anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

Săptămâna viitoare începe Festivalul „Hai la teatru“

GALERIE
Teatrul Luceafarul
 • Teatrul Luceafarul
- +

Peste 700 de elevi din 55 de trupe de teatru vor participa la Festivalul „Hai la teatru“, de Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret. Evenimentul, aflat la cea de-a XI-a ediţie, se va desfăşura pe 20 şi 21 martie şi constă într-un maraton teatral de peste 2.200 de minute de teatru în care artiştii sunt elevi de toate vârstele. 

Festivalul este organizat de Teatrul Luceafărul, scopul acestuia este acela de a demonstra că teatrul şcolar nu este doar o manieră plăcută de petrecere a timpului liber, ci are şi scop educativ şi formativ. Astfel, elevii au şansa de a se cunoaşte pe sine, de  a  depăşi timiditatea şi de a se adapta mai uşor din punct de vedere social.

„Pregătirea unui spectacol de teatru concură la formarea şi consolidarea culturii generale a elevilor, îi responsabilizează, îi stimulează să comunice cu ceilalţi, să socializeze, să-şi concentreze eforturile şi să-şi stăpânească emoţiile“, declară reprezentaţii Teatrului „Luceafărul“. Cele 55 de trupe de teatru care au fost selectate provin atât din mediul urban, din Iaşi, Paşcani sau Târgu Frumos, dar şi din mediul rural. Astfel, vor participa şi elevi din Deleni, Româneşti, Hodora, Rediu-Ruginoasa, Ţibăneşti, Prisăcani, Cucuteni sau Poiana Şcheii. De asemenea, elevii provin atât de la colegii naţionale şi şcoli generale, cât şi de la licee cu profil tehnic sau sportiv.

Trupele participante sunt coordonate de 76 de persoane, care au pregătit elevii încă de la începutul anului şcolar. Tinerii actori au pregătit piese după autori clasici români, precum I.L. Caragiale, Ion Creangă, Ispirescu sau Coşbuc, dar au avut în vedere şi opere ale unor autori contemporani, ca Dumitru Solomon, Eric Emmanuel Schmitt, Alexandra Badea sau Matei Vişniec. Astfel, cinci dintre trupele participante la concurs au ales textele dramaturgului Matei Vişniec. De asemenea, trupele participante au ales ca expresie artistică actoria, dar şi teatrul de păpuşi şi marionete, clovneria sau pantomima. Deschiderea oficială va avea loc luni, 20 martie, de la ora 12.30, la Teatrul „Luceafărul“, şi vor evolua trupele de la Colegiul Naţional „Emil Racoviţă“. Preţul unui bilet este de 3 lei.  

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Alexandru LĂZESCU

Cum trebuie citite demersurile d-lui Macron de modificare a Tratatului UE (I)

Într-un fel chiar şi Eurovisionul a arătat de ce mulţi europeni, mai ales cei din grupul nordic şi de pe flancul estic, nu au deloc încredere că o Europă suverană sub comandă franco-germană, decuplată de „anglo-saxoni”, le-ar putea asigura securitatea.

opinii

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Nichita DANILOV

Catedrala simfonică a lui Eugen Doga

Dacă ar trebui să folosesc o imagine parabolică pentru percepţia muzicii sale, atunci, forţând un pic accentele, aş spune că la auzul uverturilor şi simfoniilor sale până şi pietrele de pe caldarâm se trezesc din amorţire şi încep să danseze transformându-se când în nişte clape de pian, când în nişte imense clape de armonică.

Nevoia de noroc

Michael ASTNER

Nevoia de noroc

Repet şi o spun din nou: E nevoie şi de oareşce noroc - şi în viaţă, şi în joc.

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Eugen MUNTEANU

Identitate personală, identitate etnică, identitate naţională (III)*

Pornind de la constatarea că limba nu este un bloc unitar şi omogen, ci un conglomerat de varietăţi, autorul analizează funcţia limbii în configurarea identităţii naţionale.

pulspulspuls

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Musiu senator şi madam dipotat: o explicaţiune pentru a ţine de cald în uichend

Ca o mică explicaţiune despre una sau alta din cele întâmplate în politichia locală, haideţi să opinăm pe astăzi despre o ciudăţenie remarcată de unii observatori ieşeni mai atenţi din fire. 

Caricatura zilei

Putkirnson

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X