Şapte proiecte votate în unanimitate într-o şedinţă extraordinară a CJ Iași
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

Şapte proiecte votate în unanimitate într-o şedinţă extraordinară a CJ Iași

GALERIE
sedinta cj iasi
  • sedinta cj iasi
- +

Întrunirea de ieri a consilierilor judeţeni a debutat cu „înrolarea“ unui nou membru: Gabriel Pristăviţa a depus jurământul în mandatul lăsat vacant de colegul său de la PNL Liviu Bulgaru. Dintre cele şapte proiecte aflate pe ordinea de zi, trei se referă la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Sf. Maria“.

Astfel, aleşii au fost de acord cu înfiinţarea Secţiei de chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă, cu 30 paturi, care va înlocui compartimentul de specialitate care funcţiona în cadrul Secţiei pediatrie cronici. În medie, 160 de pacienţi sunt trataţi la „Sf. Maria“ pentru arsuri de grade diferite. De asemenea, linia de gardă în această specialitate devine linie de gardă continuă. Totodată, se înfiinţează noi specialităţi la Ambulatoriul integrat al spitalului: diabet zaharat, nutriţie boli metabolice, neurochirurgie, oncologie, urologie, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă, endocrinologie, dermatovenerologie. Structura de personal a spitalului se va modifca de la 1.610 posturi la 1.658.

Aleşii judeţului au mai votat alocarea de fonduri pentru documentaţia necesară extinderii şi dotării Unităţii Funcţionale Regionale de Urgenţă în cadrul Spitalului pentru Copii, precum şi pentru finalizarea lucrărilor de la Staţia de Sortare şi Staţia de Tratare Mecano-Biologică Ţuţora.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.