„Tortul” Guvernului pentru judeţ: cum se împart cele 1,5 miliarde între comune şi oraşe? Și Scânteia și Schitu Duca iau cât Iaşul
Primarii de comune au tras lozul câstigator în repartizarea banilor în cadrul Prog (...)
citeste totduminica, 14.08.2022
Trei sferturi dintre elevii clasei a IX-a C de la Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil” au primit note de trei şi patru la fizică, fiind în situaţia de a ajunge corigenţi u elevii acuză că profesorul Alexandru Constantin i-a discriminat în comparaţie cu colegii lor, la nicio altă clasă nemafiind întâlnită o astfel de situaţie. Vineri, elevii au mai susţinut un nou test. Iniţial, zece dintre ei au primit note de trecere. După intervenţia presei, încă zece elevi au promovat, numai cinci fiind în stare de corigenţă. Mai mult, un elev a depus vineri plângere la Poliţie acuzând că profesorul l-a bruscat. În plus, adolescenţii spun că Alexandru Constantin le cere „donaţii“. „Neg orice acuzaţie”, a transmis scurt cadrul didactic. Cazul a ajuns şi în atenţia Inspectoratului Şcolar, care se va pronunţa pe parcursul săptămânii viitoare. „Peste 99% dintre profesorii noştri sunt performanţi, nu ne explicăm ce se întâmplă cu domnul profesor, aşteptăm să se facă dreptate”, a declarat directoarea Carmen Losonczy.
Un profesor de la Liceul Teoretic de Informatică „Gr. Moisil“ a stârnit un întreg scandal în şcoala unde predă. Alexandru Constantin, profesor la disciplina fizică, aflat în pragul pensionării, a încheiat medii între 3 şi 4 la 25 dintre cei 30 de elevi din clasa a IX-a C la profilul mate-info. Totuşi, ieri a acceptat să mai dea o lucrare cu cei aflaţi în stare de corigenţă. În jurul orei 16, zece elevi au primit note de trecere, iar 15 au rămas în continuare corigenţi. După ce cazul a luat amploare şi presa s-a interesat de el, profesorul a mai trecut încă zece elevi. Carmen Losonczy, directorul şcolii, spune că Alexandru Constantin avea dreptul să modifice mediile din catalog fiindcă era ultima zi de şcoală.
„Aşteptăm la uşă de cinci ore“
Nicio altă clasă nu se află într-o asemenea situaţie la disciplina predată de acelaşi profesor, iar elevii susţin că au fost lăsaţi corigenţi din cauză că nu au „donat“. Acuzaţiile sunt grave, iar părinţii au depus plângere la directorul şcolii şi joi în cursul zilei de joi la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Atât în cadrul şcolii, cât şi la Inspectorat a început, în paralel, anchetarea cazului. Mai mult de atât, unul dintre elevi a fost agresat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 14, iar în urma conflictului spontan s-a făcut sesizare la Poliţie. Agenţii s-au prezentat la şcoală şi au deschis o altă anchetă.
La intervenţia şcolii, profesorul a dat în ultima zi un test, în urma căruia elevii cu note bune ar trebui să treacă clasa. Însă conflictul a degenerat, iar profesorul s-a închis în cabinetul său, cu elevii la uşă. „Aşteptăm la uşă de cinci ore, avem opt ore de când am venit la şcoală şi am dat testul. Tot anul am făcut conspecte, iar la urmă ne-a dat teste şi ne-a pus note pe caiet, numai note de 3 şi 4. La testul de dimineaţă ne-a dat patru probleme de nivel mediu şi patru de nivel avansat, am terminat lucrarea aprope toţi în maximum o oră, şi de atunci aşteptăm. Nu a predat nimic tot anul şi la final a lăsat 25 de elevi corigenţi“, spune elevul Bogdan Costaş, arătând spre colegii lui adunaţi la poarta şcolii.
„Neg orice acuzaţie“
Reprezentanţii şcolii evită să dea prea multe detalii, susţinând că se află în mijlocul anchetei. „Este o cercetare în derulare, profesorul demarează un proces de evaluare acum, aşteptăm rezultatele“, a menţionat Adina Romanescu, directorul adjunct al Liceului de Informatică. În tot acest timp, profesorul de fizică se simte nedreptăţit de către elevii săi. „Neg orice acuzaţie“, a fost reacţia profesorului Alexandru Constantinescu.
Părinţii speră ca în urma acestei sesizări copiii lor să fie notaţi pe merit, iar mediile generale ale acestora, trase în jos de media la fizică, să se îndrepte. „Noi am fost la inspectorat şi am semnalat această neregulă şi lipsă de obiectivitate în evaluare. Băiatul meu a rămas corigent cu 3 şi ceva“, a menţionat Luminiţa Constantin, mama unuia dintre elevi.
După spusele elevilor, acesta ar fi singurul profesor cu care au probleme şi de la care nu înţeleg nimic la oră, deoarece acesta nu le explică materia. „Liceul a luat atitudine în acest caz şi ne bucurăm, restul profesorilor sunt extrem de buni, el este singurul care ne face probleme. Astăzi am făcut sesizare şi la Poliţie, acum 40 de minute a fost Poliţia la şcoală şi a anchetat. Am bătut astăzi la dumnealui la uşă, am intrat şi am întrebat politicos dacă sunt gata rezultatele deoarece aşteptăm de mult timp. M-a bruscat, m-a împins şi mi-a închis uşa peste picior“, mai menţionează Bogdan.
Notele proaste şi numărul mare de corigenţe iniţiale la această clasă nu este singura problemă, profesorul este acuzat de elevi că cere bani drept „donaţii“, în fiecare an pentru concursul Naţional „Ştefan Procopiu“, concurs care are propria sponsorizare şi nu este permisă strângerea de fonduri de la elevi. „Strânge 600 de lei pe clasă, cere şi după concurs. Aceasta este singura clasă care nu a făcut donaţiile respective“, a precizat Ana Maria Galupa, elevă în clasa a XI-a, martoră în cazul anchetat de Poliţie, acela de bruscare a elevului de clasa a IX-a.
„Este o situaţie ciudată şi tardivă“
„Am fost informată, e un inspector de-al nostru acolo, este o situaţie ciudată şi tardivă pe care au semnalat-o ieri părinţii într-un memoriu. Aceştia au declarat că evaluarea n-ar fi obiectivă. Am trimis o echipă acolo, a fost o discuţie aprinsă între părinţi şi profesor, elevi şi profesor. Sunt nişte probleme destul de discutabile în modul de corectare al domnului profesor. Vom avea săptămâna viitoare o concluzie“, a declarat Camelia Gavrilă, inspector general al Inspectoratului Şcolar Judeţean.
Conducerea şcolii susţine că până acum n-au ştiut de aceste probleme şi că nu îşi doresc decât să se soluţioneze. „Este un caz unic în liceul nostru, în istoria noastră. Ieri a fost un consiliu profesoral foarte furios, noi suntem afectaţi de această realitate. Părinţii au semnalat cam târziu, la sfârşitul anului şcolar, iar situaţia şcolară a fost afectată. Peste 99% dintre profesorii noştri sunt performanţi, nu ne explicăm ce se întâmplă cu domnul profesor, aşteptăm să se facă dreptate“, a declarat directoarea Carmen Losonczy.
Cuvinte cheie: + Alexandru Constantin, Liceul de Informatica Gr. Moisil
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Simona Halep s-a calificat în finala turneului de la Toronto. Românca va reveni în Top 10 WTA
Acţiuni ale poliţiştilor pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier
Ancelotti spune că se va retrage după ce i se va încheia contractul la Real Madrid
David Popovici, mesaj motivaţional după performanţa de la Roma
StirileProTV: Florin Salam ar fi murit. Manelistul pe Facebook: “Nu. Nu am murit”
Ciprian Marica, reacţie după performanţa lui Popovici: Bravo, copile! Sper să te merităm!
Ucraina anunţă distrugerea unui pod esenţial din regiunea Herson, ocupată de forţele ruse
Blocaj pe alocuri pe Transfăgărăşan din cauza unor şoferi care au parcat pe carosabil
Două maşini s-au făcut zob în Păcurari, la intersecţia cu pasarela Octav Băncilă (VIDEO)
Salvamontiştii intervin pentru salvarea unui turist care a făcut o criză cardiacă la Cabana Dochia
Zeci de refugiaţi ucraineni au primit informaţii de la voluntarii Asociaţiei WORLDSTREET FOTO
Campionatul Naţional de Volei pe Plajă Brizo 2022 se apropie de faza finalelor (FOTO)
Balaton, supranumit „Marea Ungariei”, mult mai ieftin decât Mamaia
Actorul Steven Seagal s-a aruncat în braţele dictatorului Vladimir Putin
Florin Cîţu, fost premier, atrage atenţia că vine vremea reglementării pensiilor speciale
Campionatul European de canotaj: A patra medalie pentru România, bronz la patru rame masculin
Vestigii arheologice vechi de 7.000 ani, descoperite la 100 de km de Iaşi
Orăşenii au început să crească păsări şi porci ca să facă faţă scumpirilor
Ce este o fatwa şi ce legătură are cu trecutul scriitorului Salman Rushdie
Presa din Iran se bucură de violenţele asupra scriitorului Salman Rushdie
Un tânăr a intrat cu maşina în gardul unei gospodării şi s-a oprit în peretele casei
Wilian pleacă de la Corinthians, după ce a primit ameninţări cu moartea
Congresul SUA a adoptat planul vast pentru climat şi sănătate al preşedintelui Joe Biden
Simona Halep şi Sorana Cîrstea şi-au aflat adversarele din primul tur la Cincinnati
Andrej Babis, fostul premier ceh, este anchetat în Franţa pentru spălare de bani din fraude
LIVE TEXT: Politehnica Iași - Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2-0, rezultat final
Economia Marii Britanii s-a contractat în trimestrul al doilea cu 0,1% faţă de trimestrul anterior
David Popovici evoluează, sâmbătă, pentru aurul la CE de nataţie, la 100 metri liber
Zelenski: Restricţiile de vize pentru cetăţenii Federaţiei Ruse sunt corecte
VIDEO - Două maşini s-au izbit puternic în faţa la Kaufland-ul din Tudor Vladimirescu
Cât mai câştigă din salariu şefii învăţământului ieşean? Declaraţii de avere actualizate
Ateliere de grădinărit mâine la Universitatea “Cuza”. Înscrierile se pot face online
Carambol provocat cu o alcoolemie de comă: 3,47 la mie. Ce l-a salvat de la o condamnare pe măsură?
Nicolae GRECUPohtiţi la fotbal! |
Eugen MUNTEANUMitocanul de la volan (I) |
Aurelian-Petruș PLOPEANUDobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă) |
Alexandru CĂLINESCUO limbă din prefabricate |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.