anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 30.11.2022

Şapte străzi, în reparaţii capitale. Vezi lista!

GALERIE
Bulevardul Primaverii
 • Bulevardul Primaverii
- +

Printre acestea, strada Smârdan şi bulevardul Primăverii.

Şapte artere de circulaţie importante din oraş vor intra în reparaţii ca­pitale. În total, vor fi reabilitaţi 6,1 kilometri de carosabil. Este vorba despre str. Smârdan (630 m), şos. Bârnova (2,9 km), str. Petre Vancea (607 m), bdul. Primăverii (602 m), str. Moşu (382 m) şi str. Ogorului (286 m). „În momentul de faţă, infrastructura stradală din cartierele Bucium, Centru, Ţesătura, Tudor şi Păcurari este insuficient dezvoltată sau pre­zintă un grad ridicat de deterioare, îngreunând astfel desfăşurarea traficului rutier şi pietonal în zonă. Structura rutieră existentă a străzilor nu mai corespunde din punctul de vedere al tipului de îmbrăcăminte şi al capacităţii portante, constatându-se numeroase deficienţe şi degradări ale suprafeţei de rulare devenită improprie circulaţiei şi pietonale“, se arată în documentaţia de atribuire a licitaţiei.

Valoarea totală a lucrărilor a fost estimată de Primărie la 13,6 mi­lioane lei. Contractul a stârnit un interes semnificativ din partea constructorilor, în contextul în care Pri­măria a primit zeci de solicitări de clarificări în doar două zile. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 12 luni de la semnarea contractului cu fir­ma/asocierea de firme care îşi va adjudeca contractul. Potrivit anunţului publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), termenul limită pentru depunerea ofertelor este 14 martie.

În şedinţa Consiliului Local (CL) de acum două zile, consilierii au aprobat indicatorii tehnico-economici la alte 16 străzi, urmând a fi lansate în următoarea perioadă două licitaţii, va­loarea totală a contractelor fiind de circa 60 milioane lei. Una dintre proceduri va face referire la străzi din zone precum Copou (str. Viticul­torilor), Nicolina (Aleea Tudor Neculai, str. Gloriei), Moara de Vânt (str. Timpului, str. Podoleanu), Galata (str. Strugurilor, Aleea Strugurilor, Fundac Strugurilor, str. Poienilor, şos. Iaşi - Voineşti) şi Crucea Roşie (str. Semănătorului, str. Alba Iulia).

 Cealaltă licitaţie vizează str. Mihail Kogălniceanu (573 m, 1,5 milioane lei), str. Theodor Pallady (316 m, 890.952 lei), supralărgire b-dul Tudor Vladimirescu (83 m, 373.698 lei) şi str. Dimitrie Ralet (253 m, 744.016 lei).  
 
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Upgrade pe flancul estic al NATO

Lucian DÎRDALA

Upgrade pe flancul estic al NATO

Agenda miniştrilor de externe nu se putea limita la situaţia din estul Europei, dată fiind anvergura geopolitică globală a Alianţei. Vom vedea, probabil, un efort de consolidare a unei poziţii unitare faţă de China, principalul competitor strategic al Occidentului.

opinii

Mândru că sunt

Florin CÎNTIC

Mândru că sunt

De Ziua Naţională, pe lângă pocnetele sticlelor de şampanie şi exploziile artificiilor, mai stăruie un zgomot de fond: concertul înfundat al pumnilor bătuţi în piept de compatrioţii care, asemenea popcornului în tigaia încinsă, se înfoaie bombastic, „mândri că sunt români”.

Să nu-i jignim pe ruşi

Radu PĂRPĂUȚĂ

Să nu-i jignim pe ruşi

Aşa spunea preşedintele Macron cu ceva timp în urmă: Vai, vai, să nu-i jignim pe ruşi!

Muzicieni români în lume

Alex VASILIU

Muzicieni români în lume

Este titlul potrivit unei rubrici săptămânale de ziar, al unei emisiuni radiofonice cu acelaşi ritm de difuzare pentru că, fără intenţia părtinirii Eutherpei faţă de alte muze artistice, în limbajul sonor cult se exprimă pe înţelesul auditorilor de pretutindeni cei mai mulţi autori şi interpreţi români. Aleg numai câteva exemple:

pulspulspuls

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Pro şi contra părintelui Calistrat, căruia pe drept i se mai spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”

Multă lume îl sună pe amicul nostru Archibald Tănasă ca să pună o vorbă bună în dreptul părintelui Calistrat, căruia după moliftelnic i s-ar mai putea spune şi „Ciocanul Sfântului Vasile”, în engleză „Master of monk’x boxing”, sau „Ninja de la Vlădiceni”, după ce a pocnit şi a trântit la pământ una sau două enoriaşe la intrarea în mănăstirea unde slujea. 

Caricatura zilei

Iohannis, cu așteptările înșelate

Editia PDF

Bancul zilei

Tata, tata! Avem lupi în bloc? Nu, puiule, vecinii îsi citesc facturile la curent si gaze!

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.