Scandal în Germania, în urma scandării unor sloganuri rasiste pe insula Sylt, vilegiatura înaltei societăţi germane

vineri, 24 mai 2024, 22:10
2 MIN
 Scandal în Germania, în urma scandării unor sloganuri rasiste pe insula Sylt, vilegiatura înaltei societăţi germane

O înregistrare video devenită virală pe Internet surprinde tineri care petrec cântând sloganuri rasiste pe Insula Sylt – un loc de vilegiatură prizat de înalta societate germană – provoacă indignare în Germania, pe care cancelarul Olaf Scholz a catalogat-o vineri ”dezgustătoare”, relatează AFP.

Înregistrarea video, care circulă pe reţele de socializare, surprinde un grup de tineri pe terasa unui bar cântând cuvintele ”Germania germanilor, afară cu străinii”, pe muzica unui dans popular.

Unul dintre ei pare să facă un salut hitlerist, interzis în Germania.

”Asemenea sloganuri sunt dezgustătoare. Ele sunt inacceptabile”, a reacţionat pe X cancelarul Olaf Scholz.

Poliţia a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la acest incident, care ar fi avut loc în weekendul trecut, într-un bar – numit Pony -, în oraşul Kampen.

Tinerii cântau pe muzica ”L’amour toujours” a DJ-ului italian Gigi D’Agostino, pe care extremişti de dreapta din Germania şi-au scandat în mai multe rânduri sloganurile în ultimele luni.

Barul respectiv a publicat o declaraţie pe site şi pe Internet în care se declară ”profund şocat” de ”acest comportament dezgustător”.

”Ne distanţăm de orice formă de rasism şi de discriminare”, subliniază barul.

”O RUȘINE PENTRU GERMANIA”

Administratorul barului a declarat vineri televiziunii Die Welt că cinci suspecţi au fost identificaţi şi li s-a interzis accesul.

El s-a angajat să nu mai difuzeze acest cântec în viitor şi i-a sfătuit pe alţi proprietari de baruri să facă la fel.

Ministrul de interne Nancy Faeser cataloghezză incidentul, într-un interviu acordat grupului de presă Funke, drept ”o rușine pentru Germania” şi denunţă o ”normalizare insidioasă” a rasismului.

Partidul Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) a înregistrat începând din 2023 o creştere puternică în sondaje, printr-o politică radicală, naţionalistă şi etnică.

Intenţiile de vot cu care este creditat AfD s-au erodat recent, în urma unei serii de scandaluri,

Insula Sylt, situată la Marea Nordului, este una dintre destinaţiile de vacanţă apreciate de către germanii bogaţi.

Ministrul Finanţelor Christian Lindner a ales-o să-şi organizeze căsătoria în 2022.

Biltele la seara arătată în videoclip costau 150 de euro, potrivit tablodului Bild, care publică o imagine a barului cu mai multe Porsche parcate afară.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii