Sase persoane care au băut antigel au murit numai în ultima lună, la Spitalul „Sfântul Spiridon“
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Sase persoane care au băut antigel au murit numai în ultima lună, la Spitalul „Sfântul Spiridon“

GALERIE
antigel
  • antigel
- +

Ultima confirmare oficială privind această cauză a morţii a venit ieri, în cazul unui ieşean intoxicat din neatenţie. Din cei intoxicaţi, mulţi au făcut-o în scop suicidar.

Este oficial: intoxicaţia cu antigel a mai făcut o victimă: un bărbat de 62 de ani care a murit în UPU, la Spitalul „Sf. Spiridon“, în noaptea de 17 martie. Rezultatele analizelor prelucrate la IML au demonstrat că pacientul a murit intoxicat cu antigel, lucru neclar iniţial. „IML a confirmat ieri intoxicaţia cu etilenglicol la necropsia unui bărbat de 62 de ani, diagnosticat cu ciroză hepatică decedat în UPU“, a arătat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD. Bărbatul s-a intoxicat accidental cu antigel, după cum au arătat medicii.

Specialiştii ieşeni sunt însă îngrijoraţi de o „modă“ extrem de periculoasă la început de an. Numai în ultima lună, în UPU de la „Sf. Spiridon“ au ajuns nouă pacienţi intoxicaţi cu antigel, şase dintre ei pierzându-şi viaţa. Potrivit medicilor urgentişti, antigelul provoacă o intoxicaţie extrem de severă care determină blocarea funcţiilor rinichilor şi ficatului. „Etilenglicolul este o substanţă folosită uneori şi în industria băuturilor alcoolice, întrucât are un gust dulceag şi ajută la creşterea producţiei. Din păcate, oamenii care beau această substanţă îşi dau seama peste câteva ore că ceva nu este în regulă. Victimele se confruntă cu tulburări de vedere, transpiraţii severe, chiar inconştienţă. Etilenglicolul are şi efect de blocare rapidă a rinichilor şi a ficatului, motiv pentru care intoxicaţia determină, de cele mai multe ori, decesul“, a subliniat dr. Gabriel Perianu.

Sătul de viaţă la 24 de ani: a băut o sticlă plină cu antigel

Ultimul intoxicat: un tânăr de 24 de ani a ajuns ieri în stare gravă la Spitalul „C.I. Par­hon“din Copou după ce a băut jumătate de litru de antigel, în încercarea de a-şi pune capăt zilelor. Iniţial, fiind din Săbăoani, a fost transportat la Spitalul Municipal Roman, unde me­dicii au efectuat operaţiunile specifice cazului, adică spălături gastrice şi intubaţie, fiind ulte­rior transportat de urgenţă la Iaşi pentru a-i fi eliminate toxinele din corp. Medicii ieşeni susţin că, deşi bărbatul a trecut deja printr-o şedinţă de hemodializă, starea lui este foarte gravă deoarece a băut o cantitate mare de antigel. Acesta nu se află la prima tentativă autolitică: a mai avut şi în trecut încercări. „Pacientul a fost adus în stare generală foarte gravă, în comă profundă, intubat şi ventilat mecanic, fiind internat direct în ATI. S-a făcut hemodializa, însă este în continuare în aceeaşi stare de comă, cu un prognostic foarte rezervat, deoarece cantitatea de lichid ingerat este foarte mare, de aproximativ 500 ml de antigel, conform declaraţiilor familiei“, a precizat dr. Ionuţ Nistor, medic specialist nefrolog şi purtător de cuvânt al unităţii medicale. Medicii mai spun că tratamentul de urgenţă pentru astfel de intoxicaţii depinde foarte mult şi de timpul în care se ajunge la spital, leziunile fiind ireversibile dacă timpul de intervenţie este mai mare de câteva ore. (Iulia CIUHU; Mădălina OLARIU) 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

CFR - scurtă istorie

Cătălin ONOFREI

CFR - scurtă istorie

Să fie un semn că Drulă e alesul?

Filmuletul zilei

opinii

Proaspăt inadaptaţi

Briscan ZARA

Proaspăt inadaptaţi

Există o teorie ciudată care spune că fără frică nu poate exista viaţă. Frica este un rău necesar, obligatoriu pentru supravieţuire, iar dacă acesta nu vine din exterior, ţi-l faci singur. Când pereţii casei te apară de toţi demonii externi reali, în carne şi oase, îi descoperi cu cea mai mare pasiune pe cei interni, imaginari, mult mai mulţi şi mai fioroşi…

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

Ciprian IFTIMOAEI

O perspectivă statistică asupra maternităţii la mamele minore

În România, vârsta majoratului este la 18 ani, fiind oarecum asimilată cu ieşirea din perioada adolescenţei şi începutul maturităţii (adultul tânăr). Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) se referă la adolescenţă ca fiind perioada de dezvoltare fizică şi psihică cuprinsă între 15 şi 19 ani. În articolul din această săptămână, ţinând cont de definiţia OMS, vom analiza din punct de vedere statistic problematica legată de maternitatea la mamele minore (maternitatea adolescentină).

Povestea de război a marii Regine (III)

Mihai DORIN

Povestea de război a marii Regine (III)

În emoţionanta sa scrisoare testamentară, intitulată „Ţării mele şi poporului meu”,  Regina Maria din anii senectuţii se dezvăluie cu aceeaşi sinceritate ca în cei ai tinereţii: „V-am iubit cu toată puterea inimii mele şi dragostea mea a fost puternică, plină de avânt; mai târziu a devenit răbdătoare, foarte răbdătoare. Mi-a fost dat să trăiesc cu tine, Poporul meu, vremuri de mare restrişte şi vremuri de mari împliniri. Pentru un timp, mi-a fost dat să-ţi fiu călăuză, să-ţi fiu inspiratoare, să fiu aceea care a păstrat flacăra vie, aceea care a devenit centrul de îndârjire în zilele cele mai negre. Aceasta ţi-o pot spune astăzi căci nu mai sunt în viaţă. În acele zile mi-ai dat un nume ce mi-a fost drag: m-ai numit «Mama tuturor» şi aşa vreau să rămân în amintirea ta, aceea care putea totdeauna să fie găsită în clipele de durere sau de pericol...”.

pulspulspuls

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Bun, să zicem: iese Gigi. Ar putea bate cineva înapoi la uşile ferecate?

Multă lume auzim că a vibrat pozitiv zilele trecute, când s-a auzit că fostul premare Gigi a câştigat la Botoşani, în instanţă, pe cererea de eliberare condiţionată de la puşcărie unde stă din cauza mitei pretinse la semaforizarea inteligentă de la Iaşi. 

Caricatura zilei

Rădoi după Tokyo

Editia PDF

Bancul zilei

Când ma întâlnesc în parc si vorbesc cu barbati casatoriti, am impresia ca toti traim cu aceeasi femeie! (...)

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.