anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Şapte idei de amenajare a unei camere de zi

GALERIE
stgil clasic
 • stgil clasic
- +


House to home vine cu o serie de propuneri, pentru diferite gusturi, pentru amenajarea camerei de zi
Această cameră de zi este dedicată celor care iubesc stilul clasic înveselit cu 2-3 detalii moderne şi tinereşti.

Mobila este clasică, dar nu foarte sobră, decorată cu perne în diverse culori, materiale şi texturi. Pe peretele din spate, între ceasul din lemn pictat şi şemineu, se vede un tapet ilustrând o bibliotecă de care este sprijinită, într-un simţ al umorului bine-venit, o scară reală.

Ce-a de-a doua recomandare este o cameră de zi modernă, care încorporează câteva note tribale, pentru un plus de culoare şi de exotism. Dacă le îndepărtăm pe acestea, avem o cameră predominant albă, cu mobilă, pereţii, podeaua şi chiar perdelele fiind în aceeaşi non-culoare.

Tot aranjamentul este obositor la ochi şi, inutil de menţionat, greu de întreţinut. Însă stilul şi mobila scumpă sugerează că acesta este un living recomandat caselor cu ceva pretenţii, aşa că obiecţiile de mai sus pică. Rămâne însă o întrebare: oricât de bine venite ar fi operele de artă care aduc puţină culoare camerei, dă oare bine un amalgam de stiluri complet diferite, precum statuia antică din spate alături de capetele metalizate de zebra din prim plan?

Al treilea living este în stil rustic şi aduce în prim plan lemnul natur şi împletiturile din ratan. În plus, lăzile folosite ca măsuţe de cafea demonstrează dorinţa proprietarilor de a fi cât mai practici. Ca şi în cazul camerei de zi descrisă mai sus, ducerea la extrem a temei alese este obositoare pentru ochi. Având în vedere că nu este o cabană de lemn, îmbrăcarea pereţilor şi a tavanului în lambriuri este puţin cam mult. Nuanţele de roşu din perne şi de pe covor vin la fix pentru a pigmenta aspectul camerei.
 


Această aranjare este reuşită şi echilibrată. Oglinda în care se reflectă mobila de bucătărie şi accesorii pentru gătit ne dau de înţeles că în imagine avem un open-space. Camera este decorată într-un stil tineresc şi vibrant, folosindu-se totuşi elemente vintage, precum lampa cu abajur şi candelabrul pentru lumânări. Albul camerei este temperat de parchetul în nuanţa deschisă de lemn şi de canapeaua crem.Această cameră pare a unui burlac pasionat de călătorii şi maşini. Nuanţele închise predomină, la fel şi liniile drepte, simple. Canapelele şi măsuţa pentru cafea sunt din piele şi catifea maro, rafinând şi mai mult locul. Totuşi, pernele din blană albă şi cu imprimeu animal par desprinse dintr-un alt decor şi altă poveste. Candelabrul este singurul element care epatează.

Această cameră de zi pare a fi recomandată unui gentilom de modă veche. Pereţii sunt vopsiţi în culori neutre, închise, în timp ce scaunele îmbrăcate în piele maro, măsuţa şi parchetul din lemn masiv ne duc cu gândul la cabinetele englezeşti ale secolelor XVIII-XIX. Şemineul şi accesoriile sunt la fel de sobre şi nimic nu strică armonia amenajării.

Acest living este, probabil, varianta feminină a celui de alături. Se simte în aer aceeaşi atmosferă elegantă, clasică, rafinată. însă mobila greoaie şi severă este înlocuită de canapele deschise la culoare, cu perne multe şi colorate care te îmbie să te afunzi în ele cu o ceaşcă de ceai în mână. În afara inimioarei roşii din şemineu, totul este dozat perfect: alb, crem şi roz cu măsură, cameră este aerisita fără a fi minimalistă.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cioloş a văzut prea mult la filme

Cosmin PAȘCA

Cioloş a văzut prea mult la filme

Sunt cel mult trei scenarii posibile. 1. REPER devine o unealtă a USL, asumată ca atare printr-o politică transparentă de alianţe, prin care se dizolvă treptat relevanţa USR. Adică ne întoarcem la un fel de FSN, adică, ani pierduţi. 2. După alegerile din 2024, dacă nu accede în Parlament, REPER devine un forum de dezbateri şi se pierde în anonimat. Adică un fel de GDS, adică, ani pierduţi. 3. După alegerile din 2024, dacă intră în Parlament, REPER devine în mod natural un aliat al USR, se propune chiar de o fuziune. Adică un fel de PLUS, adică, ani pierduţi.

opinii

Expatriaţii

Codrin Liviu CUȚITARU

Expatriaţii

Hemon este un prozator de mare forţă care, pe lângă indiscutabilul talent literar, deţine şi un bagaj cultural, psiho-emoţional mai corect spus, excepţional. Privit în sine, acesta se dovedeşte capabil, de unul singur, mai ales în condiţiile vieţii autorului într-o civilizaţie străină, să deschidă calea către capodoperă.

Despre contagiunea financiară

Alin ANDRIEȘ

Despre contagiunea financiară

După criza financiară globală, înţelegerea fenomenului de contagiune la nivelul instituţiilor financiare a devenit o prioritate pentru factorii de decizie în vederea creşterii stabilităţii financiare, cu scopul de a reduce efectele crizelor financiare viitoare sau chiar de a le preveni. 

„Războiul sfânt” al rasei

Florin CÎNTIC

„Războiul sfânt” al rasei

Astăzi, 29 iunie, la ora 14.30, la Ateneul Naţional din Tătăraşi, Marius Turda, istoric şi universitar de clasă internaţională, profesor la Universitatea Oxford Brooks, lansează ediţia românească a unei cărţi esenţiale pentru înţelegerea ideilor şi politicilor consacrate rasei şi eugenismului în Ungaria secolulului XX. Evenimentul cuprinde şi vernisajul unei expoziţii itinerante, care va rămâne o lună pe simezele Ateneului, şi care merită şi ea a fi urmărită.

pulspulspuls

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

În loc de utrenie: Metropolia lui Flutur şi fluturii din stomacurile de la Iaşi

Deşi am văzut că mai toată lumea în sutane din târg cam mimează nepăsarea vizavi de declaraţiile şefului Cejeului bucovinean Flutur referitoare la crearea unei mitropolii a Bucovinei, adicătelea cum ar veni la Iaşi să rămânem doar cu cea a Moldovei, în realitate auzim pe căi neoficiale că agitaţia este maximă, iar acele declaraţii chiar au creat îngrijorare la Palatul Metropolitan din Iaşi. 

Caricatura zilei

Ro-Alert te sperie de-acu și în străinătate

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.