Şase parohii vacante. Ce condiţii trebuie să îndeplinească preoţii pentru a se transfera?
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco
agri.shop

vineri, 07.05.2021

Şase parohii vacante. Ce condiţii trebuie să îndeplinească preoţii pentru a se transfera?

GALERIE
preoti
  • preoti
- +

Încă două parohii vacante se alătură celor patru disponibile la finalul lunii august, la care se pot transfera preoţii din Iaşi care îndeplinesc condiţiile statutare. Cele două sunt în Protopopiatele din Târgu Neamţ şi Dorohoi, fiind declarate vacante de la începutul lunii septembrie. Prima dintre acestea este şi cea mai mare dintre toate cele şase, are arondate 280 de familii şi 820 enoriaşi, care are biserică, dar nu casă parohială. Aceasta poartă hramul Sf. Vasile şi se află în localitatea Dumbrava. 

Cealaltă, din localitatea Mateeni, are doar 95 de familii şi 180 de enoriaşi, dar are şi biserică gata construită şi casă parohială. Toate cele patru parohii disponibile de la mijlocul lunii august au biserică deja construită, însă două dintre ele nu au şi casă parohială. Este vorba despre cele mai mici, una din Protopopiatul Dorohoi, din localitatea Popeni, şi una din Protopopiatul Piatra Neamţ, din localitatea Mastacan. Prima dintre acestea are arondat un număr de 99 de familii şi 233 de enoriaşi, în timp ce a doua are doar 62 de familii şi 110 enoriaşi.

Celelalte două parohii sunt de dimensiuni medii, au casa parohială construită şi disponibilă, şi se află în Protopopiatele Hârlău, localitatea Miletin, şi Săveni - localitatea Bădiuţi. Ambele au arondate 193 de familii, cu 550, respectiv 539 de enoriaşi. Cei care îndeplinesc condiţiile de transfer pot să îşi depună dosarul la sediul arhiepiscopiei, de pe Ştefan cel Mare. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Toni HRIŢAC

Cu primarul Mihai Chirica la Zoiosu’

Primarul foloseşte resursele patrimoniale şi juridice ale primăriei ca să-şi gestioneze destinul politic.

Filmuletul zilei

opinii

Dezastru de sărbători

Alexandru CĂLINESCU

Dezastru de sărbători

Să nu ne amăgim cu gândul că lumea, în special tinerii, nu se mai uită la televizor. România TV are audienţă la un segment deloc neglijabil din populaţie, sensibil la „patriotism” şi la grija pentru „nevoile românilor”. Direct sau insidios, postul exercită o influenţă nefastă, cu consecinţe pe termen lung.

Marte

Neculai SEGHEDIN

Marte

Aşa cum românii au aşteptat în zadar sosirea americanilor (au venit, ce-i drept, dar cam târziu!), aşa şi pământenii au aşteptat invazia marţienilor până când s-au plictisit şi atunci au trimis ei diverşi emisari către planeta vecină.

De ce romanul? (I)

Nicolae CREŢU

De ce romanul? (I)

A trecut de mult vremea întrebării simptomatic reluate pe atunci „De ce nu avem roman?”. În zilele noastre mai că-ţi vine să (te) întrebi, în faţa producţiei de titluri, altceva: dar oare chiar avem atât de mulţi romancieri? Asta, înainte de a-i citi? După lectură, schimbând ceea ce e de schimbat: oare cum s-o fi explicând iluzia atâtor „romancieri” despre ceea ce scriu ai? Pentru că, la drept vorbind, proporţia de autentice romane din „avalanşa” editorială readuce percepţia realităţii la adevărata şi onesta ei măsură.

pulspulspuls

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Mărirea şi decăderea lui Mihăiţă vodă Chirica: cine i-a tras scatoalca ce l-a dat jos de pe cal?

Una bucăţică de analiză politico-mondenă de Bahlui pe ziua de azi, stimaţi telespectatori, dacă tot e ziua Izvorului Tămăduirii, sărbătoare cu cruce roşie.

Caricatura zilei

Două măști

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.