anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

COMUNICAT DE PRESA

Scamatorie imobiliară penală în Primăria Municipiului Iaşi cu 836 mp teren în mijlocul oraşului

GALERIE
harta municipiul Iasi
 • harta municipiul Iasi
- +

În centrul oraşului, cu complicitatea Primăriei şi a Poliţiei Locale, un aşa-zis dezvoltator imobiliar, S.C. Auto Trans Com S.R.L., şi-a însuşit absolut samavolnic o suprafaţă de 836 mp, pe care a construit o parcare şi pentru care, culmea, a primit autorizaţie de construcţie de la Primărie, deşi acel dezvoltator nu deţinea şi nu deţine acte de proprietate pe această suprafaţă.

 

Mai exact, chiar în centrul Iaşului, zona Smârdan, pe str. Moldovei colţ cu Cometei, dezvoltatorul imobiliar a primit autorizaţia de construcţie nr. 46 / 31.01.2017 pentru construirea unei parcări, deşi terenul aferent nu îi aparţinea şi nu era trecut, la acel moment, nici în proprietatea Municipiului Iaşi.Acest lucru s-a întâmplat pentru că, pentru blocul cu 9 niveluri de pe str. Adunaţi 25 şi str. Moldovei 54, acelaşi samsar imobiliar nu a respectat condiţiile prevăzute în autorizaţia de construcţie 493 din 26.05.2015, adică nu a executat şi parcare pentru autoturisme conform legii, iar ulterior, sub privirea îngăduitoare a Primăriei şi Poliţiei locale, a realizat o astfel de scamatorie penală, pe un teren ce nu îi aparţinea, ca să creeze aparenţa respectării prevederilor legale.

Astfel, acesta şi-a însuşit, samavolnic, un teren de 836 mp pentru realizarea parcării necesare proiectului imobiliar aflat în imediata proximitate a acestui teren, iar Primăria i-a şi eliberat autorizaţie de construcţie, deşi acel teren nu figura în proprietatea nimănui! Pentru a „acoperi” urmele acestei maşinaţiuni penale, cei din Primăria Iaşi au lăsat să treacă un an de zile si au inventariat şi introdus fix acelaşi teren,  în suprafaţă de 836 mp, din str. Moldovei colţ cu Cometei, în proprietatea Primăriei Municipiului Iaşi prin HCL 86 / 28.02.2018. Primul pas al acestei manevre premeditate a trecut neobservat la acel moment, amestecat fiind printre multiple şi uzuale schimburi de teren ale municipalităţii.

 Acum, pentru şedinţa de consiliu municipal Iaşi, programată în data de  30.03.2018, se prevede schimbul de terenuri între acest teren, trecut recent  în patrimonul Consiliului Local, si două terenuri ale unei alte persoane fizice, situate în b-dul Carol şi str. Barboi, chiar dacă terenul de 836 mp indicat mai sus a făcut obiectul eliberării autorizaţiei de construcţie 46/31.01.2017 pentru parcarea blocului de 9 niveluri din Strada Adunaţi 25! O modalitate clasică de suveică cu terenuri, pentru a se pierde urma abuzului iniţial. Dacă se va face acest schimb ilegal de terenuri, blocul din Adunaţi 25 nu va mai avea parcare, cum în fapt nu a avut niciodată. Scamatoria penală a ieşit la suprafaţă (ce a fost autorizată prin AC 46 / 31.01.2017), pe cale de consecinţă autorizaţia de construcţie a blocului devine şi ea vadit ilegală.

„Este un caz strigător la cer, de tip mafiot, de grup organizat pentru favorizarea ilegală a  unui constructor imobiliar şi de abuz în serviciu. Nu văd ce explicaţie pot furniza cei din Primărie pentru eliberarea unei autorizaţii de construcţie pentru realizarea unei parcări pe 836 mp, în buricul târgului, pe un teren fără acte de proprietate! Mai mult, pentru această parcare s-a făcut recepţia lucrărilor de către Poliţia Locală, iar apoi, la câteva luni distanţă, Primăria să introducă, din senin, acel teren în proprietatea municialităţii.

Dacă, spre exemplu, un cetăţean simplu îşi asfaltează drumul public din faţa casei fără autorizaţie i se face dosar penal. Un samsar din anturajul primarului nu doar că îşi face parcare pe un teren fără acte de proprietate, ci şi solicită şi primeşte de la Primărie autorizaţie de construcţie pentru acel teren! Din păcate, Primăria Iaşi este o instituţie capturată, cu o conducere prizonieră intereselor imobiliare, care se face preş în faţa falşilor dezvoltatorilor imobiliari şi care nu mai apără interesul public. Parcă suntem într-o ţară africană, de mâna a treia, unde nu există reguli şi respect pentru respectarea legii, iar instituţiile apără infractorii, nu interesul public”, a declarat Marius Bodea, preşedintele Biroului Politic Local PNL Iaşi şi deputat PNL Iaşi.

 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.