anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 02.10.2022

Scandal pasional în instanţă, între două doctoriţe. Insulte şi hărţuieli pe messenger. La mijloc, un bărbat şi 10.000 de euro

GALERIE
euro
 • euro
- +

Un bărbat s-a trezit în mijlocul disputei pasionale a două femei. Deşi doctoriţe, cele două s-au înjurat ca la uşa cortului, disputându-şi dragostea bărbatului. Cazul a ajuns în cele din urmă în instanţă, dar judecătorii nu au putut decât să ridice din umeri. Disputa era pur şi simplu prea privată pentru ca legea să aibă ceva de spus.

Acţiunea a fost înregistrată pe rolul Judecătoriei de către S.S. chiar în ziua de Crăciun a anului 2020. Femeia a chemat-o în judecată pe C.M., cerând obligarea ei la plata a 10.000 de euro ca despăgubiri pentru insultele repetate aduse de aceasta.

Femeia a explicat că în octombrie 2020 fusese contactată pe Facebook de către C.M. care a început să o insulte folosind termeni obsceni şi invocând şi o pretinsă afecţiune psihică a lui S.S. Din cuprinsul mesajelor, femeia a înţeles că i se reproşează o relaţie anterioară cu actualul iubit al lui C.M. Cum S.S. nu era familiarizată cu modul de funcţionare a Facebook, nu a ştiut timp de câteva zile cum să blocheze mesajele primite de la C.M., rezultatul fiind o stare de depresie şi teamă, ca şi insomnii. Despăgubirile solicitate ar fi urmat să compenseze prejudiciul produs imaginii sale.

Văzută din perspectiva lui C.M., situaţia stătea însă cu totul altfel. Se cunoscuse cu iubitul său în Franţa în iunie 2020 şi a constatat că acesta era sunat constant, ziua şi noaptea, de S.S., de pe diferite numere de telefon mobil din România. Bărbatul bloca de fiecare dată numerele, dar S.S. suna din nou, de pe alt număr. S.S. ar fi făcut şi comentarii ameninţătoare şi insultătoare la adresa bărbatului la o postare pe Facebook în care acesta se afişa cu noua iubită. C.M. a arătat că s-a simţit hărţuită şi ameninţată în permanenţă, fapt ce a făcut-o să piardă unul dintre gemenii pe care îi purta în pântec. Acţiunile lui S.S. o scoseseră efectiv din minţi, motiv pentru care şi reacţionase verbal violent. Încercase doar să o facă să înceteze cu hărţuirea, folosind un limbaj mai dur doar după ce epuizase vocabularul civilizat şi protocolar. Ca medic, ea a solicitat instanţei să-i ceară lui S.S. să depună la dosar o adeverinţă care să ateste că nu suferă de boli psihice sau cardiovasculare, „căci vârsta reclamantei şi telefoanele repetate timp de luni de zile noaptea o fac să-şi pună întrebarea dacă nu cumva urmează un tratament de o perioadă mai îndelungată”. Întâmpinarea depusă la dosar de C.M. a primit răspuns din partea lui S.S., care a anexat şi o adeverinţă medicală.

Magistraţii Judecătoriei au apreciat că simpla recunoaştere de către C.M. a folosirii unui limbaj ireverenţios nu este suficient pentru a o şi condamna. „Instanţa constată că între părţi conversaţia a fost una privată, prin intermediul reţelei messenger şi nu publică, afectarea imaginii reclamantei nefiind dovedită. De asemenea se constată că reclamanta nu a administrat niciun mijloc de probă din care să rezulte impactul distructiv asupra stimei de sine şi chiar asupra sănătăţii acesteia.

Pentru ca dreptul la repararea prejudiciului cauzat printr-o faptă ilicită să ia naştere şi să poată fi ridicată o pretenţie la repararea daunei suferite, se impune ca acesta să fie cert şi să nu fi fost reparat de persoana căruia i se impută sau terţe persoane”, au arătat judecătorii. Adeverinţa depusă la dosar menţiona diagnosticul de sindrom vertiginos, ameţeli, fără a se putea stabili că ar avea vreo legătură cu mesajele primite. Ca urmare, plângerea lui S.S. a fost respinsă. Scandalul este însă departe de a se fi încheiat. S.S. a făcut apel împotriva sentinţei, cazul intrând luni pe rolul Tribunalului.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Nicolae GRECU

Tradiţionalul sacrificiu al Cupei României

Dacă nu va fi câştigat, şi încă concludent, meciul cu Minaur, o echipă slăbuţă şi obosită, care a făcut turul României de dragul Cupei, ar fi adevărata ruşine pentru fotbalul ieşean.

opinii

Seimeni (XVI). Școala (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Școala (4)

Reluând evocarea satului natal, autorul încearcă să reînvie prin cuvinte primii ani de școală.

Paranoia autorităţii

arh. Ionel OANCEA

Paranoia autorităţii

Dintotdeauna comunităţile şi-au impus reguli de convieţuire. Într-un sat tradiţional românesc funcţionau cu rigoare, chiar dacă nu erau scrise şi nu exista un aparat administrativ pentru impunerea lor. Oamenii se considerau egali în faţa lui Dumnezeu, prin urmare casele erau aproape identice, realizate după acelaşi proiect ancestral cu minore influenţe alogene contemporane construirii.

Cu ochii larg închişi

Alexandru CĂLINESCU

Cu ochii larg închişi

Unele evenimente din ultima vreme, mai ales aşa-zisele „referendumuri” organizate de ruşi în terioriile ocupate, m-au făcut să-mi reamintesc de un text pe care l-am publicat în urmă cu nouăsprezece ani. Îl reiau aici, în ideea că el va arăta, o dată în plus, că liderul de la Kremlin este, în tot ce face, de o nesmintită şi sinistră consecvenţă.

pulspulspuls

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

City managerul oraşului, domnul Petru Movilă, a patentat o aplicaţie prin care poţi câştiga 50 de ron pe oră în timpul somnului

Chiar aşa stimaţi telespectatori, iată câteva ipostaze de la o abordare revoluţionară a felului în care se pot face afaceri. În prima fotografie, city managerul Petru Movilă lucrează în timpul somnului la o întâlnire de tip conferinţă a pompierilor ieşeni. 

Caricatura zilei

Scăpări de gaze #NordStream5

Editia PDF

Bancul zilei

Un sofer de TIR opreste la un popas, comanda un sandwich, o cafea si o placinta. Intra trei motociclisti rai, unul îi man&ac (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.