anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 20.09.2020

Scandal la Casa Universitarilor. UAIC a pierdut procesul în primă instanță - 200.000 lei

GALERIE
casa
  • casa
- +

Firma care a folosit imobilul timp de 15 ani a câştigat procesul în primă instanţă, şi ar trebui, dacă sentinţa rămâne definitivă, să primească de la Universitate în jur de 200.000 de lei.

Universitatea „Al.I. Cuza“ a pierdut în primă instanţă procesul referitor la investiţiile făcute în ultimii ani în imobilul cunoscut sub denumirea de „Casa Universitarilor“. Evacuată cu scandal din acel local cunoscut în rândul cadrelor didactice, firma care a administrat restaurantul timp de 15 ani a dat în judecată încă din 2015 universitatea, pentru a-şi recupera banii investiţi în imobil.

Compact Impex a început să folosească acel imobil din 1998, prin contractul de asociere în participaţiune obligându-se să efectueze şi lucrări de investiţii interioare şi exterioare la imobil. „Casa Universitarilor Iasi a primit lunar suma de 2.000 dolari până la încetarea contractului. Lucrările de modernizare şi reamenajare a spaţiilor au constat în schimbarea tâmplăriei din lemn cu tâmplărie din aluminiu, montarea de instalaţii de aer condiţionat în bucătărie şi sălile restaurantului, placarea grupurilor sanitare cu marmură gresie şi faianţă, reparaţii capitale în bucătărie, placare cu gresie marmură şi faianţă, placarea cu gresie şi marmură a terasei, extinderea terasei, înfiinţarea unui salon separat pentru servirea mesei de către cadrele didactice ale Universităţii“, au precizat reprezentanţii firmei.

Aceştia au mai arătat în cererea lor că au mai construit o bucătărie pe terasă, au realizat reparaţii la acoperiş, au montat centrale termice şi au dotat bucătăria cu utilaje moderne.

Contractul de asociere s-a derulat până în 2013, iar un an mai târziu universitatea a obţinut în instanţă evacuarea firmei ieşene. Evacuarea s-a făcut pe 16 aprilie 2015.

La rândul lor, reprezentanţii universităţii ieşene au precizat că „eventualele îmbunătăţiri“ au fost făcute fără acceptul lor, iar contractul de asociere cu ministerul de resort ar fi fost nul, deoarece ministerul nu avea dreptul de a-l încheia. „Apărările pârâtei privitoare la ignorarea de către Ministerul Educaţiei a calităţii de titular a dreptului de proprietate deţinut de către pârâtă asupra Casei Universitarilor şi încheierea contractului de asociere în participaţiune de către minister prin fraudarea intereselor sale, nu fac obiectul prezentei cauze, pârâta urmând a-şi clarifica raporturile juridice sub acest aspect cu Ministerul Educaţiei“, se arată în motivarea primei instanţe.

Decizia finală din acest litigiu va aparţine Tribunalului Iaşi, pe rolul căruia dosarul a fost înregistrat zilele trecute. Până în prezent, însă, nu a fost stabilit primul termen de judecată.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Nicolae GRECU

Să ne luăm tricolorii înapoi!

Fie că suntem dinamovişti sau stelişti, fie că ne credem cetăţeni ieşeni sau botosăneni, doar naţionala noastră se numeşte România.

Filmuletul zilei

opinii

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Eugen MUNTEANU

Doi mari învăţaţi: Gheorghe Ivănescu şi Eugeniu Coşeriu (III)

Autorul articolului încheie schiţarea, începută în foiletoanele anterioare, a portretelor celor mai importanţi lingvişti pe care Iaşul i‑a dat ştiinţei universale.

Nevoia de echilibru

arh. Ionel OANCEA

Nevoia de echilibru

Acelaşi mare arhitect şi om de cultură amintit aici mereu, George Matei Cantacuzino, compara împrejurimile Iaşului istoric, cu podgoriile, livezile, fâneţele, pădurile şi iazurile ei, presărate cu mănăstiri şi conace, cu Toscana Florenţei. Astăzi, peisajul acesta fabulos a dispărut. Este proba limpede a inexistenţei culturii urbane a locuitorilor şi a administratorilor, în aceeaşi măsură.

Confruntarea. De dorit, de evitat?

pr. Constantin STURZU

Confruntarea. De dorit, de evitat?

Motto: „Vreme este să taci şi vreme să grăieşti”  (Eclesiastul 3, 7)

pulspulspuls

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

O mare minune dumnezeiască la saloanele Covid de la Iaşi

Pentru că e uichend, haideţi să fie, conform tradiţiei, tot fără politichie, deşi e campanie. 

Caricatura zilei

Detector

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.