Şase elevi ieşeni vor primi bursa „Meritul olimpic internaţional”
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şase elevi ieşeni vor primi bursa „Meritul olimpic internaţional”

GALERIE
008 foto Dan Luca, Examen, EVALUARE NATIONALA clasa a - VIII - a
  • 008 foto Dan Luca, Examen, EVALUARE NATIONALA clasa a - VIII - a
- +

Şase performeri ieşeni sunt recompensaţi, începând cu această lună, cu bursa „Meritul olimpic internaţional”, acordată de Ministerul Educaţiei pentru distincţiile câştigate în aprilie, mai sau iunie. Ei vor primi această bursă într-un cuantum mărit, aşa cum s-a aprobat printr-un ordin ministerial apărut în luna februarie.

 

 Cea mai consistentă bursă, în valoare de 800 lei (750 lei anterior), îi revine Alexandrei Brenda Istrate, absolventă a Colegiului Naţional de la profilul matematică-informatică. Ea s-a clasat pe primul loc la Olimpiada internaţională de limbă, literatură şi spiritualitate românească, desfăşurată în luna mai la Oradea. Alexandra se numără printre cei 12 absolvenţi de liceu care au promovat bacalaureatul cu media maximă. O bursă în cuantum de 600 lei (563 lei anterior) va încasa Laura Andreea Ştreangă, care a absolvit gimnaziul la Colegiul Naţional şi se va înscrie la liceu cu media 10. Ea a câştigat premiul al II-lea tot la Olimpiada internaţională de limbă, literatură şi spiritualitate românească. Pentru distincţiile câştigate le aceeaşi olimpiadă (premiul al III-lea), vor lua bursa menţionată, în cuantum de 400 lei însă, elevele Ioana-Adelina Filip şi Alexandra Pătrău, de la Colegiul „C. Negruzzi”. Cu 400 de lei vor fi răsplătite, de asemenea, performanţa Florinei Toma, absolventă a Colegiului Naţional, şi cea a lui Ionel Alin Corbuţă, elev al Şcolii Zmeu din comuna Crucea. Florina a câştigat în luna aprilie medalia de bronz la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete, ce a avut loc în Luxemburg. În luna iunie, Ionel s-a clasat pe locul al III-lea la prima ediţie a Olimpiadei internaţionale de limbă rromani, ce a fost găzduită de Oradea.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Cosmin PAȘCA

Iaşul îşi merită echipa de fotbal

Peste toate, lipsa unui proiect este asemănarea cea mai izbitoare dintre echipa din dealul Copoului şi cea din Podu Roş. Nu cunoaştem obiectivele Politehnicii peste cinci ani - o cerinţă banală pentru un club respectabil - la fel cum nu există o foaie de parcurs a Iaşului care să depăşească un singur ciclu electoral.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Impersonare

Codrin Liviu CUȚITARU

Impersonare

„M-a echipat ca pe beizadea (e drept că şi semănam puţin cu juniorul Ceauşeştilor). Mi-a aranjat părul şi mi-a oferit un costum asemănător cu ale Nicuşorului. Mi-a spus că trebuie doar să râd zgomotos, să înjur şi să beau whiskey la greu. Aşa am procedat, mai ales la masa festivă (care s-a organizat în restaurantul meu). Mă scuzaţi, am fost pupat în fund în ziua aia, de nu vă puteţi imagina!... Totul a mers strună până în clipa în care nu mai ştiu cine a cerut ca eu să o sun pe mama, pe tovarăşa Elena, pe loc, şi să solicit fonduri suplimentare în teritoriu.”

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

George ŢURCĂNAŞU

Reţeaua urbană a Moldovei între 1774 şi 1859 (III)

Replierea teritoriului politic moldovenesc a impus mutaţii substanţiale la nivelul morfologiei şi structurii sistemului de aşezări. Din perspectiva noastră, e importantă îndesirea reţelei de aşezări urbane şi reconfigurarea ariilor de influenţă a acestora. 

Insuportabila greutate a fiinţării

Bogdan ILIESCU

Insuportabila greutate a fiinţării

„The chicken is only an egg’s way for making another egg.” (Găina este doar modul prin care un ou face un alt ou) - Richard Dawkins

pulspulspuls

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Iaca unde va ajunge senatoarea panaramă de Iaşi până la urmă!

Una scurtă dar vioaie pe astăzi despre senatoarea panaramă aleasă de ieşeni, madam Şoşoacă, despre care mulţi cică se întreabă cam ce parcurs politic ar urma să aibă, acumă că şefii ei mai tineri, prin ordin de zi pe unitate primit de la cei cu stele în rezervă, au pus-o pe liber la partid. 

Caricatura zilei

Cum s-a petrecut accidentul

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.