Scandal provocat de un proiect imobiliar pe aleea Tudor Neculai: 11 blocuri într-o zonă de case!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

duminica, 17.01.2021

Scandal provocat de un proiect imobiliar pe aleea Tudor Neculai: 11 blocuri într-o zonă de case!

GALERIE
Tudor Neculai
  • Tudor Neculai
- +

PUZ-ul a fost propus de Gheorghe Achiţei pe o suprafaţă de aproape 2 hectare. “Cetăţenii nu sunt de acord cu numărul mare de apartamente şi cu regimul de înălţime, întrucât aici este cartier de vile”, a declarat Valeriu Ionescu, unul dintre vecinii direct afectaţi de viitorul şantier “

 

Un proiect imobiliar din Tudor Neculai a stârnit revolta locuitorilor din zonă. Proiectul prevede construirea a 11 blocuri: 4 cu 10 etaje şi restul cu 5 cinci etaje. Aproape 100 de persoane care locuiesc în vecinătatea amplasamentului, unde, de-a lungul timpului, au fost ridicate vile, reclamă regimul de înălţime şi supraaglomerarea traficului. Terenul pe care este propusă investiţia se desfăşoară de la intersecţia dintre aleile Tudor Neculai şi Strugurilor, pe direcţia spre Valea Adâncă. Cetăţenii din zonă spun că au depus mai multe sesizări la Primărie, dar nu au fost băgaţi în seamă. Acum, s-a dat alerta după ce s-a aflat că, săptămâna viitoare, pe 30 octombrie, proiectul va fi dezbătut public la Primărie. „S-a făcut tabel nominal cu cetăţenii care nu sunt de acord: 95 de persoane.

Traficul va fi foarte aglomerat la ieşirea din cartier, va fi un număr foarte mare de maşini, şi aşa este jale acum la orele de vârf, dar atunci când vor mai ieşi încă 300 şi ceva de maşini? Ne sufocă. Cetăţenii nu sunt de acord cu numărul mare de apartamente şi cu regimul de înălţime, întrucât aici este cartier de vile”, a declarat Valeriu Ionescu, unul dintre vecinii direct afectaţi de viitorul şantier. El a solicitat să se realizeze un studiu de trafic, iar Primăria să ţină cont şi de părerea cetăţenilor din zonă înainte de a aproba proiectul imobiliar.

Replica investitorului: „Mergem şi construim cu toţii în pădure?”

În proiectul de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) se arată că traficul va fi descărcat pe aleea Tudor Neculai, arteră rutieră ce are două benzi de circulaţie şi care face legătura cu şos. Nicolina. „În prezent nu sunt probleme legate de fluenţa circulaţiei, există doar circulaţie rutieră în zonă, traficul rutier nu afectează funcţiunea zonei. (...) În cadrul parcelei, circulaţia auto se face prin căi de acces cu lăţimea de 9 metri, (...), care fac legătura cu aleea Tudor Neculai. Se va asigura şi un acces la Aleea Strugurilor, pentru a se facilita circulaţia”, se arată în proiectul de PUZ publicat de Primăria Iaşi. În ceea ce priveşte necesarul de locuri de parcare, investitorul susţine că va amenaja 600 de locuri, iar 100 dintre acestea sunt prevăzute la nivelul solului, în timp ce pentru restul ar urma să fie realizată o parcare subterană. „Eu nu am teren de 700 mp care să fie între case, sau 800 mp sau 500 mp. Eu am 18.500 mp şi am deschidere la Tudor Neculai de 160 metri. Cred că de acum suntem răutăcioşi. (...) Atunci să se dea o lege să mergem să construim blocuri în pădure, acolo nu sunt case, traficul nu e aglomerat. Dacă nici pe aproape 2 ha nu se mai poate construi, păi atunci nu mai construim şi gata, nu? De proiectul meu se ocupă nişte arhitecţi, nici nu ştiam că intră pe 30. Eu am stat un an de zile să-mi dea un aviz de la Apele Române, adică lucrurile merg foarte bine, nu?”, a declarat ieri Gheorghe Achiţei, beneficiarul proiectului de PUZ.

Investitorul a mai stârnit în trecut unele controverse legate de proiecte imobiliare. Unul dintre acestea a făcut referire la intenţia lui de a realiza o construcţie lângă Şcoala „Ion Creangă” din Păcurari. Deşi locatarii blocurilor ANL din imediata vecinătate fuseseră informaţi că este vorba despre o parcare, modul în care avansa şantierul arăta mai degrabă că se ridică un bloc. În urma protestelor, lucrările au fost sistate, iar şantierul a fost lăsat în paragină. Totodată, la începutul acestui an, Achiţei şi-a demolat o construcţie din Galata, după ce Primăria a refuzat să autorizeze o intrare în legalitate, în condiţiile în care investitorul nu respectase indicatorii urbanistici: construise mai mult decât îi era permis prin actul de autorizare iniţial. 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Primăvara din ianuarie

Nicolae GRECU

Primăvara din ianuarie

Pericolul de îngheţare şi pericolul de carantină pun în primejdie desfăşurarea Ligii I conform graficului.

Filmuletul zilei

opinii

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Eugen MUNTEANU

Un corifeu al „gândirii politice corecte” - Noam Chomsky (I)

Unul dintre cei mai proeminenţi promotori ai „corectitudinii politice”, ideologie larg răspândită în mediile academice şi în mass media occidentale, este lingvistul american Noam Chomsky. O parte din ideile sale politice sunt analizate în articolul de faţă.

Dar cine „le are cu Biserica”?

pr. Constantin STURZU

Dar cine „le are cu Biserica”?

Acum o lună, mai exact pe 16 decembrie, au fost publicate rezultatele unui sondaj realizat de Centrul de Cercetări Sociologice LARICS, în parteneriat cu Secretariatul de Stat pentru Culte şi cu Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale (ISPRI) al Academiei Române. Desfăşurată sub titulatura „Barometrul vieţii religioase”, cercetarea vine să evidenţieze şi ce impact a avut, din perspectivă religioasă, 2020 (anul „pandemic”) asupra populaţiei. 

Filozofie coruptă

arh. Ionel OANCEA

Filozofie coruptă

Într-o viziune grosolană despre normalitate se poate aprecia că administraţia comunistă era mai funcţională ca cea de astăzi. Pentru obţinerea unui act administrativ puteai merge la audienţe la diverşi tovarăşi cu funcţii dispuşi, de regulă, să te asculte. Dacă nu, existau cel puţin două chei universale capabile să facă minuni, pachetul de Kent sau de cafea naturală. Ajuta, la fel de mult, nepotismul, cunoştiinţele, bunii amici din lanţul slăbiciunilor atât de bine surprins în celebra schiţă a lui Caragiale.

pulspulspuls

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

De ce se pregăteşte oare nea Măricel?

După ce l-a acuzat lumea că a plecat din Casa Pătrată cu gentoiul burduşit de like-uri şi urmaritori ai paginii oficiale de Facebook a instituţiei, îndensând totul apoi pe pagina lui de polkitician, iacătă că nea Măricel, fostul şef de judeţ, mai vbine cu o surpriză, şi tot în spaţiul virtual. 

Caricatura zilei

Mușchi

Editia PDF

Bancul zilei

In Antarctica s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura de pe glob: -93,2 grade ...prin urmare va propunem sa ne reami (...)

Parteneri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.