anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 25.06.2022

Șase studenți ai Universității Tehnice au câștigat burse de 9.600 de lei de la compania Tenaris Silcotub Zalău

GALERIE
TenarisZalau - Roberto Rocca  TUIASITenarisZalau - Roberto RoccaTenarisZalau -  TenarisUniversityNeculai Seghedin, prorector TUIASIAndi Moisescu la Teneris
 • TenarisZalau - Roberto Rocca  TUIASI
 • TenarisZalau - Roberto Rocca
 • TenarisZalau -  TenarisUniversity
 • Neculai Seghedin, prorector TUIASI
 • Andi Moisescu la Teneris
- +

Șase studenți ai Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași s-au numărat printre câștigătorii burselor Roberto Rocca, oferite de către compania Tenaris Silcotub Zalău. Aceștia vor primi burse de 800 de lei timp de 12 luni, ajungând să încaseze în total 9.600 de lei din partea companiei.  

Cei șase tineri provin de la cinci facultăți ale TUIAȘI. Cristina Florentina Savu și Vlad Cazacu de la Facultatea de Construcții de Mașini și Management Industrial, Laura Elena Țiplea de la Facultatea de Inginerie Chimică și Protecția Mediului și Dan Irinel Archip de la Facultatea de Inginerie Electrică, Energetică și Informatică Aplicată sunt studenți la licență, în timp ce Alexandru Cohal de la Facultatea de Automatică și Calculatoare și Ioan Adrian Spiță de la Facultatea de Mecanică sunt înmatriculați la studiile de masterat. 

Criteriile de selecție din rândul studenților au ținut cont de rezultatele excepționale de la activitățile didactice, abilitățile de lider ale acestora și pasiunea pentru inginerie, fiind vorba de tinerii care vor proiecta lumea în care vom trăi, cu toții, mâine. Pentru alegerea câștigătorilor, compania vine și desfășoară o serie de interviuri anual în fiecare dintre universitățile partenere, criteriile de selecție pentru oferirea burselor fiind stabilite exclusiv de către Tenaris Silcotub Zalău. 

TUIAȘI a fost reprezentată la ceremonia de decernare a burselor de prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin, prorector responsabil cu activitatea didactică, conf. univ. dr. Bogdan Ciobanu, prodecan al Facultății de Construcții de Mașini și Management Industrial și șef de lucrări univ. dr. Andrei Victor Sandu, de la Facultatea de Știința și Ingineria Materialelor. Andrei Victor Sandu, în calitate de președinte al Forumului Inventatorilor Români, a acordat Companiei Tenaris Silcotub din Zalău o medalie și o plachetă pentru întreaga activitate de cercetare desfășurată în decursul timpului în facilitățile acesteia. 

„Numărul universităților implicate în acest program de burse Roberto Rocca a crescut, în anul acesta acordându-se și o bursă Universității «Babeș-Bolyai» din Cluj Napoca. A fost o manifestare foarte frumoasă, foarte caldă, deoarece profesorii implicați în acordarea acestor burse formează deja o mică comunitate la nivel național. Ne întîlnim periodic, cel puțin o dată pe an atunci când se desfășoară această activitate de decernare. După decernare, o parte dintre participanți au vizitat fabrica, iar studenții au fost implicați într-un workshop. Ei desfășoară anumite activități în comun, e important că se cunosc, sunt studenți de factură bună din diverse zone alte tehnicii, din diverse facultăți, cu diverse preocupări, dar care au în comun performanța în activitate științifică și didactică”, a declarat prof. univ. dr. ing. Neculai Seghedin. 

În total, au fost premiați 40 de studenți de la șase centre universitare din țară: Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, TUIAȘI, Universitatea Politehnica București, Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești și Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. Tema ceremoniei de decernare a burselor Roberto Rocca a fost una în ton cu dezvoltarea tehnico-științifică accelerată a acestui început de mileniu și anume creativitatea, cu toate valențele acesteia. La ceremonie a participat în calitate de invitat special Andi Moisescu, ca fondator al ApropoTV, care a susținut o conferință motivațională despre dezvoltarea personală, apreciată de către toți studenții prezenți.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.