 35,8% din populaţie în risc de sărăcie sau excluziune socială, în anul 2020. 

Un geniu

Nichita DANILOV

Un geniu

Aici ar trebui să depună jurământul atât preşedintele, cât şi tot guvernul României, a spus el. Da, aici, în fosta închisoare de la Sighet, unde se mai aud scâncetele şi urletele foştilor deţinuţi politici care au fost supuşi la privaţiuni şi chinuri inimaginabile, tocmai ca să avem acum o temelie pentru a ne clădi noua democraţie şi noua societate...

pulspulspuls

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Cum a luat deputata Berescu faţa altora mai în pole position

Pentru că, iată, Cioloş tocmai a depus ieri lista şi programul guvernului său în parlament, unde în următoarele zile se va decide prin vot dacă merge echipa asta înainte au ba, şi pentru că avem un ieşean pe acea listă, am zis că musai să-l chestionăm olecuţă pe amicul Archibald Tănase despre subiect, în calitatea lui onorabilă de om cu doftorat în sforăraie politică. 

Caricatura zilei

Certificate

Editia PDF

Bancul zilei

Cercetatorii ardeleni au descoperit ca oricâta mâncare le-ai da musafirilor, tot se îmbata.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Ar trebui închise școlile dacă se trece de 6 la mie?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.