anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Scandalul exproprierilor controversate de la Mogoşoaia: Nume grele din politică au interese în zonă!

GALERIE
teren mogosoaia
 • teren mogosoaia
- +

Scandalul din ultimele zile privind exproprierile controversate a celor câteva sute de hectare de teren arabil din comuna Mogoşoaia a scos la iveală şi câteva nume grele ale proprietarilor care sunt de acord cu propunerea primăriei de a ceda 39% din suprafaţa arabilă pe care o deţin pentru a primi restul de 61% în intravilan. Mecanismul convertirii terenului arabil în intravilan

Potrivit convenţiei bilaterale dintre primărie şi proprietar consultată de G4media.ro, proprietarul cedează în primă fază 39% din suprafaţa arabilă deţinută după care împuterniceşte primăria ca pentru cei 61% rămaşi să facă câte „alipiri/dezlipiri/partajări şi schimburi de teren” vrea pentru a-i putea fi relocaţi într-o zonă intravilană. Cu alte cuvinte, vorbim despre o cedarea integrală a terenului arabil în baza angajamentului din partea primariei că proprietarul va primi 61% în intravilan.

Printre proprietarii de acord cu această propunere se numără: Alina Gorghiu – senatoare PNL şi fost preşedinte PNL, Daniel Dăianu – preşedintele Consiliului Fiscal (PNL), Ionel Şcrioşteanu – secretar de stat la Ministerul Transportului (PNL) şi Tudor Precup – fiul minor al primarului Mogoşoaiei Paul Precup (PNL).

 • Alina Ştefania Gorghiu împreună cu Cristian-Dan Iancu şi Primăria Mogoşoaia deţin 17.000 mp.
 • Mihai Gorghiu împreună cu soţia (Doina) şi cu alte două persoane deţin 17.500 mp. Mihai şi Doina Gorghiu sunt părinţii Alinei Gorghiu.
 • Daniel Dăianu deţine 9,975 mp.
 • Ionel Scrioşteanu împreună cu soţia şi alte 4 persoane deţin 34.525 mp
 • Tudor Mihai Cristian Precup (fiul minor al Primarului Mogoşoaiei) şi Primăria Mogoşoaia deţin 10.000 mp

Potrivit ultimelor date transmise de Primăria Mogoşoaia, zona vizată de exproprierile prezente are în componenţă 626 de proprietari unici privati vizati din care 350 si-au exprimat acordul si au cedat 39%, iar 276 au refuzat sa isi dea acordul, fiind astfel proprietari expropriabili. Tuturor celor 626 de proprietari, Primăria le-a propus două variante: fie cedează 39% din teren şi primesc 61% în altă parte, fie acceptă să fie despăgubiţi cu 1,7 eurp/mp.

Cititi materialul integral pe G4MEDIA

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.