anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 14.08.2022

Scandal la Statistică! Sindicatul cere demisia lui Tudorel Andrei, şefului instituţiei

GALERIE
Tudorel_Andrei
 • Tudorel_Andrei
- +

Într-un comunicat transmis joi AGERPRES, sindicatul angajaţilor de la Statistică acuză discriminări salariale şi anunţă pentru joi, la ora 13:00, un nou protest de 15 minute în faţa sediului instituţiei, care va fi urmat luni, 6 iunie, de o grevă japoneză pe parcursul întregii zile.

"Sindicatul din Institutul Naţional de Statistică Bucureşti - SINSB, membru al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie, ca urmare a situaţiei salariale discriminatorii la care sunt supuşi angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS) de o perioadă lungă de timp, trataţi ca o categorie inferioară de funcţionari publici şi ca urmare a ignorării totale a numeroaselor notificări şi acţiuni de protest de către factorii decidenţi, solicită de urgenţă: demisia conducerii INS, respectiv a preşedintelui Tudorel Andrei şi a vicepreşedinţilor Marian Chivu şi Beatrix Gered, pentru: lipsa de interes şi implicare faţă de discriminarea salarială la care sunt supuşi salariaţii INS; gestionarea deficitară a resursei umane, fapt ce a condus la un deficit de personal şi migraţie către alte instituţii publice; lipsa implicării şi asumării pentru uniformizarea salarială în interiorul instituţiei, unde există o grilă salarială internă deficitară cu mai multe variante de salarii pentru aceeaşi funcţie şi gradaţie, ca urmare a măsurilor şi procedurilor interne aplicate incorect şi care au creat frustrări şi discriminare în rândul angajaţilor; delegarea constantă de atribuţii de către conducerea INS pentru a fugi de răspundere, fapt ce a condus în ultimii ani la blocaje în desfăşurarea normală a activităţii INS", se arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, actuala conducere a institutului nu a întreprins niciun demers asumat la întâlnirea din luna ianuarie 2022, prin care trebuia evidenţiată situaţia financiară şi impactul bugetar generat de aplicarea pentru salariaţii INS a legii unitare de salarizare, această solicitare fiind transmisă şi de către conducerea Secretariatului General al Guvernului, care în întâlnirea amintită, şi-a manifestat disponibilitatea de a sprijini demersurile organizaţiei sindicale, în interesul membrilor pe care aceasta îi reprezintă.

În timp ce alte categorii de salariaţi din instituţii ale administraţiei centrale sunt susţinuţi, în prezent, de către conducerea instituţiilor în care îşi desfăşoară activitatea, prin promovarea unor acte normative pentru majorarea salariilor, deşi multe dintre acestea sunt la nivelul maxim din grilele legii, angajaţii din Institutul Naţional de Statistică sunt amăgiţi în continuare, doar prin promisiuni că munca depusă va fi remunerată corespunzător importanţei doar la o viitoare rectificare bugetară, precizează sindicaliştii.

"În aceste condiţii, SINSB va declanşa procedurile de întrerupere a activităţii, cu implicaţii incomensurabile, având în vedere rolul extrem de important al INS, măsurile economice şi sociale ale Guvernului neputând fi luate fără indicatorii şi analizele furnizate de INS. Totodată, blocarea activităţii va conduce la nerespectarea termenelor de transmitere a datelor către Eurostat şi alte organisme internaţionale", subliniază comunicatul.

SURSA: Agerpres

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Pohtiţi la fotbal!

Nicolae GRECU

Pohtiţi la fotbal!

N-a fost nevoie de îndemnuri bombastice precum cele din titluri; românii reîncep să vină la fotbal pentru că au pentru cine.

opinii

Mitocanul de la volan (I)

Eugen MUNTEANU

Mitocanul de la volan (I)

Suntem asaltați zilnic cu știri și imagini despre accidente de circulație atroce. Statisticile spun că România este țara europeană cu cei mai mulți morți în accidente de circulație. Dincolo de precaritatea șoselelor, cred că o cauză a acestei situații îngrijorătoare este și existența în libertate a fiarei sălbatice pe care am ales să o numesc mitocanul de la volan.

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Dobânda, de la păcat (medieval), la virtute (modernă)

Știința economică modernă s-a desprins din ceea ce era cunoscut în mediul academic timpuriu drept filosofie morală. Acțiunile și comportamentele din sfera economică (de exemplu, comerțul, formarea prețurilor, rolul dobânzii în tranzacțiile comerciale, etc.) erau reglementate de Biserică vreme de secole întregi. 

O limbă din prefabricate

Alexandru CĂLINESCU

O limbă din prefabricate

Un fenomen frapant care se petrece astăzi este ceea ce aş numi proliferarea prefabricatelor. Nu e ceva nou, dar devine tot mai accentuat şi, pentru cine ţine la expresivitatea limbii, tot mai supărător. Spun „prefabricate” pentru că e vorba de cuvinte şi formule luate de-a gata şi puse uneori în cele mai neaşteptate contexte. Au făcut de pe acum o glorioasă carieră la televiziune, politicienii şi jurnaliştii le rostesc cu o voluptate solemnă, convinşi că impresionează publicul printr-un limbaj elevat.

pulspulspuls

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

O cabală preoţească ţesută pe îndelete de multă vreme

Ehehei, iubiţi dreptcredincioşi, iată că încurcate mai sunt căile Domnului de când treburile lumeşti şi dorinţele de parvenire şi câştig şi-au băgat coada tot mai adânc în sânul şi buzunarele largi de popă ale unor înalţi prelaţi din mitropolia noastră de la Iaşi, atât de greu încercată în ultima vreme. Iacătă aşadar, dragilor, ce au mai putut zămisli minţile întunecate de aceste lucrături diavoleşti: citiţi şi vă cruciţi, nu alta! 

Caricatura zilei

Ambulanța

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.