anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Șase elevi şi șase profesori diagnosticaţi cu Covid în prima săptămână de şcoală la Iași

GALERIE
covid
  • covid
- +

Șase elevi şi șase profesori au fost diagnosticaţi cu Covid-19 conform declaraţiilor oficiale ale Inspectoratului Şcolar Judeţean în prima săptămână de şcoală. 

Potrivit informaţiilor Ziarului de Iaşi, elevii sunt din şase unităţi diferite. Cazuri noi ar fi apărut la Scoala „Ion Simionescu”, sursele ZDI afirmând că inclusiv directoarea ar fi pozitiva. 32 de profesori s-ar afla în izolare pentru că au cazuri în familie.

Inspectoratul Şcolar Judeţean confirmă faptul că ar fi cazuri noi de Covid-19 şi la Şcoala „Otilia Cazimir”, dar şi la Şcoala Specială Paşcani, dar nu poate oferi informaţii complete, deoarece anchetele sunt încă în desfăşurare.

„La noi datele sunt parțiale, prin urmare, strict numărul acestora nu putem să spunem pentru că datele definitive, datele corecte le are Direcţia de Sănătate Publică, care realizează ancheta, iar Direcţia de Sănătate ne mai anunţă. Este un sistem din acesta care este în permanentă evoluţie. Sunt elevi confirmaţi în şcolile din Iaşi, sunt şi profesori. În acest moment avem o statistică care este în permanentă evoluţie. Eu pot oferi detalii despre scenarii, adică dacă în momentul îmbolnăvirii într-o şcoală scenariul se schimbă, despre acest lucru pot oferi detalii”, a afirmat prof. Antonina Bleorţ, inspector şcolar şi purtător de cuvânt al ISJ Iaşi.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi a adăugat totuşi că „majoritatea şcolilor sunt din municipiu, avem la Otilia Cazimir, dar este în evoluţie ancheta, avem la Şcoala Simionescu şi la fel este în evoluţie ancheta, avem la Şcoala Specială Paşcani, la fel, o anchetă în evoluţie. Aşteptăm deocamdată nişte date deoarece s-au făcut teste”, a adăugat prof. Antonina Bleorţ.

Purtătorul de cuvânt al ISJ Iași a adăugat că "până astăzi la ora 10 nicio școală din județul Iași nu a intrat pe scenariul roșu datorită îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2".

Surse ale Ziarului de Iași confirmă faptul că, pe lângă cazurile confirmate deja de către Inspectoratul Școlar Județean Iași, la nivelul județului sunt încă doi profesori confirmați cu Covid-19, unul la Colegiul Tehnic „Ștefănescu” din Municipiul Iași și un caz de îmbolnăvire în rândul cadrelor didactice la Școala Osoi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL nu poate guverna fără PSD

Cosmin PAȘCA

PNL nu poate guverna fără PSD

Nu este exclus ca, pe fondul unui dezinteres masiv la urne, PSD să obţină un număr de mandate sensibil mai mare decât cel estimat pe baza voturilor de la locale. Şi atunci nici „mama” alianţei cu USR PLUS, PMP şi UDMR nu va oferi PNL liniştea necesară să guverneze.

Filmuletul zilei

opinii

Transformare

Codrin Liviu CUȚITARU

Transformare

„Laa instaanţăă meelg cuu aaltceevaa. Suusţiin căă m-aauu deesnaaţiioonaaliizaat ceeii dee laa LLS, puunâânduu-măă săă fuumeez... Aam şii dooveezii. Mii-aauu daat naarghiileeaa, aauu făăcuut aapooii seelfiiuulii şii auu puus poozeelee pee Facebook cuu coomeentaaliiuul - S-aa tuulciit chiineezooiiuul! M-aauu moodiifiicaat deecii. M-aauu deesnaaţiioonaaliizaat. Veezii tuu, Coodliinee, îînvăăţâând eeuu loomâânaa, aam deescoopeeriit şii cuum săă fiiuu hooţ, ceeaa cee ee biinee.” N-am mai ştiut ce să adaug. Am rămas plost.

Din corola de minuni a creierului - Memoria

Bogdan ILIESCU

Din corola de minuni a creierului - Memoria

„Without memory, there is no culture. Without memory, there would be no civilization, no society, no future.” Elie Wiesel

Centenar diplomatic (II)

Florin CÎNTIC

Centenar diplomatic (II)

1920 a însemnat recunoaşterea internaţională a României complete, în adevăratele sale fruntarii. Trianonul şi apoi, în octombrie, Parisul, sunt cele două repere de neuitat pentru că ele au adus consfinţirea unirii cu Transilvania şi Basarabia.

pulspulspuls

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Vorba zilei: Cică Chirica are mai mulţi oameni pe lista PSD decât pe cea a PNL

Pe la sfârşitul anilor 90, Mircea Dinescu a făcut valuri printr-o afirmaţie la adresa şefului Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, un profesor universitar care frecventa asiduu diverse conferinţe internaţionale, în pofida faptului că nu prea stăpânea limbile străine. 

Caricatura zilei

4 clase

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.