Şase parohii disponibile pentru transferul preoţilor din Iaşi
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 05.03.2021

Şase parohii disponibile pentru transferul preoţilor din Iaşi

GALERIE
preoti
  • preoti
- +

Preoţii din Iaşi care vor să se transfere au la dispoziţie şase parohii care sunt în momentul de faţă vacante, conform anunţului Arhiepiscopiei Iaşilor. Astfel, doar preoţii din Eparhia Iaşului care întrunesc toate condiţiile statutare de transfer pot să se mute la una dintre cele şase parohii, disponibile atât în Iaşi, cât şi în celelalte judeţe arondate Arhiepiscopiei Iaşilor. 

Astfel, există două astfel de parohii care ţin de Protopopiatul Iaşi I şi de Iaşi II, „Sf. Nicolae“ din Popricani, şi Vişan I. Cea din Popricani numără 800 de familii, are şi biserică, şi casă parohială, şi este vacantă începând cu data de 15 august, în timp cea parohia din Vişan deserveşte la 295 de familii, nu are biserică, dar are casă parohială şi este liberă de la începutul lunii august. Cea mai mare parohie scoasă disponibilă este în localitatea Plugari, ţine de Protopopiatul Hârlău şi poartă numele de „Sf Dumitru“ Boroşoaia.

Aceasta are 1.527 de enoriaşi înscrişi, din 549 de familii, şi este liberă de la începutul lunii iulie. Cea mai mică parohie disponibilă este una dintre cele două din Protopopiatul Săveni - Murguţa, cu 130 de familii şi 522 de enoriaşi, şi care se va elibera de la 1 septembrie. Cealaltă parohie din Săveni - „Sf Dumitru“ Avrămeni, are 345 de familii, 845 de enoriaşi şi are deja aproape trei luni de când este liberă, 30 mai. Ultima dintre cele şase este şi a doua ca mărime - „Sf. Ecaterina“ din Buznea, Protopopiatul Paşcani, care are 487 de familii şi 1.110 enoriaşi. 

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

„Ajutorul” rusesc

Radu POPESCU

„Ajutorul” rusesc

Mai întâi se discreditează orice ajutor venit din partea României şi a Uniunii Europene, chiar dacă este vorba despre un vaccin omologat în Uniunea Europeană şi care este administrat gratuit populaţiei, pentru ca, ulterior, problema apărută să fie „rezolvată” prin importul a 1.000.000 de doze Sputnik din Rusia, vaccin care apoi va fi administrat, doar contra cost şi printr-o reţea comercială privilegiată, tuturor celor care vor să nu se îmbolnăvească de COVID.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

De la un martie la altul

Alexandru CĂLINESCU

De la un martie la altul

După un an la capătul căruia am văzut că, graţie inteligenţei umane, răul îşi are totuşi leac, e cazul să dăm prioritate lucidităţii, să ne dezbărăm de spaimele iraţionale şi să reîncepem, treptat, să trăim. Normal.

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

George PLEȘU

Nevoia de o nouă clădire simbol pentru Iaşi

E timpul ca generaţia noastră să ofere o actualizare a identităţii oraşului prin construirea unei noi clădiri care să devină un reper (landmark) pentru comunitate, un punct de atracţie pentru vizitatori şi o ancoră pe harta regiunii, un atu în competiţia cu alte oraşe de talie similară din această zonă a Europei.

Odiseea, „la feminin”?

Nicolae CREŢU

Odiseea, „la feminin”?

Un titlu de carte, în librărie: Odiseea povestită de Penelopa, Circe, Calypso şi celelalte (Ed. Trei, 2020), de Marilu Oliva, trad. Beatrice Baciu. La ce să te aştepţi oare? Feminism, revendicativ, cu „retuşuri”, fie mai blânde, fie brutale, aduse epopeei homerice? Sau, şi mai rău, vreo tentativă de „rescriere” cu efect de intruziune „naratorială”, voit sau nu, „justiţiar” desfigurator? 

pulspulspuls

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

De ce-o fi dat bani Peni Hill patronului de la feisbuc? Şi cam cât?

Ehehe, cred că nu se poate să nu ştiţi vorba aia a românului, stimaţi telespectatori: găgăuţă, dacă nu-i fudul, parcă nu e găgăuţă destul. Taare dreptate mai are şi românul ăsta necunoscut câteodată, zău aşa... 

Caricatura zilei

Dosar clasat

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.