anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
TVR Iasi Telejurnal
anunturi

vineri, 24.03.2023

Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers

GALERIE
porci-caruta
 • porci-caruta
- +

Acuzatul a văzut când a sărit porcul şi l-a dus acasă, spunând oamenilor ce l-au văzut fugărind animalul că e al mamei sale. De aici a început calvarul, care încă nu s-a terminat.

 

Un dosar de furt va fi rejudecat după ce magistraţii Curţii de Apel au admis contestaţia în anulare depusă de împricinat. Sentinţa de condamnare dată la Vaslui şi confirmată la Iaşi a fost desfiinţată, ieri desfăşurându-se primul termen al procesului reluat. Faptele pentru care magistraţii Curţii de Apel vor trebui să ia dosarul de la capăt au în centru un porc alb, de aproximativ 50 kg, cumpărat în august 2014 din târgul de la Văleni, judeţul Vaslui. Cumpărătorul l-a pus în căruţă, urmând să-l transporte la o cunoştinţă.

La trecerea prin comuna Tătărani, porcul a reuşit să sară din căruţă şi să o ia la goană, fără a fi văzut. Aflat la magazinul pe care îl administra, Adrian Diaconu a văzut porcul şi le-a spus unor săteni care se aflau în zonă că e porcul mamei sale. Săritori, aceştia l-au ajutat să-l prindă şi să-l ducă la mama lui Diaconu. A doua zi, a aflat şi păgubaşul unde i-a ajuns porcul, dar nu l-a mai putut recupera. De aici, procesul, început abia în 2019. La unul dintre termene, păgubitul a spus că vrea să se împace cu acuzatul, nemaiavând nicio pretenţie de la acesta. Procesul a mers înainte, Diaconu fiind condamnat la 180 de zile-amendă, evaluate la câte 10 lei.

Atât procurorii, cât şi Diaconu au făcut apel, sentinţa instanţei superioare fiind de 270 de zile-amendă. Această ultimă sentinţă a fost atacată de Diaconu prin intermediul contestaţiei în anulare. El a afirmat că ultima sentinţă de condamnare a fost dată ilegal, fără ca el să fi fost audiat şi fără ca instanţa să fi luat în calcul faptul că declaraţia dată de păgubit echivala cu o retragere a plângerii. Magistraţii Curţii de Apel au constatat că, într-adevăr, procesul se desfăşurase fără ca Diaconu să fie de faţă pentru a-şi preciza poziţia. Citaţia trimisă la domiciliul acestuia nu fusese semnată de inculpat, ci de o altă persoană. La data respectivă, Diaconu se afla în arestul poliţiei vasluiene, neştiind că fusese citat.

Cititi si: Sentință definitivă: procesul șefului bugetar care cere 3 mil. euro după ce a stat în concediu 3 ani din 5

Cititi si: Războiul apei la Paşcani: poliţie, contoare păzite, facturi neplătite

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Duşmanii democraţiei

Alexandru CĂLINESCU

Duşmanii democraţiei

„China e altceva”? Nu: e un regim comunist dur, o ţară a partidului unic şi în care mişcările fiecărui cetăţean sunt strict supravegheate. O victorie a „modelului” chinez ne-ar readuce în punctul din care am sperat că ne-am desprins.

opinii

Sateliţi

Neculai SEGHEDIN

Sateliţi

Cuvântul satelit a intrat, de multă vreme, în limbajul şi în cultura de masă. Se vorbeşte de oraşe satelit, personaje satelit, partide satelit etc., oricum, entităţi care au o libertate limitată, fiind legate puternic de o autoritate supremă. În prezent există câteva mii de sateliţi, nu toţi activi şi foarte puţini vizibili.

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

Codrin Liviu CUȚITARU

Jonathan Coe, un prieten al Iaşului (III)

The Closed Circle e romanul dezamăgirilor maturizării, urmărind, cu asiduitatea victorienilor Charles Dickens şi George Eliot (daca ar fi să fac două filiaţii culturale, tot în spaţiul anglofon), modul în care marile speranţe se transformă, ultimativ, în marile depresii. Dincolo de destinele protagoniştilor, The Closed Circle (...) studiază şi destinul comunitar.

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

George ŢURCĂNAŞU

Bucureştiul şi non-strategiile de dezvoltare regională

Înaintea acestei serii de texte scurte pe care v-o propun astăzi, doresc să fac o precizare. Când critic Bucureştiul, nici pe departe nu îmi îndrept privirea către bucureştenii oneşti, ci doar către autorităţile centrale, ce asigură guvernanţa naţională. Dacă ar fi fost bună, nu aş fi avut decât cuvinte de laudă. Dar e rea, iar impactul negativ al politicilor regionale duc la descompunerea din ce în ce mai accelerată a teritorialităţii noastre regionale. 

pulspulspuls

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Academicienii second-hand. Figuri mai vechi ale politichiei ieşene de acum 20 de ani, la interval

Pe astăzi, stimaţi telespectatori, dacă tot pare în sfârşit că vine primăvara, haideţi să vă spunem câteva şi despre unii seniori din târg care au multe primăveri, multe din ele prin politichie sau, oricum, pe banii noştri. 

Caricatura zilei

Xi Jinping si Putin

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Credeti ca blocurile ridicate dupa anii 2000 in Iasi si in tara sunt sigure in cazul unui cutremur major?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.