anunturi
grandchef
Mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

sambata, 03.12.2022

Scandal mare pe Aeroportul Iaşi - Avion reţinut pe pistă de ţigara aprinsă de o pasageră la decolare. Zbor anulat

GALERIE
wizz
  • wizz
- +

O pasageră şi-a aprins o ţigară electronică imediat după decolarea aeronavei spre Tel Aviv, iar pilotul a decis să se întoarcă. Însoţitorii tinerei fumătoare au devenit violenţi şi, în consecinţă, zborul a fost anulat.

 

„Wizz Air confirmă că un pasager al zborului W6 3689 de la Iaşi la Tel Aviv de pe 2 octombrie a fost surprins fumând. Echipajul de cabină a gestionat situaţia aşa cum este instruit şi, odată ce aeronava a ajuns în poziţia de parcare, a încercat să debarce pasagerul. Rudele persoanei aflate la bord au devenit agresive fizic şi verbal. Pasagerii indisciplinaţi au fost predaţi Poliţiei. Ca urmare a acestor evenimente, zborul a fost anulat din raţiuni operaţionale. Pasagerii afectaţi au fost informaţi despre situaţie şi li s-a oferit un zbor alternativ, în funcţie de disponibilitate, rambursarea completă sau 120% din tariful achitat, sub formă de credit de companie. Pasagerii care au solicitat au primit şi cazare”, informează reprezentanţii companiei aviatice într-un mesaj primit la redacţie. „Compania aeriană are toleranţă zero în ceea ce priveşte comportamentul abuziv faţă de pasageri şi personalul său. Wizz Air le reaminteşte pasagerilor că fumatul nu este permis la bord”, încheie comunicatul.

Poliţia de Frontieră precizează, la rândul ei, că, „urmare a deciziei căpitanului privind debarcarea persoanei în cauză, alţi doi tineri aflaţi în avion au devenind recalcitranţi, manifestând reacţii nejustificate. Astfel, un cetăţean israelian, în vârstă de 20 de ani, a proferat injurii şi ameninţări la adresa membrilor echipajului, iar un cetăţean american, în vârstă de 17 ani, a manifestat un comportament recalcitrant la adresa autorităţilor”.

Alături de poliţiştii de frontieră au intervenit şi jandarmii, dar şi membri ai Brigăzii Antitero SRI Direcţia Iaşi, pentru calmarea situaţiei si debarcarea pasagerilor din aeronavă în ordine.

Cetăţeanul israelian în vârstă de 20 de ani, care a adresat injurii şi ameninţări membrilor echipajului, a fost amendat cu 4.000 lei pentru săvârşirea fără drept a oricărui act de violenţă fizică sau verbală asupra unei persoane aflate in perimetrul unui aeroport. „Celelalte două persoane, care au manifestat comportament neadecvat, au fost sancţionate contravenţional pentru încălcarea prevederilor legale privind fumatul în spaţii publice, în cazul tinerei (în vârstă de 17 ani, n.r.) care a fumat la bordul aeronavei, precum şi pentru încălcarea ordinii şi liniştii publice pentru cetăţeanul american”, precizează Poliţia de Frontieră.

Cât priveşte ceilalţi 209 pasageri debarcaţi, aceştia au putut să aleagă alte curse spre Tel Aviv, de la Suceava, Bacău sau Bucureşti. Următorul zbor de la Iaşi cu această destinaţie este programat pentru joi dimineaţă. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.