anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

vineri, 01.07.2022

Scandal la Maternitatea Cuza cu angajarea asistentelor. Ultimul concurs a fost anulat

GALERIE
maternitate cuza iasi
 • maternitate cuza iasi
- +

„Ziarul de Iaşi“ a avut din nou dreptate când a publicat, zilele trecute, că un amplu concurs de angajare de asistente s-a făcut cu încălcarea legii, lucru contrazis de şefii spitalului (VEZI AICI). Ieri, conducerea Maternităţii „Cuza Vodă“ ne-a dat dreptate: concursul în cauză a fost anulat „ca urmare a constatării existenţei unor deficienţe în respectarea prevederilor legale. Incidente de acest gen, precum şi cel similar de la Socola (VEZI AICI), alimentează tot mai mult „folclorul“ privind mitele imense, de mii de euro, care s-ar da la aceste concursuri de asistente medicale

 

„Ziarul de Iaşi“ a avut dreptate: concursul pentru ocuparea posturilor vacante de asistent medical la Maternitatea „Cuza Vodă“, în Secţia Neonatologie II, a fost suspendat zilele trecute de către conducerea unităţii, „ca urmare a constatării existenţei unor deficienţe în respectarea prevederilor legale“. 
 
Problemele legate de organizarea concursului au fost semnalate şi de una dintre candidate, Ingrid Bauer, care a susţinut că data probei practice a fost modificată în timpul concursului. Aceasta a povestit pentru „Ziarul de Iaşi“ că a participat la proba scrisă a concursului pe data de 16 septembrie, unde a obţinut 88 de puncte, însă nu a mai participat şi la proba practică, data fiind modificată între timp. Astfel, în loc ca proba practică să aibă loc pe 20 septembrie, aceasta a avut loc pe data de 19 septembrie, din acest motiv lipsind cinci candidaţi, care nu au aflat la timp de modificarea programului. Ingrid Bauer a mai spus că singurul loc unde a putut fi observată noua dată era în documentul care anunţa rezultatele de la proba scrisă, însă acolo precizarea se fă­cea la finalul documentului, fără însă să explice că este vorba despre o modificare în atenţia candidaţilor la concurs.
 
Reprezentanţii spitalului au precizat atunci că procedurile legale au fost respectate şi că probele concursului vor continua. „Conform HG. 286/2011 actualizată cu pri­vire la organizarea concursurilor pentru ocuparea posturilor publice vacante, comisia/instituţia publică nu are voie să modifice data şi ora probei practice în mijlo­cul concursului“, a precizat însă atunci candidata. De asemenea, în contestaţia înaintată şi la conducerea uni­tăţii, Ingrid Bauer mai susţinea că nu a fost respectat nici termenul legal pentru organizarea probei interviu, în HG 286/2011 menţionându-se că interviul se susţine „într-un termen de maximum cinci zile lucrătoare de la data susţinerii probei scrise şi/sau probei practice, după caz“.
 
Ce spune managerul maternităţii?
 
Reprezentanţii maternităţii menţionează acum, în anunţul suspendării, că decizia a fost luată în temeiul articolelor 37 şi 38 din HG 286/2011, conform cărora „în cazul în care se constată că nu au fost respectate prevederile legale sau când aspectele sesizate nu pot fi cercetate cu încadrarea în termenele procedurale prevăzute de lege, desfăşurarea concursului va fi suspendată“. Managerul unităţii medicale, ec. Robert Dâncă, susţine că motivele suspendării nu sunt însă legate de faptul că data a fost modificată în timpul concursului. Acesta argumentează că motivul principal este acela că interviul a fost desfăşurat la 10 zile distanţă faţă de proba scrisă, în timp ce legea oferă un termen de maximum cinci zile. „Ca manager, am considerat că nu s-au respectat prevederile legale şi am luat decizia de a suspenda concursul. Nu are legătură cu ceea ce reclama candidata, este o altă speţă. Nu a fost nicio încălcare a prevederilor legale referitor la devansarea zilei, ulterior s-a constatat că nu s-a respectat numărul de zile până la organizarea probei interviu“, a afirmat ec. Robert Dâncă.
 
Reprezentanţii Maternităţii „Cuza Vodă“ au precizat că procedura de concurs va fi reluată în perioada următoare. Tot în această perioadă a fost suspendat şi concursul pentru ocuparea a 93 de posturi pentru asistenţi medicali şi infirmiere de la Institutul de Psihiatrie „Socola“, în acest caz unul dintre motivele suspendării fiind legat de existenţa unui dosar la DNA Iaşi.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

Alexandru LĂZESCU

Războiul din Ucraina divide Occidentul; taberele (I)

În timp ce puterile europene majore doresc o finalizare rapidă a războiului din Ucraina, indiferent de rezultat, pentru America miza acestuia este una globală, cu impact asupra competiţiei geopolitice cu China.

opinii

Mistica secretului

Alexandru CĂLINESCU

Mistica secretului

Ne îndreptăm oare către un regim autoritar, în care renasc vechi frustrări şi obsesii? (...) Din luările de poziţie pe care le-am urmărit în aceste zile, reiese că situaţia actuală a Arhivelor ridică serioase semne de întrebare. Se perpetuează o anomalie: Arhivele sunt în subordinea Ministerului de Interne, ceea ce ne trimite din nou la isteria „secretului de stat”. Ar fi o regretabilă reîntoarcere în timp.

Arte şi meserii

Neculai SEGHEDIN

Arte şi meserii

Acum mai mulţi ani, după ce se înfiinţaseră universităţi şi filiale ale acestora pe la fiecare colţ de stradă, de ziceai că riscăm să ajungem o naţie de superintelectuali, de se speriase însuşi Comitetul Nobel de avalanşa de potenţiale premii ce urmau să poposească pe plaiurile mioritice, s-a ajuns la concluzia că, totuşi, cineva trebuie să mai muncească şi cu mâinile, pentru că, vorba lui Creangă, … dac-ar fi să iasă toţi învăţaţi […], n-ar mai avea cine să ne tragă ciubotele. 

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Radu POPESCU

Patologia şi puţinătatea intelectuală

Perseverenţa cu care Dodon, socialiştii moldoveni şi partenerii lor politici de la Kremlin apelează doar la dezinformări pentru a-şi argumenta părerile reflectă un fenomen aflat la graniţa dintre patologie şi puţinătate intelectuală, rezultatele ultimelor alegeri prezidenţiale şi parlamentare din Republica Moldova arătând că oamenii - obişnuindu-se nu doar cu acelaşi tip de păcăleală, dar şi cu aceiaşi propagatori ai mesajelor false - nu mai pot fi duşi de nas ca pe vremuri. 

pulspulspuls

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Speranţe de la Iaşi via Suceava pentru un posibil aranjament în Guvern

Demisia şi ancheta procurorilor DNA privindu-l pe ministrul pesedist al agriculturii, junele oltean de partid şi de stat Chesnoiu, om al sistemului, cică ar fi creat unele speranţe în anumite zone ale politichiei din mai multe judeţe, printre care şi la Iaşi, auzim. 

Caricatura zilei

Orban contemplând cariera meteorică a lui Cîțu

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.