Sărbători numai piele şi os!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

duminica, 09.05.2021

Bomba-Text umoristic

Sărbători numai piele şi os!

GALERIE
S
  • S
- +

Oraşul s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare; mai exact, şi-a pus mască festivă, fiindcă multe evenimente au fost anulate, pe motiv de pandemie. Şi mai exact, nu mai avem artificii, spectacole, pieţe pline de must, tulburel şi vin, tarabe cu scăriţă de porc, mici şi ceafă la grătar, chioşcuri cu articole produse de vrednici meşteşugari chinezi, masă pentru pelerini, nici măcar pelerini din alte părţi.

Practic, am rămas doar cu pielerinii, adică participanţii la târgul de piele, aşadar această ediţie a Sărbătorilor e una numai piele şi os, cum s-ar spune. Avem informaţii despre ce se întâmplă în aceste zile la Consumatori, localitate aflată tot în febra sărbătorilor, unde viruşii n-au făcut victime, întărind opinia specialiştilor care zic că alcoolul e un bun dezinfectant, chiar administrat pe cale orală:

                                                        *         *         *

* La Târgul de Pielărie organizat pe esplanada din spatele bufetului au participat mii de creatori, cojocari, căciulari, pielari, pişcotari şi clienţi. Un comerciant a adus măşti anti-Covid din piele, elegante; cei care le-au testat au leşinat, din lipsa oxigenului. / * Şi alţi participanţi au expus măşti din piele neagră, cu fermoar la gură, care acoperă tot capul; acestea au atras nenumăraţi amatori de BDSM. / * Ploaia a căzut vreme de un ceas, timp în care mulţi s-au înghesuit ca niciodată la cabinele de probă din târg şi nu au mai ieşit până când s-a înseninat, ci au jucat table şi au băut vin din damigene. / * Alţi clienţi au folosit cabinele de probă din cauză că primarul n-a amenajat destule cabine de WC. / * În ciuda hainelor din piele elegante expuse de producători, cei mai mulţi localnici au făcut coadă la taraba unui domn care vindea pufoaice.

                                                        *         *         *

* "Parada costumelor de epocă" a fost câştigată de un moş îmbrăcat într-un costum de lână original, de prin 1878, foarte bine păstrat, deşi cu urme de pământ; el a fost descalificat după ce juriul a aflat că e de meserie gropar. / * Nişte politicieni din zonă, vechi baroni locali, s-au zvârcolit pe jos, au scos pe nări fum cu putoare de pucioasă şi au răcnit cu voci neomeneşti după ce s-au atins de moaşte. / * Deoarece n-au fost bani pentru efecte speciale cu lasere, primarul a pus nişte copii să se joace pe uliţe cu lumânări mari, rămase de la cununia fetei sale. / * Oamenii legii au depistat nişte escroci care, purtând măşti pe faţă, să nu fie recunoscuţi, vindeau moaşte false, din plastic, chinezeşti, şi iconiţe prelucrate în Photoshop, cu feţe de actori cunoscuţi în locul chipurilor de sfinţi: Brad Pitt era Sfântul Pafnutie! / * Au fost duşi cu duba şi doi cetăţeni care comercializau pocnitori lungi, cu fitil, pe post de lumânări, precum şi un domn care voia să plaseze "fesuri anti-5G" fără acte de provenienţă.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Obsesiile microbiştilor români

Nicolae GRECU

Obsesiile microbiştilor români

„Ne-a furat arbitrul” şi „jucătorul X ne-a vândut la pariuri” sunt unele dintre acestea.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (VI)

Episodul de azi, penultimul din această serie, conţine o succintă prezentare a confuziei medievale dintre denumirile istorice Dacia versus Danemarca, respectiv Dacus versus Danus, confuzie pe baza căreia autori contemporani construiesc ipoteze aberante, cu motivaţie „patriotică”, dar cu un puternic iz protocronist.

După Înviere

pr. Constantin STURZU

După Înviere

Cea mai importantă predică a Domnului a fost una fără cuvinte. A început în Ghetsimani, cu sudoarea Lui, care "s-a făcut ca picături de sânge" (Luca 22, 44) şi a continuat pe Cruce, până la gestul de a-Şi da duhul de bunăvoie, nu pentru că fusese biruit de moarte. 

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Bravo autorităților locale care au ținut gol Spitalul Mobil de la Lețcani!

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.