anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Scandal la Şcoala Sanitară Postliceală în jurul cursului festiv: a fost sau nu a fost!

GALERIE
curs festiv
 • curs festiv
- +

Un scandal a izbucnit la Şcoala Sanitară Postliceală „Grigore Ghica” după ce o fotografie de grup a apărut în spaţiul public care sugera că la această şcoală s-a ţinut cursul festiv. Directorul instituţiei, Edmond CIUMAŞU, infirmă însă aceste zvonuri şi explică cum a fost făcută fotografia, dar şi faptul că au fost mustraţi verbal, atât cadrul didactic, dar şi cei aproximativ 10 elevi surprinşi în fotografia apărută în spaţiul public. Atât elevii, cât şi cadrul didactic, nu purtau mărşi de protecţie, deşi se aflau într-o sală de clasă.

„Ordinea de zi la aceste întâlniri a fost următoarea: Dezbaterea metodologiei de absolvire pentru sesiunile 2020, pentru că ştiam că va fi o metodologie specială în acest an. Din păcate metodologia a fost publicată în Monitorul Oficial abia aseară. În perioada 2-9 iunie, când au fost întâlnirile cu elevii anului trei nu aveam metodologia, dar ştiam câte ceva despre ea şi anume că vor fi probe care vor fi echivalate, că va consta doar în susţinerea proiectului de absolvire în online. A doua chestiune care a fost stabilită că se va dezbate la aceste întâlniri a fost legată de dosarul examenului de absolvire. A treia problemă, diriginţii urmau să monitorizeze în ce stadiu se află elevii cu  proiectul de absolvire pentru examen, iar ultima chestiune care trebuia rezolvată a fost legată de faptul că aceşti copii aveau programat un curs festiv pe 26 iunie 2020, curs festiv care s-a anulat şi pentru că au fost comandate nişte obiecte specifice acestuia am luat decizia, dar fiind faptul că nu ştiam când ne vom mai întâlni cu ei, să le dăm aceste elemente copiilor. Şi anume: tocă, eşarfă, insignă şi o diplomă onorifică de absolvire, urmând ca în perioada următoare să primească albumul de absolvire”, a precizat directorul.

De asemenea, acesta explică faptul că fiecare clasă a fost împărţită în grupe a câte 10 elevi, s-a respectat procedura şi măsurile împotriva Covid-19, li s-a luat temperatura la intrare, au primit mască şi au semnat o declaraţie pe propria răspundere prin care menţionează că nu au simptome. Fiecare grupă de 10 elevi s-a întâlnit cu diriginţii apoi în clase.

„În perioada 2-9 iunie elevii din clasele finale ale Şcolii Postliceale Sanitare «Grigore Ghica» din Iaşi şi anume cele 16 clase s-au întâlnit, în această perioadă, pentru consiliere în vederea examenului de absolvire, aşa cum au fost precizările Ministerului. Nicio clipă nu s-a pus problema şi nici nu s-a întâmplat aşa ceva, şi anume  să fie organizat un curs festiv în şcoală. De altfel, sunt motive obiective care ar fi împiedicat să se facă acest lucru. Şi anume, Şcoala Postliceală nu are un amfiteatru care să permită adunarea a câtorva sute de absolvenţi, aproape 500, ca să facem curs festiv. Au fost doar aceste întâlniri pe clase şi grupe, programate, conform ordinului ministrului. S-a greşti, într-adevăr, pentru că aceşti copii nu se mai văzuseră de câteva luni şi, fiind dornici să socializeze, şi într-un moment de exuberanţă sau slăbiciune, şi-au dat jos măştile şi au făcut nişte fotografii de grup în sala  de clasă. Am văzut fotografiile, chiar şi cele în care sunt 13 elevi cu diriginta. Am discutat cu diriginta, care şi-a recunoscut greşeala, pe care mi-o asum şi eu”, a adăugat directorul.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cătălin ONOFREI

Ochiul care nu mai vede (IV)

Cum de-au căzut ţărăniştii atât de jos?

opinii

Educaţia colaterală

Briscan ZARA

Educaţia colaterală

Lăsaţi copiii să încerce singuri, lăsaţi-i să se dea cu capul de perete, să simtă durerea, învăţaţi-i să se aştepte la greşeli şi la lucruri imprevizibile şi să se adapteze, altfel nu vor ajunge adulţi deplini şi independenţi, iar lumea rea şi crudă prin natura ei îi va face nefericiţi.

Se mărită Adriana!

Cristina DANILOV

Se mărită Adriana!

După o perioadă în care evenimentele au fost restricţionate din cauza pandemiei de Covid-19, viaţa, iată, şi-a reluat cursul, cel puţin în cazul nunţilor. Primim deja invitaţii, ne preocupăm de ţinuta pe care o vom purta la petrecere, ne gândim la cadoul de casă nouă şi nu doar la acestea: ne gândim la miri, la drumul pe care îl vor urma împreună, mulţi retrăind chiar emoţia din ziua nunţii noastre. O nostalgie plăcută pe care am simţit-o şi eu atunci când colega mea de birou, Adriana, mi-a înmânat, radiind de fericire, invitaţia la nunta ei. Prilej bun de a spune, azi, câteva cuvinte despre căsătorie şi petrecerea prin care o facem cunoscută tuturor celor dragi din viaţa noastră.

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Nichita DANILOV

Oglinda fisurată a lui Nicolae Stan

Lumea lui Nicolae Stan se configurează rotindu-se melancolic în jurul pipei din lemn de cireş pe care o fumează agale stând în cerdacul casei parohiale tânărul preot al satului Crăsani, Radu Plămadă, pătruns până dincolo de adâncul sufletului său de ceea ce crede că ar fi menirea sa.

pulspulspuls

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Iacătă-l şi pe sforarul politic în izmene!

Vă mai amintiţi, stimaţi telespectatori şi fini observatori ai vieţii politice de Bahlui, ce mai conflict şi ce mai sudălmi răzbăteau până-n drum între conţilierul fost UNPR Manolache, om de-al gheneralului Oprea Izmană (apropo, iată ce pantaloni tip izmană are şi conţilierul de care vă spunem!) şi fostul şef de Cejău Popa? Ba chiar zice lumea că odată erau cât pe ce să-şi înfingă şi mâinile-n gât, nu alta.

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.