anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 24.10.2020

Şase cazuri noi de Covid în şcoli: opt clase cu cursuri suspendate

GALERIE
inchidere, scoli, covid
  • inchidere, scoli, covid
- +

Numărul şcolilor din judeţ cu cursuri „faţă în faţă” suspendate a ajuns la şapte

Şase noi cazuri de îmbolnăvire cu Covid-19 au dus la suspendarea cursurilor faţă în faţă pentru opt clase de la patru unităţi şcolare din judeţ, două dintre acestea fiind din municipiul Iaşi. Cele mai multe clase care vor învăţa pentru următoarele 14 zile în mediul online sunt de la Şcoala Gimnazială Bălţaţi, unde au fost confirmate trei cazuri de îmbolnăvire cu noul virus gripal. Având în vedere că aceste cadre didactice au intrat în contact cu elevii a patru clase, elevii din clasele a V-a, a VI-a, a VII-a şi a VIII-a de la şcoala din Bălţaţi vor intra în scenariul roşu, activităţile şcolare „faţă în faţă” fiind suspendate. Tot ieri a fost luată decizia de a fi suspendate cursurile pentru două clase de la Liceul Teoretic Waldorf Iaşi, un cadru didactic fiind diagnosticat pozitiv. Astfel, elevii din clasele a V-a şi a XII-a vor învăţa în perioada următoare exclusiv în mediul online. Şi la Şcoala Gimnazială „Otilia Cazimir” din Iaşi a fost confirmat un caz de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice, un învăţător, elevii clasei a III-a D urmând să îşi desfăşoare activitatea în mediul online. În cursul zilei de ieri a fost confirmat doar un singur caz  în rândul elevilor, acesta fiind în anul I A la Şcoala Postliceală Sanitară Centru de Studii „Ştefan cel Mare şi Sfânt” din Paşcani.

Solicitările de suspendare a cursurilor au fost făcute de către unităţile şcolare, în urma deciziilor consiliilor de administraţie ale şcolilor, aceste decizii primind aprobarea Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi şi a Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Hotărârea finală în aceste cazuri aparţine însă Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

În unităţile şcolare cu noi cazuri de Covid-19 s-a luat măsura izolării celor confirmaţi pozitiv, igienizarea şi dezinfectarea spaţiilor din acele unităţi şcolare, dar şi reinstruirea personalului cu privire la regulile de igienă, cu privire la distanţarea fizică şi purtarea măştii de protecţie. În acest moment, la nivelul judeţului, sunt şapte unităţi şcolare în cadrul cărora au fost suspendate cursurile faţă în faţă şi peste 30 de clase care au trecut în scenariul roşu. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.