Şase români, victime ale traficului de persoane, au fost repatriaţi din Portugalia
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Şase români, victime ale traficului de persoane, au fost repatriaţi din Portugalia

GALERIE
trafic de persoane
  • trafic de persoane
- +

Ministerul de Externe a anunţat, luni, că şase dintre cei 29 de români, care au reclamat faptul că sunt cazaţi şi plătiţi necorespunzător de un angajator din Portugalia, au fost repatriaţi, urmând ca şi ceilaţi muncitori să revină în ţară până la sfârşitul săptămânii.

"În urma demersurilor întreprinse de către Ambasada României la Lisabona pe lângă autorităţile portugheze competente, au fost iniţiate procedurile de repatriere pentru grupul de 29 de cetăţeni români, victime ale traficului de persoane", potrivit unui comunicat MAE.

Cei şase au părăsit Portugalia în noaptea de 22 spre 23 noiembrie.

Potrivit MAE, Ambasada României la Lisabona "acţionează, în continuare, pentru asigurarea asistenţei şi protecţiei consulare pentru ceilalţi cetăţeni români care se află în Portugalia, urmând ca, până la sfârşitul acestei săptămâni, întreg grupul să fie repatriat".

Mai mulţi români au căzut victime ale traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă în Portugalia, a precizat, la 2 noiembrie, Ministerul de Externe.

Muncitorii români "au acceptat o ofertă de muncă identificată online, pentru care angajatorul urma să le încheie contracte de muncă. Contrar promisiunilor, acest fapt nu s-a materializat, iar aceştia au fost cazaţi în condiţii improprii şi remuneraţi necorespunzător", se arată în răspunsul MAE.

Cazul a fost sesizat de un cetăţean român, care a informat Ambasada României la Lisabona.

Reprezentanţii misiunii diplomatice "au întreprins demersurile necesare pe lângă autorităţile locale în vederea obţinerii unor informaţii suplimentare referitoare la caz şi s-au deplasat la faţa locului pentru a analiza situaţia", precizează sursa citată.

Potrivit presei portugheze, mai mulţi români plecaţi la cules de măsline ar fi fost sechestraţi de angajatorul lor, în zona Baixo Alentejo, din sudul Portugaliei.

Mediafax

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

La un pahar cu extraterestru

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.