anunturi
grandchef
mineralia
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

duminica, 26.06.2022

Scandalos: Planurile guvernului britanic pentru imigranţii români şi bulgari

GALERIE
planuri
 • planuri
- +

Guvernul de la Londra studiază introducerea de "permise de rezidenţă biometrice" pentru imigranţii români şi bulgari care vor veni în Marea Britanie din 2014.

Românii şi bulgarii ar putea fi obligaţi să deţină "permise de rezidenţă biometrice", care le vor permite accesul la servicii publice. Aceste permise ar fi eliberate sub forma unor carduri, având o fotografie şi o semnătură electronică, pe care vor fi stocate date biometrice.

Potrivit publicaţiei din Marea Britanie, premierul britanic David Cameron va susţine luni un discurs în care va anunţa înăsprirea condiţiilor de acces la serviciile sociale pentru imigranţi. Consiliile locale vor fi obligate să introducă un aşa-numit "test de rezidenţă" pentru a stopa accesul imediat al imigranţilor la locuinţe sociale. În prezent, din datele guvernului, circa 9% dintre locuinţele sociale sunt acordate acum imigranţilor, o creştere faţă de 6,5% în 2007/2008. O persoană va putea intra pe lista de aşteptare pentru o locuinţă socială doar după ce a locuit între 2 şi 5 ani în zona respectivă.

"Vrem să ne asigurăm că eliminăm orice speranţă a noilor imigranţi că vor primi o casă de la contribuabilul britanic la sosire", a declarat o sursă apropiată lui Cameron.

Premierul va cere să se pună capăt situaţiei în care unii imigranţi vin în Marea Britanie pentru a primi beneficii sociale şi servicii publice fără a oferi nimic în schimb. Nu poate exista "o cultură de a primi ceva pentru nimic", va spune Cameron, potrivit unor surse. Se aşteaptă ca premierul britanic să folosească discursul de luni pentru a-şi reafirma angajamentul de a reduce migraţia netă la sub 100.000 de persoane.

Discursul lui Cameron va interveni la câteva zile după ce vicepremierul Nick Clegg a avut cea mai importantă intervenţia a sa în dezbaterea referitoare la imigraţie, într-o perioadă în care sunt în creştere temerile privind un potenţial val de imigranţi din România şi Bulgaria, începând din 2014. Clegg a pledat pentru introducerea unor "garanţii" în bani, de peste 1.000 de lire, pentru imigranţii din ţările "cu risc ridicat" ce solicită vize, sume ce le-ar fi restituite la părăsirea teritoriului britanic.

rtv.net

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Ce urmează după David?

Nicolae GRECU

Ce urmează după David?

Va rămâne copilul minune din înotul românesc un star nemuritor, rece şi singur sau va fi pionul unei emulaţii atât de necesare în sportul autohton?

opinii

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Eugen MUNTEANU

Curentul latinist şi configurarea conştiinţei identitare româneşti moderne (IV)

Ideile învăţaţilor ardeleni privitoare la originea romană a poporului român şi la caracterul latin al limbii române au fost receptate şi împărtăşite şi de păturile cultivate ale societăţii din Moldova şi Valahia, contribuind la accelerarea procesului de modernizare, în sensul occidentalizării.

Cât de eficiente sunt pieţele?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Cât de eficiente sunt pieţele?

Titlul este extrem de îndrăzneţ deoarece dialectica privind eficienţa sau ineficienţa pieţelor se găseşte permanent într-un impas. Sistemele complexe nu pot fi înţelese dintr-o perspectivă simplistă. Interogaţia poate fi încadrată în ceea ce Andrei Pleşu numea întrebări „mari” sau „ruseşti”, ceea ce poate conduce spre un drum fără oprire. 

Franţa, în echilibru fragil

Alexandru CĂLINESCU

Franţa, în echilibru fragil

Dezavuarea lui Macron şi a politicii sale este fără echivoc. Partidul preşedintelui LREM (La République En Marche) a fost din capul locului o construcţie artificială, o ficţiune. LREM a canibalizat cele două mari partide tradiţionale de la dreapta şi de la stânga (...). Reformele pe care le promitea Macron au rămas, aproape toate, literă moartă. Preşedintele a preferat să apeleze la ceea ce se numeşte „democraţie directă”, organizând dezbateri naţionale (ineficiente) şi înfiinţând organisme artificiale („Convenţia cetăţenească pentru climat” - „cetăţenesc” este un cuvânt magic, sugerând racordarea la tradiţia republicană).

pulspulspuls

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Acţiunea Autobuzul la filiala unui partid din Iaşi: crosul poştaşilor la votarea de azi

Foială mare de câteva zile la poştalionul ieşean, stimaţi telespectatori. Motivul: nu vreo chestiune profesională sau vreun eveniment legat de instituţiune, ci cu totul altceva: faptul că şeful de la Iaşi, un locotenent de-al menajerului de oraş Grămadă, va candida la alegerile pemepiste din filiala judeţeană, alegeri care au loc chiar astăzi. 

Caricatura zilei

Tik Tok Yoga

Editia PDF

Bancul zilei

Doctorul, panicat de o spargere de teava, suna repede instalatorul: -Hai, te rog, urgent, toata pivnita e inundata din cauza un (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.