Şapte străzi, în reparaţii capitale. Vezi lista!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şapte străzi, în reparaţii capitale. Vezi lista!

GALERIE
Bulevardul Primaverii
  • Bulevardul Primaverii
- +

Printre acestea, strada Smârdan şi bulevardul Primăverii.

Şapte artere de circulaţie importante din oraş vor intra în reparaţii ca­pitale. În total, vor fi reabilitaţi 6,1 kilometri de carosabil. Este vorba despre str. Smârdan (630 m), şos. Bârnova (2,9 km), str. Petre Vancea (607 m), bdul. Primăverii (602 m), str. Moşu (382 m) şi str. Ogorului (286 m). „În momentul de faţă, infrastructura stradală din cartierele Bucium, Centru, Ţesătura, Tudor şi Păcurari este insuficient dezvoltată sau pre­zintă un grad ridicat de deterioare, îngreunând astfel desfăşurarea traficului rutier şi pietonal în zonă. Structura rutieră existentă a străzilor nu mai corespunde din punctul de vedere al tipului de îmbrăcăminte şi al capacităţii portante, constatându-se numeroase deficienţe şi degradări ale suprafeţei de rulare devenită improprie circulaţiei şi pietonale“, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei.

Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată de Primărie la 13,6 mi­lioane lei. Contractul a stârnit un interes semnificativ din partea constructorilor, în contextul în care Pri­măria a primit zeci de solicitări de clarificări în doar două zile. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului cu fir­ma/asocierea de firme care îşi va adjudeca contractul. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 martie.

În şedinţa Consiliului Local (CL) de acum două zile, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici la alte 16 străzi, urmând a fi lansate în următoarea perioadă două licitaţii, va­loarea totală a contractelor fiind de circa 60 milioane lei. Una dintre proceduri va face referire la străzi din zone precum Copou (str. Viticul­torilor), Nicolina (Aleea Tudor Neculai, str. Gloriei), Moara de Vânt (str. Timpului, str. Podoleanu), Galata (str. Strugurilor, Aleea Strugurilor, Fundac Strugurilor, str. Poienilor, şos. Iaşi - Voineşti) şi Crucea Roşie (str. Semănătorului, str. Alba Iulia).

 Cealaltă licitaţie vizează str. Mihail Kogălniceanu (573 m, 1,5 milioane lei), str. Theodor Pallady (316 m, 890.952 lei), supralărgire b-dul Tudor Vladimirescu (83 m, 373.698 lei) şi str. Dimitrie Ralet (253 m, 744.016 lei).  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Spre 2024

Cătălin ONOFREI

Spre 2024

Spion rus ori doar simplu mercenar român, Ponta s-a activat şi a apăsat deja butonul roşu!

Filmuletul zilei

opinii

Zona de confort

Briscan ZARA

Zona de confort

E o poziţie în care am putea sta la nesfârşit, pe care o căutăm în momentele grele, o regretăm când o pierdem, dar pe care de multe ori o şi urâm pentru că nu ne oferă nimic deosebit. Cu toţii căutăm şi găsim această stare, fără ea e greu de trăit. Pentru că vrem sa ne simţim confortabil, liniştiţi, relaxanţi. Ca orice pe lumea asta însă, foarte rar recunoaştem când suntem într-o asemenea stare şi o apreciem extrem de puţine ori.

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Ciprian IFTIMOAEI

Familia românească în lumina datelor statistico-demografice

Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a stabilit ca pe data de 15 mai a fiecărui an să se aniverseze Ziua Internaţională a Familiei pentru a sublinia importanţa pe care comunitatea internaţională o acordă familiilor. La propunerea Institutului Român pentru Drepturile Omului şi a Patriarhiei Române, ziua de 15 mai a devenit zi de sărbătoare a familiei şi în România. Pentru anul 2021, Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, a propus ca temă de reflecţie „Familiile şi noile tehnologii”.

Trilogia. Ultimul capitol

Mihai DORIN

Trilogia. Ultimul capitol

Drama universităţilor româneşti în primele decenii ale regimului comunist nu era un subiect lesne de acceptat la începutul anilor ’90 de comunitatea academică. Istoricul Dănuţ Doboş a constatat acest decalaj dintre subiectul istoric şi receptori, preferând, pentru început să se adreseze publicului larg.

pulspulspuls

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

De ai noştri fug toţi ca dreacul de tămâie

Nu ştim dacă aţi observat în ultimele zile cam cât de tare a decăzut Iaşul, odată cu penaliada marilor cârmaci liberali, dar haideţi să vă atragem noi atenţia la un aspect care poate v-a scăpat. 

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.