Şapte mari licee din Iaşi implicate într-o inovativă competiţie locală
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

miercuri, 14.04.2021

Şapte mari licee din Iaşi implicate într-o inovativă competiţie locală

Evenimentele sunt destinate unui număr de peste 1.000 de tineri cu vârsta între 14 şi 35 de ani din Iaşi.

GALERIE
tineri
  • tineri
- +

O serie de seminarii, concursuri, traininguri, ateliere şi spectacole vor avea loc până pe 15 septembrie în cadrul proiectului „Investeşte în TINE(ri). #Experienţă. #COOL(tură). #Formare“, un nou proiect al Asociaţiei Tineretul Ortodox Român Iaşi. 

Evenimentele, finanţate de Primăria Municipiului Iaşi, sunt realizate în parteneriat cu Asociaţia ART- Meşteşugurile Prutului, Asociaţia COMMUNIO, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei - Sectorul de Misiune, Statistică şi Prognoză Pastorală şi Asociaţia Studenţilor Creştini Ortodocşi Români, filiala Iaşi, alături de şapte licee din Iaşi. Astfel, elevi de la Colegiul „Mihai Eminescu“, de la Liceul Teoretic „Miron Costin“, Colegiul Economic Administrativ, Liceul de Informatică „Grigore Moisil“, Colegiul „Costache Negruzzi“, de la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ şi de la Seminarul Ortodox Liceal „Sfântul Vasile cel Mare“ vor participa la seria de evenimente destinate tinerilor.

Proiectul vizează activităţi de dezvoltare a sinergiei între domeniul cultural, de tineret şi educaţional prin organizarea de activităţi specifice în liceele ieşene. În cadrul proiectului sunt organizate cinci seminarii de formare, un concurs de cunoştinţe generale, două training-uri de soft skills cu tema „Vorbire liberă şi Comunicare“, 12 ateliere de creativitate în cadrul a patru licee partenere care să permită transmiterea semnificaţiilor semnelor cusute pe costumul popular românesc, dar şi activităţile din cadrul Festivalului Bucuriei, care începe pe 26 august. În cadrul acestui festival au loc spectacole folclorice, Târgul Meşterilor şi Meşteşugurilor, dar şi o expoziţie de costume populare.

Scopul proiectului este acela de a stimulara interesul tinerilor pentru cunoaşterea istoriei, a evenimentelor şi personalităţilor care au marcat destinul României, dar şi valorificarea tradiţiilor culturale locale. Evenimentele sunt destinate unui număr de peste 1.000 de tineri cu vârsta între 14 şi 35 de ani din Iaşi. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Eurocanapeaua

Lucian DÎRDALA

Eurocanapeaua

Ar trebui să ne aşteptăm, cât de curând, la o exprimare publică a coeziunii (regăsite) între doamna von der Leyen şi domnul Michel. Uniunea Europeană nu îşi poate permite să ofere adversarilor ei o satisfacţie precum demisia celui din urmă şi cu atât mai puţin să apară divizată în faţa interlocutorilor externi, fie ei prieteni sau rivali.

Filmuletul zilei

opinii

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Florin CÎNTIC

Un dosar sensibil: Mircea Eliade - Radu Gyr (V)

Cum luna martie este legată de naşterea lui Mircea Eliade (13 martie 1907) vă propun un serial care pune câteva accente pe relaţia dintre acesta şi Radu Gyr, un scriitor controversat din cauza activităţii sale politice legionare, plecând de la corespondenţa lor din 1968-1969, aşa cum este ea păstrată la Colecţiile speciale ale bibliotecii Universităţii din Chicago.

De-a joaca

Radu PĂRPĂUȚĂ

De-a joaca

Mă trezisem brusc. Visasem ceva, ce?

În amintirea lui Constantin Munteanu

Alex VASILIU

În amintirea lui Constantin Munteanu

Aparent, despre cei buni la suflet, speciali, este uşor să scrii. Dar cuvintele se aşază încet, pe măsura discreţiei celui evocat acum, la despărţire.

pulspulspuls

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Tanti Veorica lansează partid. Pe cine s-ar baza de la Iaşi?

Atenţiune, atenţiune, stimaţi telespectatori şi simpatice telespectatoriţe: prin anumite redacţii din ţară tropăie de câteva zile un zvonuleţ tare mălăieţ, care zice că madam Veorica, fosta şefă de partidoi, ar urma să lanseze în perioada următoare o nouă construcţie politică cu care să rupă gura târgului. 

Caricatura zilei

Mutare

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.