Scandal la Casa Universitarilor. UAIC a pierdut procesul în primă instanță - 200.000 lei
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

vineri, 26.02.2021

Scandal la Casa Universitarilor. UAIC a pierdut procesul în primă instanță - 200.000 lei

GALERIE
casa
  • casa
- +

Firma care a folosit imobilul timp de 15 ani a câştigat procesul în primă instanţă, şi ar trebui, dacă sentinţa rămâne definitivă, să primească de la Universitate în jur de 200.000 de lei.

Universitatea „Al.I. Cuza“ a pierdut în primă instanţă procesul referitor la investiţiile făcute în ultimii ani în imobilul cunoscut sub denumirea de „Casa Universitarilor“. Evacuată cu scandal din acel local cunoscut în rândul cadrelor didactice, firma care a administrat restaurantul timp de 15 ani a dat în judecată încă din 2015 universitatea, pentru a-şi recupera banii investiţi în imobil.

Compact Impex a început să folosească acel imobil din 1998, prin contractul de asociere în participaţiune obligându-se să efectueze şi lucrări de investiţii interioare şi exterioare la imobil. „Casa Universitarilor Iasi a primit lunar suma de 2.000 dolari până la încetarea contractului. Lucrările de modernizare şi reamenajare a spaţiilor au constat în schimbarea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din aluminiu, montarea de instalaţii de aer condiţionat în bucătărie şi sălile restaurantului, placarea grupurilor sanitare cu marmură gresie şi faianţă, reparaţii capitale în bucătărie, placare cu gresie marmură şi faianţă, placarea cu gresie şi marmură a terasei, extinderea terasei, înfiinţarea unui salon separat pentru servirea mesei de către cadrele didactice ale Universităţii“, au precizat reprezentanţii firmei.

Aceştia au mai arătat în cererea lor că au mai construit o bucătărie pe terasă, au realizat reparaţii la acoperiş, au montat centrale termice şi au dotat bucătăria cu utilaje moderne.

Contractul de asociere s-a derulat până în 2013, iar un an mai târziu universitatea a obţinut în instanţă evacuarea firmei ieşene. Evacuarea s-a făcut pe 16 aprilie 2015.

La rândul lor, reprezentanţii universităţii ieşene au precizat că „eventualele îmbunătăţiri“ au fost făcute fără acceptul lor, iar contractul de asociere cu ministerul de resort ar fi fost nul, deoarece ministerul nu avea dreptul de a-l încheia. „Apărările pârâtei privitoare la ignorarea de către Ministerul Educaţiei a calităţii de titular a dreptului de proprietate deţinut de către pârâtă asupra Casei Universitarilor şi încheierea contractului de asociere în participaţiune de către minister prin fraudarea intereselor sale, nu fac obiectul prezentei cauze, pârâta urmând a-şi clarifica raporturile juridice sub acest aspect cu Ministerul Educaţiei“, se arată în motivarea primei instanţe.

Decizia finală din acest litigiu va aparţine Tribunalului Iaşi, pe rolul căruia dosarul a fost înregistrat zilele trecute. Până în prezent, însă, nu a fost stabilit primul termen de judecată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Dan CONSTANTIN

Politicienii ieşeni faţă în faţă cu adevăraţii băieţi deştepţi

Este un domeniu care cere mai ales creativitate, înţelegerea modului de business şi o conexiune bună la internet.

Filmuletul zilei

Franta a construit în insula Reunion o autostrada-viaduct de 12,5 km (care a costat 1,7 miliarde euro), ce serpuieste prin O (...)

opinii

Mituri şi inerţii

Alexandru CĂLINESCU

Mituri şi inerţii

În ura faţă de „trădătorul” Pacepa acţionează două mituri: mitul Securităţii „patriotice”, care ne-a apărat de duşmani (mai ales de sovietici) şi mitul lui Ceauşescu mare patriot, omul care a făcut o sumedenie de lucruri bune şi care a schimbat faţa României. Aceste două mituri sunt de o deconcertantă tenacitate şi e uşor să ne convingem dând o simplă „raită” pe Facebook.

Cel mai modest dintre pământeni (III)

Neculai SEGHEDIN

Cel mai modest dintre pământeni (III)

La 32 de ani Armstrong îşi trăieşte tragedia vieţii: pierderea fiicei sale, Karen, în vârstă de doi ani, în urma unei tumori la creier. El nu va mai vorbi cu nimeni despre acest fapt, nici măcar cu soţia sa, Janet. Momentul este redat în filmul „First man/ Primul om”, realizat în 2018, la şase ani după moartea astronautului.

„Deşoşocizarea” AUR

Nicolae CREŢU

„Deşoşocizarea” AUR

La cum merg treburile în politichia românească, perspectivele de „spectacol” public al tupeului şi imposturii, din păcate, sunt din ce în ce mai… înfloritoare.

pulspulspuls

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Cum de a apărut scandalul cu şpaga onorabilului Mugurel care bea Ciuc

Multă lumea ne-a sunat să ne întrebe ce se întâmplă cu ultima acţiune a procurorilor de anticorupţie, cea care îl vizează pe Mugurel care bea Ciuc, viteazul penelist care a păstorit cândva şi pe plaiurile noastre. 

Caricatura zilei

Bloc lângă vilă

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.