anunturi
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

miercuri, 18.05.2022

Şapte parohii vacante pentru preoţii din Iaşi

GALERIE
parohii vacante
 • parohii vacante
- +

Există şapte parohii vacante doar pentru preoţii din Eparhia Iaşilor, care îndeplinesc condiţiile statutare de transfer din locurile în care îşi desfăşoară deja activitatea. 

Cinci dintre cele şapte parohii vor fi declarate vacante începând cu 1 august, în timp ce două dintre ele sunt vacante deja de două săptămâni, de când foştii preoţi fie s-au retras din activitate, fie s-au transferat într-o altă parte. Astfel, toate parohiile au biserică şi casă parohială cu excepţia celei care ţine de Protopopiatul Iaşi III, care poartă hramul Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, din localitatea Lunca-Rateş, cu doar 100 de familii arondate.

Aceasta nu are casă parohială construită şi este şi cea mai mică dintre toate. De protopopiate din Iaşi mai ţin trei parohii, la Gura Bohotin, Drăguşeni şi Rediu, Reuşeni, mai fiind o parohie care aparţine de Protopopiatul Paşcani, în Oboroceni, de Protopopiatul Hârlău - la Flămânzi-Cordun, şi de Protopopiatul Săveni - în localitatea Mihai Viteazul. Parohiile au toate sub 300 de familii arondate, cea mai mare fiind cea din Flămânzi-Cordun, cu 297, care poartă hramul "Pogorârea Sfântului Duh". 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spaima Constituţiei

Cătălin ONOFREI

Spaima Constituţiei

Asta-i pohta ce-au pohtit?

opinii

Omnia Vincit Amor

Florin CÎNTIC

Omnia Vincit Amor

Ca cercetător care a lucrat pe arhiva Mircea Eliade existentă la Colecţiile Speciale ale bibliotecii Regenstein a Universităţii din Chicago, mă întreb în fiecare an, pe 22 aprilie, ce mai rămâne din amintirea marelui istoric al religiilor azi, când discursul demolator este atât de hotărât cu predecesorii „incorecţi politic”. Însă, oricât de înverşunaţi ar fi detractorii lui, un singur lucru nu i-l pot lua: iubirea pe care i-a purtat-o Christinel.

Dorul şi amintirea de-a pururi

Grigore ILISEI

Dorul şi amintirea de-a pururi

În acest Floral 2022, în ziua de 18, cu 80 de ani în urmă, a venit pe lume în Bălăbăneşti, judeţul Covurlui, Ecaterina Şerbu, din 22 noiembrie 1965 Ecaterina Ilisei. S-a petrecut acea naştere de prunc în locul cu pricina, pentru că aici, în aşezarea dintre dealuri şi văi ameţitoare, îi duseseră soarta şi misia pe Constantin Şerbu, subofiţer de jandarmi şi şef de post, şi pe soţia lui Aneta, născută Moldoveanu, din părţile Constanţei, părinţii Ecaterinei. 

Enescu în presa română (I)

Alex VASILIU

Enescu în presa română (I)

Selecţii din interviurile acordate în România de George Enescu au fost publicate sporadic de-a lungul timpului, însă muzicologul şi compozitorul Laura Manolache a avut iniţiativa ordonării cronologice în două volume a unui număr impresionant de răspunsuri la întrebările jurnaliştilor. 

pulspulspuls

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Iată un pasaj care trebuie citit cu mare atenţie şi cu băgare de seamă

Stimaţi ieşeni, vă oferim pe astăzi un pasaj, unul mic dar tare interesant, din rechizitoriul care a dus la condamnarea la 10 ani a fostului premare de Bucureşti Sorin Oprescu. 

Caricatura zilei

Grătar la bloc, în balcon

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X