Scandal fără precedent printre polițiștii ieșeni: nu au primit încă leafa. „Avem rate, avem copii. Mare bătaie de joc!”

luni, 17 iunie 2024, 03:10
3 MIN
 Scandal fără precedent printre polițiștii ieșeni: nu au primit încă leafa. „Avem rate, avem copii. Mare bătaie de joc!”

Scandal printre polițiștii de la Serviciul Public de Permise și Înmatriculări Iași. Aceștia sunt supărați de faptul că statul nu le-a achitat salariile pe luna trecută.

UPDATE Prefectul Felix Guzgă ne-a declarat că întârzierea peste weekend a salariilor polițiștilor de la Serviciul permise auto și înmatriculări a fost cauzată de sincope în transferul banilor de la trezorerie. Angajații serviciului aflat în subordinea Instituției Prefectului urmează să-și primească astăzi salariile, cu trei zile întârziere față de ziua de plată menționată de cei care ne-au semnalat încă de vineri această problemă.

Stire initiala:

Lefurile polițiștilor trebuiau date pe data de 14, ca de obicei, iar polițiștii se plâng de faptul că nu au primit banii, în condițiile în care mulții dintre ei au rate, copii etc.

”Sunt polițist în cadrul SRCRPCIV Iași, premise și examinări. Vreau să expun aici, poate totuși cineva ne bagă în seamă. Încă am speranța asta că bătaia de joc la care sunt supus în cadrul acestei instituții care se subordonează Prefecturii Iași. Astăzi, 14 iunie, este zi de salariu, însă nici până la ora 21 nu am primit banii aferenți pentru munca prestată ca polițist, luna trecută. Este cea mai mare bătaie de joc la care am fost părtaș în tot acest timp de când lucrez ca polițist. Este inadmisibil să nu primesc banii munciți. Am rate scadente la bănci cu data de 15, am chirie cu data scadentă 15, am facturi de plătit, benzină de pus la mașină, abonament la telefon. Chiar am ajuns bătaia de joc a politicienilor?”, ne-a spus zilele trecute un angajat de aici, sub condiția anonimatului.

Duminică, un alt angajat ne-a transmis că oamenii din instituție vor să se revolte.

”Vreau să știu cine îmi plătește mie penalitățile la bancă și cum procedez dacă o să fiu dat afară din chirie deoarece nu am primit salariul meu pentru luna trecută. Suntem duși cu zăhărelul, cei din Prefectura Iași au primit salariile, însă noi, sclavii, nu avem dreptul să fim plătiți pentru că muncim. Nu am de la cine să împrumut bani ca să plătesc ratele și chiria, este o sumă destul de mare. Vreau măcar să faceți niște verificări să vedeți care sunt interesele la mijloc și de ce nu am primit salariile la timp. Nu am primit nicio justificare. Dacă nu sunt plătit, nu o să mă mai prezint la serviciu, nu muncesc pro bono. Am colegi care au și ei rate de plătit, au copii, cheltuieli diverse. Mai am 88 de lei din salariul lunii trecute, trebuie să fac foamea probabil până se gândește Prefectura Iași să primim salariile”, a comentat un alt polițist.

Jurnaliștii Ziarul de Iași au întrebat conducerea acestei instituții care este motivul întârzierii acestor salarii, iar aceștia ne-au transmis că, efectiv, nu știu. ”Din câte știu, se va remedia în cel mai scurt timp”, ne-a spus Ștefan Grecu, șeful Serviciului Public de Permise și Înmatriculări Iași.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii