Scandal în USR. Mâna de fier a lui Chichirău contorsionează partidul
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scandal în USR. Mâna de fier a lui Chichirău contorsionează partidul

GALERIE
Chichirau Cosette
  • Chichirau Cosette
- +

Filiala locală a trecut printr-o noapte de foc după o şedinţă furtunoasă, alaltăseară. Deputatul Cosette Chichirău, în conflict deschis cu o parte a subordonaţilor! Cum s-a terminat totul?

Filiala Locală USR Iaşi a fost zguduită joi seara de un scandal în urma căruia a ajuns să se ceară demisia pe grupurile interne ale partidului a întregului Birou Local din Iaşi. În urma unei şedinţe ţinute joi seara s-a luat decizia excluderii unor membri care au criticat-o în trecut în special pe Cosette Chiricău, preşedintele filalei judeţene a partidului.

Mădălina Popescu Petrea, cea care a ieşit acum câteva luni cu o scrisoare deschisă în care a criticat-o pe Cosette Chichirău, acuzând-o de ipocrizie, de faptul că nu asigură o conducere transparentă a filialei locale şi de lipsă de solidaritate, a fost exclusă. Scrisoarea respectivă a fost publicată pe grupul intern de Facebook al USR - „Poiana lui Iocan“, iar Chichirău a comentat pentru presa locală că e alcătuită integral din minciuni care au fost promovate de PNL şi de ziare de scandal. Alături de Mădălina Popescu Petrea a fost exclusă şi Diana Trenchea, proaspăt intrată în partid, iar Adina Popa şi Dana Lungu, soţia senatorului USR Dan Lungu, cele care au criticat deciziile de conducere ale lui Cosette Chichirău în trecut pe grupurile interne de comunicare ale USR Iaşi şi în Poiana lui Iocan, grupul naţional al partidului, au fost suspendate pentru şase luni.

Una dintre problemele reclamate de cele patru este că nu li s-a dat dreptul să se apere de această decizie, fiind luată în absenţa lor, nu li s-a comunicat nici articolul din statut pe care l-au încălcat, iar singurele probe aduse au fost mesajele publicate de acestea. Mai mult, li s-a cerut ca ele însele să vină să explice motivele excluderii.

„Conform statutului, aveţi la dispoziţie 15 de zile pentru a oferi o explicaţie cu privire la motivul excluderii şi contactarea organelor abilitate, iar lipsa de răspuns la acest e-mail poate fi interpretată ca o aprobare tacită a excluderii“, se precizează în mesajul primit de cele patru, intrat în posesia „Ziarului de Iaşi“.

Peste noapte s-a schimbat modificarea

Cazul a fost dezbătut pe grupul intern al USR până aproape de ora 1.30, când Biroul Local a dat înapoi şi a precizat că va organiza o serie de audieri săptămâna viitoare şi că pedepsele acordate în primă fază vor fi anulate.

„Biroul Local Iaşi anulează şi reia analiza deciziilor de excludere şi suspendare şi programează audieri în următoarea săptămână. Probele şi argumentele Biroului Local şi ale membrilor care au depus plângeri vor fi prezentate în minuta şedinţei. Deciziile finale ale Biroului Local, format din Filip Havârneanu, Ana Raluca Roşu, Felix Fiscutean, Codrin Dănilă, Liviu Rusu, Ionuţ Anastasiei, Andrei Popescu, Daniel Dîscă şi Eugen Neagu vor fi luate după parcurgerea procesului de audieri“, se precizează într-un al mesaj transmis de către Biroul Local al USR Iaşi.

În urma acestor bâlbe, mai mulţi membri USR de la nivel naţional au cerut demisia întregului Birou Local, motiv pentru care certurile s-au prelungit şi pe parcursul zilei de ieri. Cum ieri era programat un Birou Naţional, subiectul a intrat pe ordinea de zi în mod extraordinar, iar reprezentanţii BN-ului au decis că cele patru cazuri nu vor mai fi judecate la nivel local, ci vor intra în atenţia Biroului Naţional.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Alexandru LĂZESCU

Grilă de lectură pentru conflictul din Orientul Mijlociu

Încercând să revină la formulele tradiţionale de abordare în chestiunea conflictului israeliano-palestinian, formule care au eşuat de fiecare dată în trecut, şi la negocierile cu Iranul, administraţia Biden nu a făcut decât să destabilizeze şi mai mult situaţia din regiune facilitând probabil ascensiunea grupării teroriste Hamas.

Filmuletul zilei

opinii

Eu, El, Supremul

Nichita DANILOV

Eu, El, Supremul

În ciuda dansului diplomatic mai mult sau mai puţin impus din afară, fiecare parte stă la cotitură şi aşteaptă ca partea adversă să facă un pas greşit şi să clacheze.

Plugarul şi moartea

Dana ȚABREA

Plugarul şi moartea

Nu e foarte evident ce se petrece în Plugarul şi moartea deoarece, dincolo de revolta protagonistului faţă de fenomenul morţii - o revoltă deopotrivă disperată şi sfidătoare - sau de justificările aduse de personajul Moartea, nu avem o poveste aşa cum poate ne-am fi aşteptat. Cu toate acestea, datorită proiecţiilor şi a filmărilor, unele realizate de sus, a modului în care se jonglează cu decorul din scenă şi cu cel proiectat, deşi oarecum static, luând forma unei meditaţii de scenă, spectacolul are un ritm al său, chiar dacă unul mai mult interior, la care contribuie culorile, formele, hiperbolele artistice (imagini supradimensionate) şi sunetele.

Cale bătută de la ţară la oraş

Michael ASTNER

Cale bătută de la ţară la oraş

Gata. Bagajele-s făcute.

pulspulspuls

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

PULS

Senatoarea de la Iaşi a dat iar iama-n pălării

Nu ştim alţii cum sunt, dar noi, numai când vedem o nouă pălărie a madamei senator PNL de Iaşi Scântei, parcă ne tresaltă inima de ce procopseală pe capul nostru s-a ales încât să avem şansa unei aşa reprezentări în Parlament. Nu, nu vă gândiţi că e la Iaşi madama, căci auzim că pe-aici n-a mai dat de la alegeri încoace, ci undeva pe la Arad, de ziua Regelui, ştiţi voi pasiunea veche.

Caricatura zilei

Rabla

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.