anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 25.10.2020

Şase parohii la care se pot transfera preoţi din Iaşi la începutul lui 2018

GALERIE
preoti
  • preoti
- +

Preoţii din Iaşi care vor să se transfere într-o altă parohie şi întrunesc condiţiile statuare pentru a se efectua acest transfer au la dispoziţie şase variante.

Dintre acestea, una singură este pe raza judeţului Iaşi, mai exact Parohia Iaşi II, „Naşterea Maicii Domnului“ din Tomeşti. De­servind unei comunităţi de 630 de familii, cu 1.163 de enoriaşi, aceasta este şi singura parohie care nu are casă parohială şi care va fi vacantată de la data de 1 martie 2018.

Tot de la 1 martie va fi liberă şi Parohia „Sf. Voievozi“ din localitatea Bodeşti, protopopiatul Piatra Neamţ, care are 209 familii, 779 de enoriaşi, dar care are şi bi­serică şi casă parohială.

Ambele se regăsesc şi în ultimele patru parohii vacante: „Înălţarea Domnului“ din Hangu, protopopiatul Ceahlău, cu 147 de locuinţe şi 394 de enoriaşi, „Schim­barea la faţă“ Schit Orăşeni, din localitatea Cristeşti, protopopiatul Botoşani, 112 locuinţe şi 475 de enoriaşi, din acelaşi protopopiat făcând parte şi parohiile „Sfântul Nicolae“, Durneşti, 225 de familii, 650 de enoriaşi şi „Sf. Gheorghe“ Vânători, Gorbăneşti, 201 familii, 483 enoriaşi.

Toate aceste patru parohii sunt libere din luna decembrie.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Nicolae GRECU

Generaţia de aur şi statul perpendicular

Hagi şi colegii săi de generaţie nu joacă așa cum cântă geometria politică.

Filmuletul zilei

opinii

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Eugen MUNTEANU

Pericolul manelizării cântecului popular (I)

Agresive şi insidioase, subprodusele culturale pe care le numim, cu un termen generic, manele ne dau măsura răspândirii îngrijorătoare a ţigănirii unei mari părţi a publicului românesc.

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

pr. Constantin STURZU

Iubirea de vrăjmaşi nu e un soi de love story

Aceasta e probabil cea mai grea poruncă din toată Evanghelia: "Iubiţi pe vrăjmaşii voştri!". Completată imediat de: "faceţi bine celor ce vă urăsc pe voi; binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, rugaţi-vă pentru cei ce vă fac necazuri" (Luca 6, 27-28). Pare greu de împlinit acest cuvânt din două motive: pentru că nu înţelegem de ce ni se adresează nouă acest îndemn şi pentru că nu ştim ce înseamnă "a iubi".

Archaeus

Alex VASILIU

Archaeus

Chiar dacă nu aş fi avut posibilitatea să ascult concertul de duminică, 4 octombrie, gândurile despre Archaeus şi-ar fi găsit locul aici. Nu doar pentru că s-au împlinit trei decenii şi jumătate de când a fost înfiinţat. 

pulspulspuls

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

Hopa: madama senator a fost văzută prin târg...

O ştire pozitivă pe ziua de astăzi, dacă tot e uichend: apreciem în mod deosebit efortul madamei senator şi notar de Bucureşti Iulia Scântei de a bate atâta amar de drum până la Iaşi personal, deşi putea semna o împuternicire, cum face atâtea pentru partid, ca să îşi depună aici dosarul de candidat la un nou mandat de senator. 

Caricatura zilei

Plasma

Editia PDF

Bancul zilei

COVID ne-a învatat sa ne spalam pe mâini. Sper sa apara un virus care sa ne învete sa ne spalam si pe picioare. (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.