Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şapte ani de procese grele din cauza unui porc împieliţat cumpărat din târg, care a sărit din căruţă în mers

GALERIE
porci-caruta
  • porci-caruta
- +

Acuzatul a văzut când a sărit porcul şi l-a dus acasă, spunând oamenilor ce l-au văzut fugărind animalul că e al mamei sale. De aici a început calvarul, care încă nu s-a terminat.

 

Un dosar de furt va fi rejudecat după ce magistraţii Curţii de Apel au admis contestaţia în anulare depusă de împricinat. Sentinţa de condamnare dată la Vaslui şi confirmată la Iaşi a fost desfiinţată, ieri desfăşurându-se primul termen al procesului reluat. Faptele pentru care magistraţii Curţii de Apel vor trebui să ia dosarul de la capăt au în centru un porc alb, de aproximativ 50 kg, cumpărat în august 2014 din târgul de la Văleni, judeţul Vaslui. Cumpărătorul l-a pus în căruţă, urmând să-l transporte la o cunoştinţă.

La trecerea prin comuna Tătărani, porcul a reuşit să sară din căruţă şi să o ia la goană, fără a fi văzut. Aflat la magazinul pe care îl administra, Adrian Diaconu a văzut porcul şi le-a spus unor săteni care se aflau în zonă că e porcul mamei sale. Săritori, aceştia l-au ajutat să-l prindă şi să-l ducă la mama lui Diaconu. A doua zi, a aflat şi păgubaşul unde i-a ajuns porcul, dar nu l-a mai putut recupera. De aici, procesul, început abia în 2019. La unul dintre termene, păgubitul a spus că vrea să se împace cu acuzatul, nemaiavând nicio pretenţie de la acesta. Procesul a mers înainte, Diaconu fiind condamnat la 180 de zile-amendă, evaluate la câte 10 lei.

Atât procurorii, cât şi Diaconu au făcut apel, sentinţa instanţei superioare fiind de 270 de zile-amendă. Această ultimă sentinţă a fost atacată de Diaconu prin intermediul contestaţiei în anulare. El a afirmat că ultima sentinţă de condamnare a fost dată ilegal, fără ca el să fi fost audiat şi fără ca instanţa să fi luat în calcul faptul că declaraţia dată de păgubit echivala cu o retragere a plângerii. Magistraţii Curţii de Apel au constatat că, într-adevăr, procesul se desfăşurase fără ca Diaconu să fie de faţă pentru a-şi preciza poziţia. Citaţia trimisă la domiciliul acestuia nu fusese semnată de inculpat, ci de o altă persoană. La data respectivă, Diaconu se afla în arestul poliţiei vasluiene, neştiind că fusese citat.

Cititi si: Sentință definitivă: procesul șefului bugetar care cere 3 mil. euro după ce a stat în concediu 3 ani din 5

Cititi si: Războiul apei la Paşcani: poliţie, contoare păzite, facturi neplătite

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Viteză

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.