anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 17.08.2022

Sărbători în siguranţă!

GALERIE
Iasisting_christmas
 • Iasisting_christmas
- +

Specialiştii Serviciului de Prevenire şi Protecţie IAŞISTING vă îndeamnă la respectarea unor reguli privind împodobirea „bradului de Crăciun”!

Sărbătorile de iarnă reprezintă momentele magice ce reunesc familiile în jurul unui simbol, „bradul de Crăciun”. Aceste momente rămân permanent în amintirea noastră ca unele dintre cele mai fericite clipe petrecute alături de cei dragi.

Împodobirea bradului şi decorarea locuinţei cu instalţții de iluminat ornamentale sunt tradiţii în preajma sărbătorilor de iarnă şi fac parte din spiritul Crăciunului.

Pentru că unele instalaţii pot declanşa incendii, vă recomandăm să vă luaţi următoarele măsuri:

    Nu aprindeţi artificii sau lumânări în bradul de Crăciun (sau în apropierea acestuia); Indiferent că este natural sau artificial, acesta se poate aprinde rapid conducând la incendierea locuinţei;
    Nu utilizați instalaţii, decorațiuni electrice cu defecţiuni sau improvizaţii;
    Nu solicitaţi excesiv instalaţia electrică prin utilizarea simultană a mai multor aparate electrice a căror putere însumată poate depăşi puterea instalaţiei electrice a locuinţei dumneavoastră;
    Nu amplasaţi bradul în apropierea unor surse de căldură: sobe, calorifere sau alte mijloace de încălzire;
    Nu lăsaţi nesupravegheate sau la îndemâna copiilor instalaţiile ornamentale;
    Asiguraţi-vă bradul împodobit împotriva căderii accidentale pe mochetă sau pe materiale textile. Aceste lucruri pot conduce la autoincendiere din cauza contactului dintre sursele încălzite de iluminat şi materialele textile;
    Deconectaţi instalaţiile ornamentale de la surse de electricitate atunci când părăsiţi locuinţa;
    Nu se admite împodobirea pomului de Crăciun cu materiale combustibile (vată);
    Nu uitaţi că acele de brad reprezintă un pericol pentru siguranţa copiilor şi sunt un mijloc de propagare imediată a focului.

Specialiştii Serviciului de Prevenire şi Protecţie IAŞISTING recomandă dotarea locuinţelor cu un mijloc de stingere de primă intervenţie, respectiv stingător cu CO2, ce poate fi utilizat la orice tip şi început de incendiu, cu uşurinţă, de către orice membru al familiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Rivalităţi globale (II)

Lucian DÎRDALA

Rivalităţi globale (II)

Este mult mai greu să articulezi, astăzi, o doctrină a îngrădirii, când ţintele ei sunt regimuri cu care nu demult Occidentul stătea - iar în anumite domenii, încă mai stă - la aceeaşi masă, tratându-le drept actori legitimi.

opinii

Provincialismul trufaş al capitalei

Florin CÎNTIC

Provincialismul trufaş al capitalei

Într-una dintre postările sale educative de pe FB, Dan Alexe sublinia că toţi avem accent şi că cel valah, „dă Bucureshti”, e unul dintre cele mai caraghioase, graiul obişnuit al respectivilor aborigeni fiind şi plin de greşeli de acord. Căci a fi provincial nu e o chestiune de plasare geografică, ci de educaţie, nu?

Caua şi politicaua

Radu PĂRPĂUȚĂ

Caua şi politicaua

Jivină fantastică caua/ e rudă cu bau-baua/ şi politicaua:/ sperie copiii: ai!/ fac pipi în pat: vai!/ Şi vrabia-i pui,/ dar dracul ştie de când îi,/ zice o zicală/ naţională./ 

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Alex VASILIU

Valori, performanţe, creativitate (I): Alexandra Dăriescu

Siguranţă, sensibilitate, putere de adaptare, vecinătate netulburată a maturităţii. Sunt impresiile stabile de care am avut parte la primele audiţii ale pianistei Alexandra Dăriescu.

pulspulspuls

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Sângele de frate - Care-i treaba cu Muraru şi murăturile lui despre rotaţie?

Multă lume ne-a tot întrebat în ultimele zile cum se face de declaraţiile liderului liberal de la Iaşi, dipotatul Muraru, legate de rotaţia premierilor între PSD şi PNL, au fost aşa de preluate şi mediatizate de tătă presa naţională, asta în timp ce până atunci dipotatul şi-n limbă dacă stătea nu relata nimeni nimicuţa despre el. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.