Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şarapova, frumoasă şi plină de bani

GALERIE
sarapova
  • sarapova
- +

Jucătoarele de tenis sunt singurele sportive care sunt plătite la fel de bine ca bărbaţii. Topul celor mai bine plătite femei din sport este dominat de vedetele tenisului, în frunte cu blonda rusoaică

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova ocupă prima poziţie în clasamentul celor mai bine plătite sportive din lume, cu 29 de milioane de dolari, dintre care doar şase milioane de dolari premii, restul fiind reprezentat de contractele de imagine, informează forbes.com. În SUA, femeile câştigă doar 77 de cenţi la fiecare dolar obţinut de un bărbat, însă la nivel sportiv diferenţele sunt mult mai mari. De exemplu, în WNBA (liga feminină nord-americană de baschet) salariul maxim este de 107.000 de dolari, în timp ce Kobe Bryant va primi 30,5 milioane de dolari de la Los Angeles Lakers în sezonul următor. Sud-coreeanca Inbee Park a câştigat 585.000 de dolari după ce s-a impus la turneul de golf de la US Open, în timp ce Justin Rose, câştigătorul la masculin, a încasat 1,4 milioane de dolari. Park, care are unul dintre cele mai bune sezoane din istoria golfului feminin, ar putea câştiga cinci milioane de dolari în 2013 din premii şi contracte, în timp ce Tiger Woods rămâne cel mai bine plătit sportiv, cu 78 de milioane de dolari. Diferenţa de venituri derivă din încasările pe care le generează vedetele acestor sporturi, singura disciplină unde atât bărbaţii, cât şi femeile au premii relativ egale fiind tenisul.
Astfel, clasamentul celor mai bine plătite zece sportive este dominat de jucătoarele de tenis, cu Maria Şarapova ocupând prima poziţie pentru al nouălea an consecutiv, cu 29 de milioane de dolari primiţi în perioada iunie 2012 - iunie 2013, din premii, sponsorizări şi apariţii la evenimente.Veniturile Mariei şarapova au "explodat" în 2004, când se impunea la Wimbledon, la vârsta de 17 ani, iar companii precum Nike, Head, Samsung Electronics, Tag Heuer şi Evian se numără printre cele care şi-au asociat imaginea cu ea. Şarapova s-a lansat şi în afaceri, ea inaugurând în 2012 linia de bomboane "Sugarpova". Dulciurile sunt disponibile acum în 15 state, iar compania se aşteaptă să vândă 1,5 milioane de pungi de bomboane, la un preţ de 5-6 dolari pe unitate. Ea intenţionează să se lanseze şi în alte afaceri precum modă, accesorii şi make-up. Pe locul doi în acest clasament se află liderul WTA, americanca Serena Williams, cu 20,5 milioane de dolari venituri, dintre care 8,5 milioane de dolari din tenis şi 12 milioane de la sponsori precum Nike, Wilson, Gatorade şi OPI. Chinezoaica Li Na ocupă locul trei în ierarhia celor mai bine plătite sportive cu 18,2 milioane de dolari, dintre care 3,2 milioane din tenis. Ea este prima sportivă asiatică care a câştigat un turneu de Grand Slam, în 2011, la Roland Garros. Li Na are contracte de sponsorizare cu Samsung şi Mercedes-Benz. Victoria Azarenka (Belarus) a obţinut 15,7 milioane de dolari, dintre care 6,7 milioane de dolari premii în perioada analizată. Ea deţine recordul pentru cele mai mari încasări într-un an competiţional din tenis, cu 7,9 milioane de dolari, în 2012. Ea are contracte cu Nike, Wilson, American Express, Six Star Pro Nutrition, InstaForex şi Citizen. Totodată, ea a devenit prima jucătoare de tenis sponsorizată de producătorul de băuturi energizante Red Bull.
Pilotul din campionatul Nascar, Danica Patrick, este prima sportivă din afara tenisului care apare în acest clasament, pe locul cinci, cu 15 milioane de dolari. Ea este prima femeie care a obţinut un pole position la Daytona 500, cursă pe care a terminat-o pe poziţia a opta, cea mai înaltă pentru o sportivă. Contractele de sponsorizare includ parteneriate cu Chevrolet, Coca-Cola, Nationwide Insurance şi Tissot. Patinatoarea sud-coreeană Kim Yu-na ocupă a şasea poziţie, cu 14 milioane de dolari. Kim are parteneriate cu Samsung, Korean Air şi KB Financial.
 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

    Intrebarea zilei

    Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

    vezi raspunsuri