Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

vineri, 29.03.2024

Şase candidaţi pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă

GALERIE
ani
  • ani
- +

Vicepreşedintele ANI, Bogdan Stan, care conduce interimar instituţia, după demisia lui Horia Georgescu, şi alţi cinci candidaţi înscrişi în cursa pentru funcţia de preşedinte al ANI au fost admişi la proba scrisă, un candidat a fost respins, iar un altul nu s-a mai prezentat la concurs.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleșteanu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple au obţinut minim 70 de puncte la fiecare dintre cele trei subiecte ale probei scrise a concursului pentru funcţia de preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), susţinută luni.

Astfel, cei şase candidaţi au fost declaraţi admişi la această probă.

Gheorghe Burlacu a fost respins pentru că nu a obţinut minim 70 de puncte la unul dintre cele trei subiecte ale probei scrise, iar Marius Bălan nu s-a mai prezentat la concurs.

Potrivit unui anunţ al Consiliului Naţional de Integritate, de marţi, candidaţii pot depune contestații până miercuri, 18 noiembrie, între orele 09.00- 19.00, la sediul ANI.

După soluţionarea contestaţiilor, candidaţii declaraţi admişi la proba scrisă vor susţine interviul pe 27 noiembrie, de la ora 11.00, tot la sediul ANI. În cadrul interviului candidaţii trebuie să prezinte planul de management pe termen scurt și mediu privind organizarea și funcționarea Agenţiei.

Bogdan Stan, Ion Ionel Gârleşteanu, Marius Bălan, Gheorghe Burlacu, Florica Dragomir, Liviu Partene, Ştefan Pavăl şi Vasile Ţiple şi-au depus, iniţial, dosarele pentru funcţia de preşedinte al ANI, postul fiind liber după ce Horia Georgescu a demisionat, în martie, fiind acuzat de procurorii DNA în dosarul despăgubirilor ilegale de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor.

Bogdan Stan (34 de ani) este vicepreşedinte al ANI şi conduce interimar instituţia, după demisia din martie a lui Horia Georgescu. Acesta lucrează la ANI din 2007, ocupând, pe rând, funcţiile de consilier personal la Cabinetul Preşedintelui, inspector de integritate, şef serviciu, director, iar din aprilie 2012 este vicepreşedintele agenţiei.

Bogdan Stan a absolvit, în 2005, Facultatea de Drept din cadrul Universităţii "Titu Maiorescu" din Bucureşti, iar în 2010 a făcut un curs postuniversitar de securitate naţională la Academia de Informaţii a Serviciului Român de Informaţii.

Ion Ionel Gârleşteanu (67 de ani) a absolvit, în 1972, Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii din Craiova şi este lector la Universitatea din Craiova. El a mai candidat la şefia ANI în anul 2012, concursul fiind câştigat atunci de Horia Georgescu. De asemenea, Ion Ionel Gârleşteanu şi Bogdan Stan au participat şi la concursul pentru funcţia de conducere a ANI din luna august a acestui an, dar au fost respinşi la proba scrisă.

Consiliul Național de Integritate a anunțat, pe 11 septembrie, începerea procedurii de selecție a preşedintelui Agenţiei Naţionale de Integritate, instituție condusă acum interimar de Bogdan Stan.

Aceasta este a doua procedură de selecţie pentru ocuparea funcţiei de preşedinte al ANI, după ce niciunul dintre cei trei candidați, inclusiv actualul șef interimar, nu a promovat, pe 24 august, proba scrisă a concursului.

Președintele ANI are rang de secretar de stat, este desemnat prin concurs organizat de CNI și numit în funcție de către Senat.

Mandatul președintelui Agenției Naționale de Integritate este de patru ani, iar funcția este incompatibilă cu orice funcție publică sau privată, cu excepția celor din învățământul superior.

Agenția Națională de Integritate a fost condusă de Horia Georgescu începând din aprilie 2012 și până în luna martie a acestui an.

În 23 martie, Horia Georgescu a demisionat de la conducerea ANI, după ce a fost reţinut de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că, alături de alţi foşti membri ai comisiei pentru stabilirea despăgubirilor de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor, a aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

În 4 mai, plenul Senatului a votat un proiect de hotărâre prin care Horia Georgescu a fost eliberat din funcţia de preşedinte al ANI, în urma demisiei și după ce acesta a fost trimis în judecată în dosarul despăgubirilor ilegale.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cine profită de madam Şoşoacă

Pavel LUCESCU

Cine profită de madam Şoşoacă

Campania care urmează la Iaşi nu trebuie să devină un circ de tip Şoşoacă, decât dacă vrem să ne batem joc de viitorul acestui oraş. Nu vreau să spun că madam SOS România ar trebui ignorată, ci că n-ar fi rău dacă am încerca să înţelegem mai mult ce are în cap când vine vorba de viitorul oraşului şi mai puţin ce vrea ea să ne vândă, adică scandal.

opinii

Distrugerea statuilor

Alexandru CĂLINESCU

Distrugerea statuilor

Frenezia negatoare woke e urmarea obscurantismului, a fanatismului şi a inculturii. Ideologii woke au cale liberă în mass-media, au pătruns în universităţi şi în şcoli. Acţiunile lor n-au nimic comun cu adevărul istoric. Ei pretind că fac dreptate celor ai căror strămoşi au fost umiliţi şi exploataţi, în realitate manipulează istoria şi adâncesc fracturile sociale.

De ce este atât de aspru Postul Mare?

pr. Constantin STURZU

De ce este atât de aspru Postul Mare?

Faţă de celelalte posturi de peste an, Postul Mare (care precede Sfintele Paşti) este considerat unul aspru, atât din punct de vedere alimentar, cât şi din alte puncte de vedere. De ce este – sau ni se pare a fi – Postul Mare atât de aspru? De ce, în genere, ne este atât de greu să postim? Din mulţimea de posibile răspunsuri, să reflectăm azi la trei dintre ele.

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

pulspulspuls

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă?

Un mare mister tace şi face pe piaţa politichiei locale în această perioadă, stimaţi electori: cine va face listele de candidaturi de la parlamentarele din toamnă la liberalii ieşeni? 

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri