Scamatorie imobiliară penală în Primăria Municipiului Iaşi cu 836 mp teren în mijlocul oraşului
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

COMUNICAT DE PRESA

Scamatorie imobiliară penală în Primăria Municipiului Iaşi cu 836 mp teren în mijlocul oraşului

GALERIE
harta municipiul Iasi
  • harta municipiul Iasi
- +

În centrul oraşului, cu complicitatea Primăriei şi a Poliţiei Locale, un aşa-zis dezvoltator imobiliar, S.C. Auto Trans Com S.R.L., şi-a însuşit absolut samavolnic o suprafaţă de 836 mp, pe care a construit o parcare şi pentru care, culmea, a primit autorizaţie de construcţie de la Primărie, deşi acel dezvoltator nu deţinea şi nu deţine acte de proprietate pe această suprafaţă.

 

Mai exact, chiar în centrul Iaşului, zona Smârdan, pe str. Moldovei colţ cu Cometei, dezvoltatorul imobiliar a primit autorizaţia de construcţie nr. 46 / 31.01.2017 pentru construirea unei parcări, deşi terenul aferent nu îi aparţinea şi nu era trecut, la acel moment, nici în proprietatea Municipiului Iaşi.Acest lucru s-a întâmplat pentru că, pentru blocul cu 9 niveluri de pe str. Adunaţi 25 şi str. Moldovei 54, acelaşi samsar imobiliar nu a respectat condiţiile prevăzute în autorizaţia de construcţie 493 din 26.05.2015, adică nu a executat şi parcare pentru autoturisme conform legii, iar ulterior, sub privirea îngăduitoare a Primăriei şi Poliţiei locale, a realizat o astfel de scamatorie penală, pe un teren ce nu îi aparţinea, ca să creeze aparenţa respectării prevederilor legale.

Astfel, acesta şi-a însuşit, samavolnic, un teren de 836 mp pentru realizarea parcării necesare proiectului imobiliar aflat în imediata proximitate a acestui teren, iar Primăria i-a şi eliberat autorizaţie de construcţie, deşi acel teren nu figura în proprietatea nimănui! Pentru a „acoperi” urmele acestei maşinaţiuni penale, cei din Primăria Iaşi au lăsat să treacă un an de zile si au inventariat şi introdus fix acelaşi teren,  în suprafaţă de 836 mp, din str. Moldovei colţ cu Cometei, în proprietatea Primăriei Municipiului Iaşi prin HCL 86 / 28.02.2018. Primul pas al acestei manevre premeditate a trecut neobservat la acel moment, amestecat fiind printre multiple şi uzuale schimburi de teren ale municipalităţii.

 Acum, pentru şedinţa de consiliu municipal Iaşi, programată în data de  30.03.2018, se prevede schimbul de terenuri între acest teren, trecut recent  în patrimonul Consiliului Local, si două terenuri ale unei alte persoane fizice, situate în b-dul Carol şi str. Barboi, chiar dacă terenul de 836 mp indicat mai sus a făcut obiectul eliberării autorizaţiei de construcţie 46/31.01.2017 pentru parcarea blocului de 9 niveluri din Strada Adunaţi 25! O modalitate clasică de suveică cu terenuri, pentru a se pierde urma abuzului iniţial. Dacă se va face acest schimb ilegal de terenuri, blocul din Adunaţi 25 nu va mai avea parcare, cum în fapt nu a avut niciodată. Scamatoria penală a ieşit la suprafaţă (ce a fost autorizată prin AC 46 / 31.01.2017), pe cale de consecinţă autorizaţia de construcţie a blocului devine şi ea vadit ilegală.

„Este un caz strigător la cer, de tip mafiot, de grup organizat pentru favorizarea ilegală a  unui constructor imobiliar şi de abuz în serviciu. Nu văd ce explicaţie pot furniza cei din Primărie pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru realizarea unei parcări pe 836 mp, în buricul târgului, pe un teren fără acte de proprietate! Mai mult, pentru această parcare s-a făcut recepţia lucrărilor de către Poliţia Locală, iar apoi, la câteva luni distanţă, Primăria să introducă, din senin, acel teren în proprietatea municialităţii.

Dacă, spre exemplu, un cetăţean simplu îşi asfaltează drumul public din faţa casei fără autorizaţie i se face dosar penal. Un samsar din anturajul primarului nu doar că îşi face parcare pe un teren fără acte de proprietate, ci şi solicită şi primeşte de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru acel teren! Din păcate, Primăria Iaşi este o instituţie capturată, cu o conducere prizonieră intereselor imobiliare, care se face preş în faţa falşilor dezvoltatorilor imobiliari şi care nu mai apără interesul public. Parcă suntem într-o ţară africană, de mâna a treia, unde nu există reguli şi respect pentru respectarea legii, iar instituţiile apără infractorii, nu interesul public”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local PNL Iaşi şi deputat PNL Iaşi.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Formatul Bucureşti - 9

Lucian DÎRDALA

Formatul Bucureşti - 9

Ceea ce a reieşit, însă, în urma reuniunii virtuale organizate de România, ne lasă să înţelegem că opinia majoritară a central- şi est-europenilor este favorabilă întăririi legăturii transatlantice şi, implicit, găsirii unei modalităţi de afirmare a potenţialului politico-militar al Europei care să nu pună în cauză coeziunea NATO.

Filmuletul zilei

opinii

Justificările justiţiei

Florin CÎNTIC

Justificările justiţiei

Cum lumea este încă agitată după măcelărirea cinică a unui urs de trofeu de către un cetăţean din Liechtenstein invitat dubios şi cam ilegal de nu ştiu ce asociaţie maghiară de vânători din Covasna, a trecut neobservat un eveniment important: o hotărâre a Curţii Constituţionale care a creat deranj în justiţie.

Avea tot felul de idei crazy

Radu PĂRPĂUȚĂ

Avea tot felul de idei crazy

Viki ar fi fost o fată frumoasă, dacă n-ar fi avut pe obrazul drept şi pe gât cicatricile hidoase ale unei arsuri. Când avea doisprezece ani, taică-său venise acasă beat şi o pusese să aprindă lampa abia stinsă şi încinsă. În urma exploziei, rămăsese pe toată viaţa însemnată. 

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Alex VASILIU

Cristian Mandeal - „Minutul de calitate maximă în concert este rezultatul orelor multe de repetiţii” (IV)

Am întâlnit deseori muzicieni care, ascultând cuvintele admirative despre o creaţie a lor din trecute perioade, preferau comentariile celor mai recente realizări - atitudine firească în cazul profesionistului preocupat mereu să evolueze. Totuşi, adăugând ultima serie de tuşe la portretul lui Cristian Mandeal, mă voi întoarce mai întâi la cronicile concertelor susţinute la Iaşi, deşi selecţia este dificilă, pentru că sunt numeroase, toate apreciative.

pulspulspuls

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ce ciudăţenii se mai întâmplă pe ogorul partidoiului ieşean

Ceva ciudat simţim că parcă se întâmplă la partidoiul ieşean în ultimele zile, dragi cetitori. Şi nu ştim dacă are legătură cu aşezarea taberelor în vederea pregătirii alegerii conducerii viitoare a filialeri au ba. 

Caricatura zilei

De ce ești mai iute cu antenă?

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.