anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

SCANDAL! Șefă din Poliţie, acuzată de limbaj obscen și comportament josnic

GALERIE
politista
  • politista
- +

Comisarul Mihaela Ghimpu este în mijlocul unui scandal declanşat de o plângere anonimă postată iniţial pe site-ul Sindicatului „Diamantul“. Șefei Serviciului Logistic i se reproşează că „îşi tratează subalternii în cel mai josnic mod posibil“. Conducerea Inspectoratului a făcut o verificare care s-a terminat cu „atenţionarea“ cms. Ghimpu.

Un şef din poliţia ieşeană este „cântat“ pe la colţuri de colegi cum că îşi umple buzunarele cu bani „lucrând“ în weekend şi că îşi jigneşte subalternii. Cel care trage semnalul de alarmă este, cel mai probabil, un poliţist aflat în subordinea şefului denunţat şi care a postat o plângere pe site-ul Sindicatului Poliţiştilor „Diamantul“, un site de internet vizitat de mulţi poliţişti. Poliţistul care se plânge de superiorul lui a postat o plângere anonimizată care a fost citită însă şi de şefii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi care au trimis o comisie la Serviciul Logistic din cadrul instituţiei ieşene. Nu ştim dacă sunt mai mulţi poliţişti nemulţumiţi în jurul şefului Serviciului Logistic, doamna Mihaela Ghimpu, însă cel care a scris plângerea prezintă lucruri destul de grave pentru un şef din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Iaşi.

„Şeful serviciului, comisar de poliţie Ghimpu Mihaela îşi tratează subalternii în cel mai josnic mod posibil. În şedinţe aceasta foloseşte adesea un limbaj trivial, greu de reprodus. Suntem jigniţi, ni se spune că din vina noastră nu are când să se spele nici la p...ă, totul fiind de faţadă, încearcă să scoată în evidenţă cât de mult munceşte dumneaei. Din aceste motive este prezentă la serviciu în fiecare weekend, nu vă gândiţi că mai mult de trei - patru ore într-o zi, dar bineînţeles că se pontează opt ore pe zi, ceea ce înseamnă 16 ore pe weekend. Niciodată nu îşi ia recuperări în termenul prevăzut de 60 de zile, drept pentru care este plătită cu 175%. Este suficient un mic control al pontajelor pentru a înţelege cum funcţionează lucrurile la Serviciul Logistic“, scrie poliţistul.

Femeia poliţist este aratată cu degetul pentru că vorbeşte trivial.

„Brusc se aud înjurături ca la uşa cortului şi vezi cum zboară pe holuri capsatoare, pixuri, hârtii şi tot felul de obiecte, pe fundalul înjurăturilor de mahala: «să vă f..», «să mă lingi în p...ă», «să-mi mănânci c... ». Suntem mulţi care ne dorim să ne transferăm, preferăm să stăm plini de noroi şi frig decât să fim jigniţi în fiecare zi şi să vedem cum alţii câştigă un sac de bani pe munca şi spatele nostru în timp ce protejaţii îşi rezolvă problemele personale folosindu-se de maşinile instituţiei şi se prefac că lucrează în weekend“.

Salariu de 10.000 de lei pe lună

Colegii şefei de la Serviciul Logistic sunt nemulţumiţi şi de faptul că Mihaela Ghimpu ia un salariu uriaş. Aceştia spun că femeia ar încasa lunar 10.000 de lei. Suma este „frumuşică“, mai mare chiar decât a şefului IPJ Iaşi, Costel Gîtlan, care încasează lunar 9.000 de lei.

„Nu este corect ca o persoană care fumează şi bea cafea prin toate birourile să jignească şi să umilească lucrătorii în ultimul hal, să fie plătită cu peste 10.000 de lei lunar, cum nu este corect nici faptul că unii agenţi din Serviciul Logistic care sunt aliaţii doamnei comisar să beneficieze de salarii de peste 5.000 de lei lunar, în condiţiile în care sunt poliţişti la Ordine Publică ce beneficiază de salarii mult mai mici, de 3.000 şi care îşi riscă viaţa zi de zi. Sunt luni în care pe fluturaşul doamnei comisar apar şi 64 de ore suplimentare plătite cu 175%“, se mai arată în petiţia de pe Internet.

Conducerea IPJ Iaşi a dispus la sfârşitul anului trecut un control la Serviciul Logistic, în urma căruia nu s-a găsit mare lucru.

„Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la comportamentul neadecvat al şefului Serviciului Logistic din cadrul IPJ Iaşi, conducerea instituţiei a dispus efectuarea unor verificări şi efectuarea unui control tematic. Astfel, în urma controlului tematic efectuat s-a dispus atenţionarea şefului serviciului şi a unui poliţist din cadrul serviciului. De asemenea, s-a dispus cercetarea administrativă a şefului serviciului, cercetare care a fost finalizată fără a se impune aplicarea unei alte sancţiuni“, a precizat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt al IPJ Iaşi.

Cms. Mihaela Ghimpu nu a putut fi contactată pentru un punct de vedere.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Trei sferturi de secol în era nucleară

Lucian DÎRDALA

Trei sferturi de secol în era nucleară

În spatele imaginilor cu cel mai mare impact la public - şi care ţin de războiul convenţional - se află realitatea unei cursei nucleare care, nemaifiind una „în doi”, este nouă şi periculoasă.

Filmuletul zilei

opinii

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Florin CÎNTIC

Gândirea liberă, limpede şi reacţionară

Cum trăim timpuri apăsătoare în care comandourile ideologice ale stângii impun, asemenea fasciştilor anilor 30, violenţă şi castrare pentru libertatea de expresie, e reconfortant să regăseşti, măcare insular, câte o voce critică şi nealiniată.

Suflete în ceaţă

Radu PĂRPĂUȚĂ

Suflete în ceaţă

Generaţia COVID

Ioan MILICĂ

Generaţia COVID

Cum se va numi generaţia de cobai supuşi unui simulacru educativ de amploare planetară? Cum se va numi generaţia ale cărei rădăcini în universul şcolar sunt retezate tot mai iute pe măsură ce timpul de izolare creşte? Cum se va numi generaţia de absolvenţi care vor căpăta diplome fără să fi ştiut vreodată ce miros are un manual abia ieşit de sub tipar sau fără să fi văzut cum arată un educator, un învăţător sau un profesor în carne şi oase?

pulspulspuls

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Un penthouse de 300.000 de coco, scos la vânzare cu viteză. Hopaa!?

Apropo de arestările anului, ne spune amicul Archibald Tănase că, în ultima vreme, printre băieţii cu bani din târg se bârfeşte că un ditamai penthouse-oiul din Copou pe care l-a ridicat pe bloc un personagiu aflat la ţuhaus ar fi de fapt donaţie ultrasecretă către un personagiu public foarte vilofil, stimaţi telespectatori. 

Caricatura zilei

Muzică inspirațională

Editia PDF

Bancul zilei

Îi datoram multe coronavirusului. A reusit sa-i aduca pe români înapoi în tara si a putut sa le înve (...)

Linkuri

Alte ziare locale

    Intrebarea zilei

    Relaxarea condițiilpr de deplasare în starea de alertă va duce la:

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.