luni, 23.05.2022
Unul din cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Valea Lupului are probleme cu clienţii cărora le-a vândut apartamentele. Mai mulţi locatari ai primului bloc finalizat în ansamblul rezidenţial Brown Residence din Valea Lupului, situat pe versantul care se vede de pe pasarela Era, spun că la cumpărarea locuinţelor dezvoltatorul le-a promis fiecăruia loc de parcare individual, dar şi spaţiu special de joacă pentru copii, dar, în final, totul s-a dovedit a fi simple promisiuni. Nici unele finisaje din interior nu s-au dovedit a fi trainice, au adăugat aceştia. Blocul abia a fost inaugurat anul trecut.
Unul dintre locatarii nemulţumiţi, cadru universitar, spune că a plătit pentru apartament circa 50.000 euro, şi i s-a promis parcare individuală şi loc de joacă pentru copii. Până la urmă, susţine acesta, au pus locatarii "mână de la mână", s-au adunat 1.500 lei, bani cu care au cumpărat cele necesare pentru amenajarea spaţiului de joacă. Într-una din discuţiile înregistrate de reporterii noştri cu acesta, la care au participat activ mai mulţi vecini de bloc revoltaţi, ne-au fost prezentate mai multe anunţuri ale agentului imobiliar în care se prezenta oferta care i-a atras aici. „Fiecare apartament are inclus în preţ un loc de parcare, şi este amenajat un loc de joacă pentru copii”, se arată într-unul din aceste anunţuri.
Un alt anunţ, aparţinând aceleiaşi agent imobiliar care tranzacţiona apartamente în blocul cu pricina, arată că „proiectul oferă intimitate, loc de parcare exclusiv - inclus in preţ, spaţiu verde, loc de joacă pentru copii şi loc cu băncuţe pentru relaxare”. Universitarul spune însă că blocul nu are toate cele 40 de locuri de parcare câte au fost recepţionate în acte. „În parcarea făcută iniţial, la 2,30 metri, încăpea o maşină. A trasat după asta dungi galbene la distanţa de 2,10 metri. Când i-am spus că nu putem intra în bloc, domnul Tănase (dezvoltatorul, n.r.) ne-a zis să folosim intrarea din spate”, susţine locatarul. Ulterior, împreună cu vecinii săi, a trasat noi linii despărţitoare între locurile de parcare, la distanţa de 2,20 metri, pentru a putea încăpea o maşină.
Acuzaţii: toate uşile, montate greşit
Locatarii ne-au mai arătat că, pentru a rezolva această problemă, dezvoltatorul a recurs la amenajarea unor locuri în afara gardului ce înconjoară blocul, pe terenul Primăriei. De asemenea, ei îl acuză pe dezvoltator că spatele blocului, în curtea interioară, a îngrădit un spaţiu, pe care l-a oferit unui locatar. În urma unor cereri adresate edililor din comună, zidul a fost dărâmat. În schimb, dezvoltatorul a decis să îngrădească în spatele blocului, în zona unde locatarii ar fi trebuit să primească opt locuri de parcare, mai acuză proprietarii. „Acum spune că acel loc nu îi mai aparţine”, a subliniat unul dintre proprietari. Un alt vecin ne-a povestit că, deşi lucrarea este în garanţie, dezvoltatorul nu o respectă. „S-au ars 13 aplice, el a zis că nu îl interesează. Noi le-am schimbat, în cele din urmă”, s-a plâns acesta reporterilor.
Un alt proprietar care a stat de vorbă cu jurnaliştii spune că a avut probleme cu toate uşile din interiorul locuinţei. „Au fost montate greşit. M-a purtat luni buni că le schimbă. Nu se mai închidea niciuna. Le-am schimbat singur”, ne-a declarat acesta. Alţi doi vecini revoltaţi susţin că au probleme şi cu geamurile termopan montate, la fiecare ploaie apa infiltrându-se prin perete. De curând, au avut probleme şi la capitolul alimentare cu apă a locuinţelor. „S-a stricat o supapă la pompă, care a distrus robinetul flotor de la rezervorul de apă şi a inundat. Am oprit apa şi dezvoltatorul a refuzat să se ocupe. Am chemat noi instalatorii. I-am trimis factura, iar el a zis că nu plăteşte. Avem garanţie, dar el spune că nu îl interesează”, ne-au spus locatarii. Aceştia ne-a mai arătat cum în zona din faţa blocului, unde sunt situate şi pompele de apă, au început să apară crăpături şi să se surpe.
Explicaţiile proprietarului
De cealaltă parte, dezvoltatul se apară şi spune că reclamaţiile formulate de locatari au fost făcute cu rea-credinţă, nu corespund realităţii, iar singurul lor scop este de natură a aduce prejudicii de imagine proiectului imobiliar. „Prin contractul de vânzare-cumpărare fiecărui apartament din imobil i s-a atribuit o cotă indiviză atât din terenul de sub bloc şi spaţiile comune, cât şi din terenul din jurul blocului. O parte din terenul din jurul blocului are destinaţia de locuri de parcare, iar o altă parte are destinaţia de spaţii verzi şi loc de joacă pentru copii. Niciunui apartament nu i s-a atribuit loc de parcare privat. Dezvoltatorul imobiliar nu a vândut niciunei persoane vreo suprafaţă din terenul ce aparţine blocului, acest fapt nefiind posibil, afirmaţiile acelor proprietari fiind de şicanatorii”, a transmis dezvoltatorul, Gheorghe Tănase, prin intermediul avocatului său.
Dezvoltatorul a mai spus că fiecare proprietar de apartament, într-un anumit buget, a putut să-şi aleagă singur materialele de finisaj interior, precum gresia, faianţa, parchetul, uşile de interior şi obiectele sanitare. „Faptul că unii dintre ei au ales anumite materiale (de exemplu uşi de interior) de o calitate inferioară, care s-au deteriorat cu rapiditate, nu poate fi reproşat dezvoltatorului imobiliar”, transmite dezvoltatorul. Avocatul acestuia a adăugat că dezvoltatorul îşi rezervă dreptul de a acţiona în instanţă, pentru a recupera daunele materiale şi morale provocate, pe toţi proprietarii care au formulat afirmaţii mincinoase cu privire la acest proiect imobiliar. „Dezvoltatorul acestui proiect imobiliar menţionează faptul că întreg imobilul este executat cu materiale de calitate superioară, apartamentele fiind gândite după un design modern şi practic, la cele mai înalte standarde de confort, fapt ce a condus la vânzarea într-o perioadă scurtă a întregului proiect”, a notat în încheiere avocatul Dan Florin Drugă.
Cuvinte cheie: + Valea Lupului, complex, imobiliar, scandal, locatari, nemultumiti
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Becali spune din nou că Poli Iași i-a cerut 200.000 de euro ca să-i dea un meci
Rușii nu au refăcut aerodromul din Transnistria. Echipamentele ar fi fost furate
Evaluare națională mincinoasă: 9,8 - media din gimnaziu, nota 4 la examen
Bilanțul morților ruși în Ucraina este "similar" cu cel al războiului sovietic din Afganistan
Poezie pe piatră, conceptul lui Ion Barbu. Instalația poetică unică expusă la Iași
Militar rus condamnat la închisoare pe viaţă din cauza crimelor din Ucraina
Zelenski: Până la 100 de oameni sunt ucişi în fiecare zi în luptele din estul Ucrainei
Preţul gazelor din import a urcat de patru ori în ultimul an
Ce se mai întâmplă azi la Romanian Creative Week (RCW) - Musicalling
Medicul care a ”descoperit” variola maimuței la Rădăuți, dus din mașina de gunoi la Psihiatrie
Portarul Manuel Neuer şi-a prelungit contractul cu Bayern Munchen
Trei ieșeni arestați: unul pentru trafic de droguri, doi pentru trafic cu produse psihoactive
Şeful DNA, atac indirect la Kovesi: „În perioada 2015 – 2019 DNA a pierdut sesizări de la cetăţeni”
Creşterea preţurilor la energie a adus venituri suplimentare la buget de miliarde de lei
Biden avertizează că SUA vor apăra militar Taiwanul dacă Beijingul invadează ţara
Florin Cîţu critică PSD din cauza anunţului privind introducerea cotei progresive de impozitare
Program de spectacole la Teatrul Luceafărul în săptămâna 24-29 mai 2022
Becali îl ironizează pe primarul Pandele: Felicitări, pentru cupă! Ai muncit un an pentru CFR
Emblematica chitară a lui Kurt Cobain, adjudecată la 4,5 milioane de dolari
Jumătate dintre români vor să-şi cumpere maşini electrice pentru a reduce costul cu alimentarea
Fenechiu: PNL nu este dispus să renunţe la cota unică. Este una din liniile roşii
Un tânăr de 21 de ani a murit sub privirile tatălui său. Cei doi lucrau împreună
Militar rus: „Eram murdari şi obosiţi. Oamenii din jurul nostru mureau”
Schimbare majoră la admiterea la liceu. Notele din gimnaziu nu vor mai fi luate în calcul
Editura JUNIMEA şi revista SCRIPTOR invită publicul marţi la un dialog cultural
Cum a făcut România jocurile politice ale Rusiei. Abia de acum vine greul!
Averile miliardarilor din industria alimentară şi energetică au crescut cu 453 de miliarde de dolari
Canalul de Suez aduce Egiptului venituri de circa 7 miliarde de dolari în actualul an fiscal
Alarmă falsă în Grecia. Turistul englez bănuit ca ar fi avut variola maimuţei are de fapt varicelă
Echipa FC Porto a câştigat duminică a XVIII-a oară Cupa Portugaliei
Cannes 2022: Cristian Mungiu radiografiază xenofobia care macină Europa
Cum iroseşte România o importantă sursă de energie în aşteptarea legislaţiei privind investiţiile
Un feribot a luat foc în Filipine: cel puţin şapte persoane şi-au pierdut viaţa (VIDEO)
WhatsApp nu va mai funcţiona pe versiunile de iOS lansate în 2016 şi 2017
Primul abandon important în proba mersului fără mâncare, după 660 km parcurși
Fondul de salarii lunar din Iaşi cu tot cu taxe şi impozite se ridică la circa 900 milioane de lei
Despre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II)
300 km autostradă pe an, 15 spitale, 4,6 milioane salarii peste medie
Licitaţie majoră a ApaVital: extindere înspre Mogoşeşti şi Scânteia
Doar 15 cazuri de COVID-19 peste weekend la Iaşi. Recorduri negative şi la nivel naţional
Spitalul Mitropoliei s-a extins: o investiţie de 2 milioane de euro
Nichita DANILOVBiberonul |
Ciprian IFTIMOAEIDespre câteva lucruri interesante din Anuarul Statistic al Judeţului Iaşi ediţia 2021 (II) |
Michael ASTNERMamaia şi „tataia”: O snoavă de prin tren |
Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.