Scandal după moartea unui asistent medical infectat cu COVID
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scandal după moartea unui asistent medical infectat cu COVID

GALERIE
pat-spital
  • pat-spital
- +

Marius Martin Iuga, asistent medical în vârstă de 51 de ani la spitalul din orașul Vișeu de Sus, județul Maramureș a murit în 16 noiembrie de Covid. Familia acestuia susține că spitalul nu a testat personalul, deși erau cadre medicale infectate, că normele de protecție nu sunt respectare, iar direcția de sănătate publică nu a făcut anchetă epidemiologică. Managerul spitalului, Vlad Cristian, respinge acuzațiile. El spune că „familia minte”, că angajații spitalului au echipamente „în exces” și se pot testa pentru Covid oricând doresc.

Marius Martin Iuga lucra ca asistent medical la secția spitalului din Vișeu de Sus în care erau internați pacienți suspecți de Covid. Acesta fusese detașat în luna iulie, pentru 30 de zile, printr-o decizie a managerului, act care nu a mai fost reînnoit, deși bărbatul a lucrat în continuare în această secție, a precizat sora acestuia, Felicia Iuga.

Felicia Iuga mai susține că de aproximativ o lună au apărut cazuri de infectare cu Covid în rândul asistentelor de la spital, însă restul personalului nu a fost testat. Aceasta acuză și nerespectarea normelor de protecție.

Aceasta a povestit că în data de 9 noiembrie (luni) fratele său, fiind în tură la spital, a făcut febră și abia apoi a fost testat pentru Covid, fiind pozitiv. A fost trimis acasă cu tratament.

Felicia Iuga mai spune că în cazul fratelui său nici ancheta epidemiologică nu a fost făcută: „DSP zice că a făcut anchetă. El spunea și soția lui spune că nu l-a sunat nimeni de la DSP”.

Aceasta susține că în spitalul din Vișeu niciodată nu a fost testat tot personalul.

„Nici măcar un telefon de condoleanțe nu a venit de la spital, nu mai spun de vreo îndrumare sau ajutor. Eu am fost singura care nu era în izolare, m-au chemat la morgă la Baia Mare, la o sută de kilometri, ca să îl identific. Este inuman ce se întâmplă. Colegii mei de la Ocolul Silvic ne-au ajutat enorm, că altfel nu știu ce făceam”, a mai declarat Felicia Iuga.

Managerul spitalului orășenesc din Vișeu de Sus, Vlad Cristian, a spus că asistentul Marius Martin Iuga este primul angajat de pe secția tampon, unde sunt suspecții de Covid, care a fost infectat. Managerul a precizat că au mai fost două focare în spital, la secția de diabet și, recent, la chirurgie.

„Tot ce înseamnă cadru medical se testează de câte ori dorește, n-au nicio restricție. Eu i-am rugat ca, de câte ori simt ei că au avut un contact cu cineva cu covid, să se testeze. (…) Nu se poate să obligi personalul să se testeze. Ține de conștiința fiecăruia. Eu nu știu dacă Marius a avut febră, dar probabil că atunci când a avut simptome s-a testat”, a susținut managerul spitalului.

Aflați amănunte de pe g4media.ro.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Cosmin PAȘCA

PNL Iaşi, mână moartă în jocurile de putere din partid

Fără un transfer rapid şi real de putere la nivel local, PNL Iaşi nu va avea niciun cuvânt de spus în transferul de putere de la Bucureşti. Va rămâne o organizaţie orfană, o gaşcă tolerată în partid, cu lideri lăsaţi să-şi facă şmenurile prin judeţ, atâta vreme cât nu emit pretenţii la funcţii şi bani de la centru.

Filmuletul zilei

opinii

Tutoriat

Codrin Liviu CUȚITARU

Tutoriat

Drăguşilă a fost întrerupt de un tinerel apărut subit lângă noi: „Nenea îndrumătoru’, nenea îndrumătoru’, ce bine că te întâlnesc! Plănuiam să te textuiesc, dar mai bine-i face-to-face. Sunt Ţiţi Bâtă de la anul I. Nu vrei să mergi matale la Becanat să-mi iei adeverinţă de student? Îmi trebuie iute pentru abonamentul la transporturi.”

Despre oraşele creative ale României (IV)

George ŢURCĂNAŞU

Despre oraşele creative ale României (IV)

Domeniile considerate creative au înregistrat o creştere importantă a numărului de angajaţi, de la 335,9 mii, în 2011, primul an de creştere economică semnificativă după criza de la finalul primului deceniu al secolului actual, la 506,2 mii angajaţi, în 2019, ultimul an pentru care avem date. Din perspectiva procentuală, creşterea e de aproape 50,7%.

Intermedierea financiară şi băncile străine

Alin ANDRIEȘ

Intermedierea financiară şi băncile străine

În România se înregistrează cel mai scăzut nivel al intermedierii financiare din Uniunea Europeană, nivelul creditelor acordate mediului privat fiind de doar 24,7% din Produsul Intern Brut, comparativ cu un nivel mediu în ţările UE de 85,8%. Acest nivel scăzut al intermedierii financiare are ca efect un acces dificil şi redus la finanţare a populaţiei şi a firmelor private, precum şi costuri mai mari de finanţare. 

pulspulspuls

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Ce să te faci cu aceşti bambilici politici împiedicaţi, nene Relu?

Am zis că, pe azi, să sărim faza cu jongleriile de bambilici ale băieţilor ăştia noi de la liberalii ieşeni unşi pe funcţii, căci, ne sugerează amicul Archibald Tănase, îi enervăm deja prea tare pe cei ce i-au votat şi văd acuma cât de tare s-au păcălit. 

Caricatura zilei

Febra

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.