anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Scandalul cu tentă sexuală de la Operă - Balerinul Vlad Mărculescu cere conducerii să vadă toate plângerile la adresa sa

GALERIE
Vlad Mărculescu
  • Vlad Mărculescu
- +

După ce procurorii ieşeni au trimis plângerile vizând acuzele de hărţuire sexuală la adresa balerinului Vlad Mărculescu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi înapoi la Opera Naţională Română, a rămas la latitudinea conducerii instituţiei dacă va analiza cazul mai departe sau dacă plângerile vor rămâne la sertar.

 „Ziarul de Iaşi֨” a mai aflat şi faptul că vineri, 7 octombrie, avocatul lui Vlad Mărculescu a depus o adresă oficială către conducerea Operei din Iaşi prin care solicită ca toate plângerile depuse împotriva clientului său să îi fie trimise şi lui Vlad Mărculescu pentru a putea să se apere împotriva acuzaţiilor respective. Acuzaţii pe care, aşa cum v-a prezentat publicaţia noastră, acesta le-a negat vehement de la început. „Solicităm respectuos prin prezenta să binevoiţi a ne comunica plângerile care au fost formulate împotriva subsemnatului, care aduc atingerii vieţii private şi intimităţii personale ale acestuia, în conformitate cu drepturile salariatului prevăzute de Codul muncii. Împrejurarea că au apărut în diverse mijloace de informare în masă informaţii care denaturează imaginea subsemnatului în societate conduc la expunerea acestuia oprobiului public pe baza unor plângeri al căror conţinut nu îl cunosc, ducând la imposibilitatea formulării unei apărări faţă de acuzaţiile aduse”, se precizează în solicitarea avocatului, consultată de către „Ziarul de Iaşi”.

Cum va proceda conducerea Operei?

Reamintim faptul că un grup de cel puţin opt balerine a depus mai multe plângeri la conducerea Operei Naţionale Române din Iaşi, în care îl acuzau pe Vlad Mărculescu de faptul că ar fi intrat repetat peste ele în vestiare, când se schimbau sau ieşeau de la duş, şi ar fi refuzat să iasă atunci când i se cerea. Plângerile au fost trimise de către Operă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi, însă procurorii au explicat că faptele descrise în hârtiile respective nu se înscriu în spectrul penal. La rândul său, Vlad Mărculescu a negat toate acuzaţiile, el explicând pentru „Ziarul de Iaşi” că mergea doar la intrarea în vestiarul femeilor, din zona de repetiţii, pentru a folosi chiuveta şi a se spăla, doar când uşa era deschisă, şi că a făcut asta timp de 8 ani de zile şi nu i-a reproşat nimeni, nimic, până acum.

Andrei Fermeşanu, managerul Operei, a declarat pentru „Ziarul de Iaşi” că trimiterea plângerilor către parchet a avut drept scop clarificarea situaţiei de fapt: dacă e nevoie de o anchetă a organelor penale sau de una internă. Cum procurorii nu vor investiga cazul, rămâne de văzut cum va procedura în continuarea conducerea instituţiei culturale: dacă va convoca sau nu o Comisie de Disciplină, organismul care verifică plângerile la nivel intern între angajaţi şi respectarea regulamentelor de funcţionare ale instituţiei.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.