Scade incidenţa Covid la Iaşi. Ieri au fost însă cinci decese
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scade incidenţa Covid la Iaşi. Ieri au fost însă cinci decese

GALERIE
incidenta covid
  • incidenta covid
- +

Rata de incidenţă pe municipiul Iaşi, dar şi pe judeţ, continuă să scadă. Ieri, în municipiul Iaşi, rata raportată era de 2,85 la 1.000 de locuitori. Oraşul Hârlău şi şapte comune din judeţ mai sunt în scenariul roşu de restricţii. Patru dintre ele - Aroneanu, Bârnova, Rediu şi Valea Lupului - au rate de infectare cuprinse între 4 şi 5 cazuri/1.000 locuitori. 

Tot ieri, la Iaşi au fost raportate 168 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus în plus faţă de ziua precedentă, iar cinci dintre pacienţii internaţi la ATI COVID au murit. În ultimele 24 de ore, la nivelul judeţului Iaşi au fost efectuate 1.698 teste. De asemenea, potrivit solicitărilor medicilor de familie, echipajele mobile au realizat 95 de probe de la persoane suspecte de COVID-19. În ceea ce priveşte vaccinarea, ieri au fost vaccinate 2.804 persoane. Dintre acestea, 2.123 de persoane au primit doza I şi 681 de persoane au primit doza a II-a. De la începutul campaniei de vaccinare s-au înregistrat 289 de reacţii adverse uşoare.

Cititi si: Reportaj la graniţa cu Lumea de Apoi: “Secţia Covid care nu există”

Din punctul de vedere al gradului de ocupare a paturilor COVID, ieri erau ocupate 414, dintre care 69 la ATI. La secţiile destinate celor mai grave cazuri, mai erau libere opt paturi, respectiv la Spitalul de Recuperare, Spitalul CF Iaşi, Spitalul de Pneumoftiziologie, Spitalul “Sf. Spiridon” şi două paturi ATI la Unitatea Mobilă - Spitalul de Boli Infecţioase. La Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”, centru suport COVID-19 pentru bolnavii care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, erau ocupate două paturi ATI.

Cititi si: Am intrat în buncărul plin cu COVID de la Infecţioase Iași

Şapte bolnavi confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus urmează tratamentul prin dializă în staţia de dializă de la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon” Iaşi. La Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” Iaşi, centru suport COVID-19 pentru gravidele care au nevoie de asistenţă medicală de specialitate, sunt ocupate două paturi din trei de la ATI. În zona ATI Covid de la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Sfânta Maria” Iaşi erau ocupate trei paturi ATI din patru, iar în zona medicală, două paturi.

Cititi si: Municipiul Iași va trece duminică din scenariul roșu în scenariul galben

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ziua Regalităţii

Lucian DÎRDALA

Ziua Regalităţii

În mod normal, societatea românească va descoperi, în timp, de ce această zi merită celebrată: va fi, probabil, un proces similar celui de (re)descoperire a rolului jucat de instituţia monarhică în istoria secolelor XIX-XX.

Filmuletul zilei

opinii

Iluzii de primăvară

Nichita DANILOV

Iluzii de primăvară

Lebăda îşi croia netulburată mersul maiestuos alunecând pe luciul apei, în timp ce în jurul ei un cârd de răţuşte agitate se cufundau în apă şi ieşeau la suprafaţă chiar pe sub burta ei, făcând o gălăgie infernală. Lebăda însă plutea imperturbabilă, ignorând cu totul cârdul de raţe şi tot ce era în jur.

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Dana ȚABREA

La ordin, Führer! Un spectacol de colecţie

Pe muchia fragilă ce desparte ura de adoraţie, pot apărea relaţii toxice susţinute de sentimente contradictorii succesive sau chiar simultane. Monodrama La ordin, Führer! scrisă de autoarea austriacă Brigitte Schweiger, cu un uşor caracter autobiografic (bunica scriitoarei a murit într-un lagăr de concentrare), investighează frenezia care-a cuprins minţile oamenilor odată cu apariţia hitlerismului.

De Ziua Tatălui

Michael ASTNER

De Ziua Tatălui

În august 2011, am scris un text dedicat memoriei tatălui meu, o baladă bilingvă în germană şi-n săseşte (varianta amnăşană). Anul trecut, într-una din lungile seri de noiembrie (la Amnaş fiind), am tradus balada.

pulspulspuls

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Imagini de colecţie: oare ne-am schimbat sau nu în bine?

Un amic cetitor atent atent ne-a pus ieri la dispoziţie această faină poză de campanie, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.