anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Scandal în cartier de lux: Clienţi nemulţumiţi la maximum în cel mai nou cartier de blocuri

Locatarii unui imobil ridicat în Valea Lupului se plâng că una au plătit şi alta au primit.

GALERIE
brown-valea-lupului-31brown-valea-lupului-32brown-valea-lupului-6brown-valea-lupului-8brown-valea-lupului-9brown-valea-lupului-masina dezvoltator34brown-valea-lupului-28
 • brown-valea-lupului-31
 • brown-valea-lupului-32
 • brown-valea-lupului-6
 • brown-valea-lupului-8
 • brown-valea-lupului-9
 • brown-valea-lupului-masina dezvoltator34
 • brown-valea-lupului-28
- +
Iată ce puteți păți dacă alegeți să locuiți într-un cartier rezidențial nou și plecați acolo cu prea multe visuri în cap și cu prea puțină atenție la prevederile din contract. Mai mulți locatari ai primului bloc finalizat în ansamblul rezidențial Brown Residence din Valea Lupului, situat pe versantul care se vede de pe pasarela Era, acuză dezvoltatorul imobiliar că nu și-a ținut angajamentele de la cumpărare. Principalele acuzații privesc parcarea individuală și locul de joacă pentru copii. Locatarii mai acuză și calitatea lucrărilor și a materialelor, dar și faptul că au început deja să apară crăpături și infiltrații. S-a stat chiar și fără apă aici din cauza problemelor. Cel acuzat, dezvoltatorul imobiliar Gheorghe Tănase, acuză locatarii că vor să-i saboteze proiectul.

Unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Valea Lupului are probleme cu clienţii cărora le-a vândut apartamentele. Mai mulţi locatari ai primului bloc finalizat în ansamblul rezidenţial Brown Residence din Valea Lupului, situat pe versantul care se vede de pe pasarela Era, spun că la cumpărarea locuinţelor dezvoltatorul le-a promis fiecăruia loc de parcare individual, dar şi spaţiu special de joacă pentru copii, dar, în final, totul s-a dovedit a fi simple promisiuni. Nici unele finisaje din interior nu s-au dovedit a fi trainice, au adăugat aceştia. Blocul abia a fost inaugurat anul trecut.

Unul dintre locatarii nemulţumiţi, cadru universitar, spune că a plătit pentru apartament circa 50.000 euro, şi i s-a promis parcare individuală şi loc de joacă pentru copii. Până la urmă, susţine acesta, au pus locatarii "mână de la mână", s-au adunat 1.500 lei, bani cu care au cumpărat cele necesare pentru amenajarea spaţiului de joacă. Într-una din discuţiile înregistrate de reporterii noştri cu acesta, la care au participat activ mai mulţi vecini de bloc revoltaţi, ne-au fost prezentate mai multe anunţuri ale agentului imobiliar în care se prezenta oferta care i-a atras aici. „Fiecare apartament are inclus în preţ un loc de parcare, şi este amenajat un loc de joacă pentru copii”, se arată într-unul din aceste anunţuri.

GALERIE FOTO

Un alt anunţ, aparţinând aceleiaşi agent imobiliar care tranzacţiona apartamente în blocul cu pricina, arată că „proiectul oferă intimitate, loc de parcare exclusiv - inclus in preţ, spaţiu verde, loc de joacă pentru copii şi loc cu băncuţe pentru relaxare”. Universitarul spune însă că blocul nu are toate cele 40 de locuri de parcare câte au fost recepţionate în acte. „În parcarea făcută iniţial, la 2,30 metri, încăpea o maşină. A trasat după asta dungi galbene la distanţa de 2,10 metri. Când i-am spus că nu putem intra în bloc, domnul Tănase (dezvoltatorul, n.r.) ne-a zis să folosim intrarea din spate”, susţine locatarul. Ulterior, împreună cu vecinii săi, a trasat noi linii despărţitoare între locurile de parcare, la distanţa de 2,20 metri, pentru a putea încăpea o maşină.

Acuzaţii: toate uşile, montate greşit

Locatarii ne-au mai arătat că, pentru a rezolva această problemă, dezvoltatorul a recurs la amenajarea unor locuri în afara gardului ce înconjoară blocul, pe terenul Primăriei. De asemenea, ei îl acuză pe dezvoltator că spatele blocului, în curtea interioară, a îngrădit un spaţiu, pe care l-a oferit unui locatar. În urma unor cereri adresate edililor din comună, zidul a fost dărâmat. În schimb, dezvoltatorul a decis să îngrădească în spatele blocului, în zona unde locatarii ar fi trebuit să primească opt locuri de parcare, mai acuză proprietarii. „Acum spune că acel loc nu îi mai aparţine”, a subliniat unul dintre proprietari. Un alt vecin ne-a povestit că, deşi lucrarea este în garanţie, dezvoltatorul nu o respectă. „S-au ars 13 aplice, el a zis că nu îl interesează. Noi le-am schimbat, în cele din urmă”, s-a plâns acesta reporterilor.

Un alt proprietar care a stat de vorbă cu jurnaliştii spune că a avut probleme cu toate uşile din interiorul locuinţei. „Au fost montate greşit. M-a purtat luni buni că le schimbă. Nu se mai închidea niciuna. Le-am schimbat singur”, ne-a declarat acesta. Alţi doi vecini revoltaţi susţin că au probleme şi cu geamurile termopan montate, la fiecare ploaie apa infiltrându-se prin perete. De curând, au avut probleme şi la capitolul alimentare cu apă a locuinţelor. „S-a stricat o supapă la pompă, care a distrus robinetul flotor de la rezervorul de apă şi a inundat. Am oprit apa şi dezvoltatorul a refuzat să se ocupe. Am chemat noi instalatorii. I-am trimis factura, iar el a zis că nu plăteşte. Avem garanţie, dar el spune că nu îl interesează”, ne-au spus locatarii. Aceştia ne-a mai arătat cum în zona din faţa blocului, unde sunt situate şi pompele de apă, au început să apară crăpături şi să se surpe.

Explicaţiile proprietarului

De cealaltă parte, dezvoltatul se apară şi spune că reclamaţiile formulate de locatari au fost făcute cu rea-credinţă, nu corespund realităţii, iar singurul lor scop este de natură a aduce prejudicii de imagine proiectului imobiliar. „Prin contractul de vânzare-cumpărare fiecărui apartament din imobil i s-a atribuit o cotă indiviză atât din terenul de sub bloc şi spaţiile comune, cât şi din terenul din jurul blocului. O parte din terenul din jurul blocului are destinaţia de locuri de parcare, iar o altă parte are destinaţia de spaţii verzi şi loc de joacă pentru copii. Niciunui apartament nu i s-a atribuit loc de parcare privat. Dezvoltatorul imobiliar nu a vândut niciunei persoane vreo suprafaţă din terenul ce aparţine blocului, acest fapt nefiind posibil, afirmaţiile acelor proprietari fiind de şicanatorii”, a transmis dezvoltatorul, Gheorghe Tănase, prin intermediul avocatului său.

Dezvoltatorul a mai spus că fiecare proprietar de apartament, într-un anumit buget, a putut să-şi aleagă singur materialele de finisaj interior, precum gresia, faianţa, parchetul, uşile de interior şi obiectele sanitare. „Faptul că unii dintre ei au ales anumite materiale (de exemplu uşi de interior) de o calitate inferioară, care s-au deteriorat cu rapiditate, nu poate fi reproşat dezvoltatorului imobiliar”, transmite dezvoltatorul. Avocatul acestuia a adăugat că dezvoltatorul îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă, pentru a recupera daunele materiale şi morale provocate, pe toţi proprietarii care au formulat afirmaţii mincinoase cu privire la acest proiect imobiliar. „Dezvoltatorul acestui proiect imobiliar menţionează faptul că întreg imobilul este executat cu materiale de calitate superioară, apartamentele fiind gândite după un design modern şi practic, la cele mai înalte standarde de confort, fapt ce a condus la vânzarea într-o perioadă scurtă a întregului proiect”, a notat în încheiere avocatul Dan Florin Drugă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Dan CONSTANTIN

300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie

Iată ce s-ar putea face cu o mai bună colectare a TVA! Rezolvarea acestei probleme ar crea o sursă importantă de venit la buget, şi nu ar mai fi nevoie de creşterea impozitului pe venituri.

opinii

Biberonul

Nichita DANILOV

Biberonul

Mult timp am fost obsedat de casa copilăriei mele. Ea îmi revenea deschizându-şi larg uşile până şi în vis. Dacă se întâmpla însă să-i trec pragul, mă simţea străin. Nici un lucru pe care-l cunoşteam nu se mai afla la locul său, căci spaţiul intim din interiorul casei se transforma într-un adevărat labirint, prin care înaintam încercând să-mi reconstitui anumite scene petrecute în copilărie.

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

Ciprian IFTIMOAEI

Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)

În vreme ce, în Ucraina, obiective civile şi militare sunt făcute una cu pământul de invadatorii ruşi, în România zonelor metropolitane (polii de creştere economică) se lansează proiecte imobiliare pe bandă rulantă. 

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

Michael ASTNER

Mamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren

De la Vinţu de Jos până la Cluj am fost ba trei, ba patru persoane în compartiment. De la Cluj am rămas doar cu o „băbuţă” (aşa i-am zis eu în mintea mea, femeia, bine păstrată şi sprintenă, să tot fi avut cel mult 75 de ani) urcată (am înţeles dintr-o convorbire telefonică de-a ei) de la Deva (şi care mergea şi ea până la capăt, până la Iaşi, adică). 

pulspulspuls

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

PULS

Băieţii de la cumătrie, supăraţi pe sponsorii lui Maia Sandu

Auzim prin zona băieţilor de la cumătrie că e mare agitaţie în zona acestora, cu tot sprijinul indirect de care beneficiază ei dinspre palatul cel roznovan, pe motiv că sunt prea şuntaţi de concurenţa pe bune care vine dinafara Iaşului cu bani tot mai mulţi de investit în cartiere întregi de blocuri.

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.