Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scandal pasional în instanţă, între două doctoriţe. Insulte şi hărţuieli pe messenger. La mijloc, un bărbat şi 10.000 de euro

GALERIE
euro
  • euro
- +

Un bărbat s-a trezit în mijlocul disputei pasionale a două femei. Deşi doctoriţe, cele două s-au înjurat ca la uşa cortului, disputându-şi dragostea bărbatului. Cazul a ajuns în cele din urmă în instanţă, dar judecătorii nu au putut decât să ridice din umeri. Disputa era pur şi simplu prea privată pentru ca legea să aibă ceva de spus.

Acţiunea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei de către S.S. chiar în ziua de Crăciun a anului 2020. Femeia a chemat-o în judecată pe C.M., cerând obligarea ei la plata a 10.000 de euro ca despăgubiri pentru insultele repetate aduse de aceasta.

Femeia a explicat că în octombrie 2020 fusese contactată pe Facebook de către C.M. care a început să o insulte folosind termeni obsceni şi invocând şi o pretinsă afecţiune psihică a lui S.S. Din cuprinsul mesajelor, femeia a înţeles că i se reproşează o relaţie anterioară cu actualul iubit al lui C.M. Cum S.S. nu era familiarizată cu modul de funcţionare a Facebook, nu a ştiut timp de câteva zile cum să blocheze mesajele primite de la C.M., rezultatul fiind o stare de depresie şi teamă, ca şi insomnii. Despăgubirile solicitate ar fi urmat să compenseze prejudiciul produs imaginii sale.

Văzută din perspectiva lui C.M., situaţia stătea însă cu totul altfel. Se cunoscuse cu iubitul său în Franţa în iunie 2020 şi a constatat că acesta era sunat constant, ziua şi noaptea, de S.S., de pe diferite numere de telefon mobil din România. Bărbatul bloca de fiecare dată numerele, dar S.S. suna din nou, de pe alt număr. S.S. ar fi făcut şi comentarii ameninţătoare şi insultătoare la adresa bărbatului la o postare pe Facebook în care acesta se afişa cu noua iubită. C.M. a arătat că s-a simţit hărţuită şi ameninţată în permanenţă, fapt ce a făcut-o să piardă unul dintre gemenii pe care îi purta în pântec. Acţiunile lui S.S. o scoseseră efectiv din minţi, motiv pentru care şi reacţionase verbal violent. Încercase doar să o facă să înceteze cu hărţuirea, folosind un limbaj mai dur doar după ce epuizase vocabularul civilizat şi protocolar. Ca medic, ea a solicitat instanţei să-i ceară lui S.S. să depună la dosar o adeverinţă care să ateste că nu suferă de boli psihice sau cardiovasculare, „căci vârsta reclamantei şi telefoanele repetate timp de luni de zile noaptea o fac să-şi pună întrebarea dacă nu cumva urmează un tratament de o perioadă mai îndelungată”. Întâmpinarea depusă la dosar de C.M. a primit răspuns din partea lui S.S., care a anexat şi o adeverinţă medicală.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că simpla recunoaştere de către C.M. a folosirii unui limbaj ireverenţios nu este suficient pentru a o şi condamna. „Instanţa constată că între părţi conversaţia a fost una privată, prin intermediul reţelei messenger şi nu publică, afectarea imaginii reclamantei nefiind dovedită. De asemenea se constată că reclamanta nu a administrat niciun mijloc de probă din care să rezulte impactul distructiv asupra stimei de sine şi chiar asupra sănătăţii acesteia.

Pentru ca dreptul la repararea prejudiciului cauzat printr-o faptă ilicită să ia naştere şi să poată fi ridicată o pretenţie la repararea daunei suferite, se impune ca acesta să fie cert şi să nu fi fost reparat de persoana căruia i se impută sau terţe persoane”, au arătat judecătorii. Adeverinţa depusă la dosar menţiona diagnosticul de sindrom vertiginos, ameţeli, fără a se putea stabili că ar avea vreo legătură cu mesajele primite. Ca urmare, plângerea lui S.S. a fost respinsă. Scandalul este însă departe de a se fi încheiat. S.S. a făcut apel împotriva sentinţei, cazul intrând luni pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri