Sărbători în siguranţă!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 14.05.2021

Sărbători în siguranţă!

GALERIE
Iasisting_christmas
  • Iasisting_christmas
- +

Specialiştii Serviciului de Prevenire şi Protecţie IAŞISTING vă îndeamnă la respectarea unor reguli privind împodobirea „bradului de Crăciun”!

Sărbătorile de iarnă reprezintă momentele magice ce reunesc familiile în jurul unui simbol, „bradul de Crăciun”. Aceste momente rămân permanent în amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite clipe petrecute alături de cei dragi.

Împodobirea bradului şi decorarea locuinţei cu instalţții de iluminat ornamentale sunt tradiţii în preajma sărbătorilor de iarnă şi fac parte din spiritul Crăciunului.

Pentru că unele instalaţii pot declanşa incendii, vă recomandăm să vă luaţi următoarele măsuri:

    Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia); Indiferent că este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei;
    Nu utilizați instalaţii, decorațiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii;
    Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră;
    Nu amplasaţi bradul în apropierea unor surse de căldură: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire;
    Nu lăsaţi nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalaţiile ornamentale;
    Asiguraţi-vă bradul împodobit împotriva căderii accidentale pe mochetă sau pe materiale textile. Aceste lucruri pot conduce la autoincendiere din cauza contactului dintre sursele încălzite de iluminat şi materialele textile;
    Deconectaţi instalaţiile ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiţi locuinţa;
    Nu se admite împodobirea pomului de Crăciun cu materiale combustibile (vată);
    Nu uitaţi că acele de brad reprezintă un pericol pentru siguranţa copiilor şi sunt un mijloc de propagare imediată a focului.

Specialiştii Serviciului de Prevenire şi Protecţie IAŞISTING recomandă dotarea locuinţelor cu un mijloc de stingere de primă intervenţie, respectiv stingător cu CO2, ce poate fi utilizat la orice tip şi început de incendiu, cu uşurinţă, de către orice membru al familiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Toni HRIŢAC

Este nevoie de consultanţă din partea fostei soţii a lui Relu Fenechiu

Când interesul privat este mare, iar responsabilitate aproape inexistentă, expertiza liberalilor urcă la cote ameţitoare. Când urgenţa publică cere însă sacrificiu, iniţiativa lor dispare. Reglementările devin sfinte. Lipsa de iniţiativă a autorităţilor în vremuri cu totul excepţionale ar intra mai degrabă la zădărnicirea combaterii bolilor decât nepurtarea măştilor.

Filmuletul zilei

opinii

„Viaţa mea e un roman”

Alexandru CĂLINESCU

„Viaţa mea e un roman”

Am expus aici o părere strict personală. Şi ca să nu existe nici o ambiguitate: nu ţin jurnal, nu-mi voi scrie memoriile, dar citesc cu plăcere şi cu interes - atunci când merită - jurnale şi memorii.

Lenin şi Ştefan cel Mare

Radu POPESCU

Lenin şi Ştefan cel Mare

Socialiştii şi medalia de AUR.

Complexul Cultural Ieşean

George PLEȘU

Complexul Cultural Ieşean

În timpul unei dezbaterii pe care am organizat-o anul trecut, intitulată „Cultura şi oraşul”, l-am întrebat pe Ştefan Teişanu, directorului Centrului Cultural Clujean, despre oportunitatea înfiinţării unei astfel de instituţii la Iaşi. Răspunsul primit a deranjat orgoliile unei părţi din publicul prezent, dar a atins un subiect sensibil, pe care rar avem curajul să-l abordăm pe plan local. Astfel, în glumă, a sugerat ca instituţia similară din Iaşi să fie numită „Complexul Cultural Ieşean”, cu referire la modul în care fosta capitală culturală a României se raportează la statutul demult pierdut.

pulspulspuls

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Mr Ciorăpel de la Iaşi

Iacătă, dragilor, că nu degeaba îl remarcam aicea la rubricuţă în Postul Mare pe junele conţilier USR de 26 de ani în comiţia Cozetei, la ieşirea de la negocierile cu Chirica, pe viitorul acuzat de trădare Mr. Ciorăpel! 

Caricatura zilei

Fără amendă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.