anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 19.08.2022

Scandal de un miliard de lei la leberalii ieşeni: cine a fugit cu caşcavalul?

GALERIE
puls
 • puls
- +

Unul dintre marile scandaluri mici de la leberalii ieşeni, pus pe tapet inclusiv la ultima şedinţă a şefilor, aia care era să se lase cu stigături în stradă şi cu aruncat rufele unora în drum, peste gărduţul metalic din faţa sediului din Podu Roş, cică ar fi avut ca subiect de plecare prestaţia oferită în campanie de principalul beneficiar al fondurilor puse la bătaie. 

Da, aşa este, aţi ghicit: acest beneficiar este cică junele specialist în toate şi (mai ales) în nimic Răzvănel care bea Ciuc, tinerelul acela cu păru-ntre ochi adus de Tom Niţă la partid şi pasat apoi următorilor ca moştenire de la tata. Lumea cică era scandalizată pe motiv că Răzvănel le-ar fi tras clapa la toţi, din moment ce, spun ei, a avut o prestaţie jalnică în campania pentru premărie a lui Bot Ia, reflectată şi de procente, iar pentru asta, în timp ce alţii au dat, el a înhăţat printr-o firmă a unui amic, de la partid (atenţie mare, ţineţi-vă bine de colţul mesei!), nu mai puţin de nouă sutare de meleoane de leuţi vechi. Başca, mai zic răuvoitorii din partid, şi-a tras la scară şi postul de conţilier ales, pe listele leberale, dintr-o poziţie de top, de parcă era în situaţia de a trage partidul în sus el şi numele lui cu greutate şi prestij în târg, nu invers. De-acuma, domnilor leberali, ce s-a dat e bun dat, numele lui Doamne-Doamne fie lăudat! Haideţi vedeţi cum faceţi pe la toamnă: să mai şi dea, nu numai să ia!

Cele mai haioase faze de la eliberarea celui mai râvnit berou din târg

Auzim de la unii martori oculari ai marelui, dar discretului eveniment politic căci strângerea catrafuselor din beroul de edil şăf al fostului premare Jiji, berou care a stat încuiat şi sigilat până zilele trecute, s-ar fi produs cu multe înghionteli, lovituri de coate şi chicoteli ale celor prezenţi. La eliberarea încăperii cu pricina, care a avut loc abia după ce Chir Nica a primit patalamaua de premare ales, cică a asistat Jiji în persoană, fostul premare venind acolo cu o echipa de la “Spaţii Verzi”.

Spun aşadară martorii că, din ce s-a scos de acolo, cel mai haios a fost momentul în care Jiji a decis să ia acasă canapeaua. Acuma, dacă stăm drept şi gândim strâmb, ne dăm seama că e cam greu de stabilit ce o fi precumpănit la Jiji aicea: valoarea de piaţă a canapelei, făcută cică odată cadou de un mare biznisman local cu fabrică de profil luată de la stat, sau valoarea sentimentală a canapelei de nebunii, prin care zice-se că a trecut de-a lungul timpului, cu scârţâieli sau fără, multă lume cunoscută, şi că mare jale ar mai fi dacă acea canapea ar avea gură să vorbească? În fine, să trecem la următorul moment hazos al evacuării! Acesta a fost, zic martorii, momentul în care au început să fie golite dulapurile şi dedesubturile, locuri de unde zice-se că s-ar fi adunat saci de sticle, cele mai multe de Frâncuşă, slăbiciunea lui Jiji, dar şi de uischiuri care mai de care mai fine sau mai delicate, iar aicea fiind cică sticle nu numai goale, dar şi pline, pe jumătate ori sigilate. Iată aşadar, stimaţi telespectatori, căci dacă unii ne tot întrebau îngrijoraţi oare din ce o să trăiască Jiji de acuma ‘nainte, azi le putem spune că, măcar dintr-o privinţă, fostul premare a scăpat de-o cheltuială. Fie şi pentru o vreme…

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Reformă? Ce fel de reformă?

Alexandru CĂLINESCU

Reformă? Ce fel de reformă?

În ce mă priveşte sunt sceptic, nu în ultimul rând din cauza persoanei care se află acum în fruntea ministerului. Sorin Cîmpeanu e o marionetă care se complace în insignifianţă. Fără coloană vertebrală, a servit drept unealtă obedientă mai multor partide. (...) Vorbeşte ca un robot, înşiră platitudini după platitudini. Este, cu siguranţă, omul cel mai puţin potrivit să reformeze învăţământul românesc.

opinii

Am fost la Gânju…

Nicolae TURTUREANU

Am fost la Gânju…

Un text „Sfâşietor - jurnalul unui artist care ştia că moare”, scris de Emilia Chiscop şi reluat de ZDI, după 20 de ani, mi l-a repanotat, pe simeza memoriei, pe redutabilul artist al penelului, Ioan Gânju. Mi-am amintit că şi eu „Am fost la Gânju”, dar cu încă vreo două decenii înainte, când „alte glasuri, alte încăperi” îşi etalau rezonanţele. Reiau, aici şi-acum, textul apărut la rubrica mea din ZDI, reprodus ulterior, sub genericul „Figuri. Legende”, în volumul „Cronice şi... anacronice” (Junimea, 2017).

Om câine

George PLEȘU

Om câine

Fără să ofer spoilere care să strice plăcerea celor care vor decide să-l vadă din 16 septembrie, când intră în cinematografe, spun doar că povestea creşte ca intensitate cu fiecare secvenţă până ajunge la paroxism, iar finalul deschis te face să pleci cu întrebări care revin şi-n zilele de după vizionare. Din ce-mi aduce la suprafaţă memoria afectivă, e probabil cel mai bun debut de la „Marfa şi banii” (2001) a lui Cristi Puiu.

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Codrin Liviu CUȚITARU

Modernitatea şi postmodernitatea alienării

Fugi, Rabbit (şi toată seria pe care o deschide) reprezintă o parabolă a alienării în universul postindustrial, publicarea sa în română căpătând, încă din 2008, cu un an înaintea morţii scriitorului, o neaşteptată legitimitate culturală în contextul prezentului.

pulspulspuls

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

O cotonogeală politică cu icnete şi gemete. Se vorbeşte de 40.000 de coco

Ehehei, dragii moşului, apăi să ştiţi voi aicea că cele mai interesante cotonogeli politice sunt, cum v-am mai spus noi şi cu alte ocazii, alea care au loc pe sub masă, când loviturile se aplică cu bombeul direct la ouşoarele sau fluierul piciorului adversarului, şi când icniturile şi gemetele sunt pe înfundatelea, ca să nu te dai de gol. 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.