Scandal la uşa şefului! Zeci de ieşeni au cumpărat degeaba programare la Înmatriculări
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

duminica, 16.01.2022

Scandal la uşa comisarului-şef Vasile Zacornea

Scandal la uşa şefului! Zeci de ieşeni au cumpărat degeaba programare la Înmatriculări

GALERIE
inmatriculari (1)inmatriculari (2)inmatriculari (3)
 • inmatriculari (1)
 • inmatriculari (2)
 • inmatriculari (3)
- +

Nebunia înmatriculărilor de autoturisme second-hand fără taxa de poluare a creat o mafie a programărilor online. Practic, activitatea Direcţiei de Înmatriculări şi Permise de pe bulevardul Primăverii şi a Registrului Auto Român Iaşi este blocată de două săptămâni de „samsari“ care fac sute de rezervări pe care apoi le vând individual cu 200 de euro. Practic, aceşti „băieţi descurcăreţi“ au ajuns să vândă programări online chiar la poarta celor două instituţii. Pentru că, marţi, poliţiştii de la Direcţia Generală Antifraudă (DGA) Iaşi au făcut percheziţii la RAR şi la ieşeni care vindeau programări online, jurnaliştii de la „Ziarul de Iaşi“ au mers ieri la Direcţia de Înmatriculări şi Permise pentru a sta de vorbă cu şeful de aici despre cum poate fi fraudat sistemul de programări online. Numai că la uşa comisarului Vasile Zacornea era jale: zeci de oameni nemulţumiţi cereau audienţă şi vociferau.

Culmea, majoritatea dintre ei cerea o „dispensă“ pentru a-şi înmatricula un autoturism mai repede decât obţinuseră în programarea online. Culmea, unii dintre ei cumpăraseră programarea de la „samsari“. Cert este că, în „avalanşa“ de cereri de înmatriculări, angajaţii de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise nu mai fac faţă, fiind numai trei oameni. De exemplu, ieri la amiază, începând cu ora 15 şi până la 16, comsiarul şef Vasile Zacornea de la Direcţia de Înmatri­cu­lări şi Permise Iaşi primeşte în audienţe ieşeni nemulţumiţi. Ieri, mai mult ca niciodată, 70 de oameni aşteptau să intre în biroul lui. Când jurnaliştii de la Ziarul de Iaşi au sosit la această instituţie, puhoiul de oameni care cereau audienţă se afla în sala principală. Oamenii aşteptau la o uşă, care facilita accesul către etaj, unde comi­sarul are biroul. La ora 15 fix, cei 70 de oameni încă se certau pe subiectul unei liste: o mare parte dintre ei nu se înscriseseră pe liste, iar cei care care reuşiseră, se aflau taman la coadă. La ora fixată, puhoiul de oameni s-a urnit şi a încercat să se strecoare pe o uşă, pentru a ajunge la biroul comisarului şef.

Câteva femei înghesuite au început să ţipe, o mamă îşi proteja copilul pe care îl ţinea în braţe. Înaintarea acestora a fost „stăvilită“ chiar de Zacornea, care le-a spus oamenilor că nu poate ţine audienţe la 70 de oameni, deoarece nu are timpul necesar. Unul dintre cei de faţă i-a reproşat acestuia că a dat „un pumn de bani pe maşină şi va trebui să o ţină parcată câteva luni de zile“. „Am dat 60.000 de euro pe ea, iar programarea online am făcut-o zilele trecute. Tocmai în martie am fost programat. Pentru ce am dat atâţia bani pe maşină, ca să mă uit la ea?“, s-a plâns un bărbat. „Nu avem destui oameni ca să facem faţă la atâtea cereri, de asta durează aşa mult. În plus, suntem blocaţi de programări online făcute de către cei care vor să facă bani din această activitate. Sunt mulţi care vin aici cu programări cumpărate, din cauza lor stau la coadă oameni care au intenţii bune“, le-a spus Zacornea.

„A făcut o fotografie greşită la seria de şasiu“

Pentru a contraataca „bişniţa“ făcută de intermediari cu programările online, cei de la Direcţia de Înmatriculări şi Permise au o condiţie suplimentară: pentru rezervarea online, proprietarul ma­şinii care urmează să fie înmatriculată trebuie să aibă menţionată şi seria de şasiu a maşinii. O parte dintre cei care cereau audienţă la şeful instituţiei ieri aveau pe hârtie o altă serie de şasiu, semn că o cumpărase. Ei au venit să ceară socoteală, însă au fost refuzaţi. Astfel, ei au dat degeaba cei 200 de euro pentru rezervarea online. Un bărbat i-a reproşat comisarului Zacor­nea că îi făcuse o rudă apropiată „rezervarea“. „Eu am fost în Germania, iar programarea a fost făcută de către o rudă. A făcut o fotografie greşită la seria de şasiu. Ce să fac? Am cum­părat maşina degeaba?“, a întrebat acesta. Comisarul l-a refuzat categoric, iar omul a plecat ruşinat. „Vedeţi oa­meni buni? Acesta este un exemplu de programare online, iar voi ar fi trebuit să îl luaţi la întrebări pe el, nu pe mine. Din cauza celor ca el, alţii aşteaptă luni bune pentru înmatriculare. Ştiţi prea bine că zilele acestea sunt percheziţii la cei care fac bani din programările online, şi nu aş vrea să fiu luat la întrebări“, a răspuns Zacornea. Un alt participant la discuţie a spus că el nu doreşte decât să îşi radieze autoturismul înmatriculat în România. „Mi se pare nedrept ca eu, care vreau doar să radiez un autotu­rism şi care durează doar cinci minute, să aştept până în ianuarie. Plătesc impozit la această maşină, şi stă degeaba, nu produce nimic. Nu am adus nicio maşină din afară. Eu stau la coadă pentru alţii“, a spus şi acesta. Până la final, Zacornea a acordat audienţă doar celor care au avut speţe tehnice, adică aproximativ 15 persoane.

Marţi, cealaltă instituţie, Registrul Auto Român Iaşi a fost „ţinta“ perche­ziţiilor poliţiştilor de la Direcţia Ge­nerală Antifraudă. Şi în acest caz au fost vizaţi câţiva intermediari care vindeau programări online pentru omologarea autoturismelor aduse din străinătate. Marţi, directorul instituţiei, Octavian Varvara, le-a spus jurnaliştilor Ziarului de Iaşi că programările în acest caz sunt până undeva prin februarie. Până zilele trecute, numărul celor înscrişi online se apropia de 2.500, însă nu se ştie câte dintre programări sunt fictive, pentru a fi vândute.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Dragul nostru Novak Djokovic

Nicolae GRECU

Dragul nostru Novak Djokovic

Nole pare a fi mioriticul nostru, dacă n-ar avea spiritul de luptă al înaintaşilor săi.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (3)

Autorul evocă o serie de detalii ale vieţii cotidiene a consătenilor săi în primii ani ai agriculturii comuniste.

Moartea, nebunia devenită banalitate

pr. Constantin STURZU

Moartea, nebunia devenită banalitate

Se vorbeşte prea mult în zilele noastre despre "numărul morţilor/ deceselor" şi prea puţin despre moartea însăşi. Accentul exclusiv şi obsesiv pus pe prima informaţie induce panica şi o tot sporeşte, cu efecte dintre cele mai devastatoare pe toate planurile existenţei noastre. 

Arhitectura azi

arh. Ionel OANCEA

Arhitectura azi

S-au risipit ca vântul sec al deşertului treizeci de ani de pace, de creştere economică, după statistici cea mai mare din Europa, ȋn aşteptarea noii arhitecturi româneşti. 

pulspulspuls

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Credeaţi că, gata, nu-i vom mai vedea pe firmament? Ei, iote că reapar!

Aho aho, cetitori fraţi, staţi puţin şi nu mânaţi, căci pe astăzi Moşu’ vouă vă aduce brânză, ouă, dar şi niscai noutăţi din niscaiva zone mai mici ale politichiei ieşene pe care mulţi dintre noi le cam scosesem la pensie de câţiva ani, pe unii reprezentanţi chiar fără vechimea completă, ci pe caz de boală. 

Caricatura zilei

Pantaloni

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X