Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Scandalurile se ţin lanţ la Poli. Pregătirea sezonului, ioc!

GALERIE
consiliul-local-iasi
  • consiliul-local-iasi
- +


 Multe nume propuse pentru a fi în fruntea clubului sunt controversate, s-a lucrat netransparent, fără niciun criteriu şi fără a se comunica în cadrul Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul CL

 

Începând de ieri, Politehnica Iaşi ar trebui să aibă o nouă Adunare Generală a Asociaţilor. Adrian Ambrosie, Leonid Antohi, Ion Apostol, Ioan Melinte şi Mircea Ursu, care făceau parte atât din Adunarea Asociaţilor, cât şi din Consiliul Director, au lăsat de înţeles că au plecat, pe hârtie, de la Poli. Reamintim, demisiile celor cinci au fost cerute cu insistenţă în ultimele luni de către ultraşi şi numeroşi consilieri locali, care au condiţionat deblocarea finanţării clubului de la bugetul local de schimbarea capilor Politehnicii. Ambrosie, Antohi şi Ursu şi-au arătat însă disponibilitatea de a se întoarce la gruparea din Copou.

În locul celor cinci, în Palatul Roznovanu se stabilise ca noua Adunare Generală a Asociaţilor să fie alcătuită din Cristi Amironesei, Florin Briaur, Dan Cojocaru, Cezar Honceriu şi Ovidiu Postolache. Consiliul Director, care, teoretic, va fi hotărât de asociaţi, era creionat ieri dimineaţă, când capii Iaşului doreau următoarea formulă: Cezar Honceriu – preşedinte; Cristi Amironesei, Vlad Ciobanu, Ilie Gheorghică, Vasile Simionaş.

Apariţia informaţiilor anterioare, confirmate de foarte multe surse, încă dinaintea începerii şedinţei Adunării Asociaţilor, au învolburat serios apele. Numele dorite în fruntea Politehnicii şi modul în care s-a lucrat în ultimele zile, fără anunţarea vreunui criteriu de selecţie şi fără consultarea multor membri ai Comisiei pentru Sport şi Tineret din cadrul Consiliului Local Iaşi (unii dintre ei au spus că strategia a fost gândită doar de primarul Iaşului, Mihai Chirica, viceprimarul Daniel Juravle, Briaur şi Ambrosie), au stârnit controverse aprinse.

Secretarul comisiei amintite, Bogdan Crucianu, de la PSD, care a sprijinit recenta aprobare a alocării sumei de 6,75 milioane lei de la CL către Poli, a punctat: “cei ce au semnat condamnarea echipei la retrogradare, şi nu numai, au făcut un pas în spate (…). Revoltător este însă faptul că viitorul echipei-fanion este în continuare în mare pericol din cauza hotărârilor luate în spatele uşilor închise, într-o manieră total netransparentă şi nocivă pentru club! (…) Nu putem accepta ca puterea de decizie să fie transferată de la un grup de interese la altul, mimând schimbarea, şi să ne aşteptăm la o redresare reală (…). Ca de exemplu, consider că o persoană cum este domnul Cristi Amironesei nu are ce căuta în fruntea clubului (…), singura sa recomandare pentru o astfel de poziţie venind din partea prietenului Adrian Ambrozie! Dat fiind că se observă cu ochiul liber că «schimbările» de la Politehnica Iaşi se fac pe principiul «pleacă ai noştri, vin ai noştri», consider că acest simulacru trebuie încheiat cât mai repede cu putinţă”.

Punctul de vedere al USR PLUS a fost expus de Răzvan Timofciuc, şi el la fel de dur: “Tot acest proces de schimbare (…) a fost o mascaradă totală. Un proces netransparent, făcut în spatele uşilor închise, fără implicarea CL, a organizaţiilor de suporteri, a mediului de afaceri şi a universităţilor. Este o ruşine, o sfidare a tuturor celor care plătesc taxe şi impozite. (…). Primarul Chirica a mimat reforma şi a populat conducerea clubului cu indivizi mediocri, pe care îi controlează (…). Astăzi s-a bătut ultimul cui în sicriul Politehnicii. Clubul este în continuare parazitat de grupuri de interese care urmăresc doar propria căpătuire, nu binele fotbalului ieşean”. Celelalte două partide din CL sunt PNL, condus de Chirica, şi PMP, unde activează Briaur.

Într-un astfel de peisaj, până la ora închiderii ediţiei, nimeni de la Poli nu a dat vreo declaraţie, nici măcar plecările lui Ambrosie, Antohi, Apostol, Melinte şi Ursu nu au fost comunicate oficial! Spre seară se vehicula chiar că, pentru temperarea scandalurilor apărute, erau căutate şi alte nume locale pentru a apărea în forul suprem al Politehnicii, variantele vehiculate fiind năucitoare. Pentru recredibilizarea clubului a fost pusă pe tapet o mutare decisivă: aducerea la Poli a managerului echipei Sepsi Sfântu Gheorghe, Cornel Şfaiţer, omul de afaceri care, practic, a dus FC Botoşani în elită.

 

Cine va conduce pe hârtie Poli

Cristi Amironesei. Apropiat al lui Ambrosie, est profesor de educaţie fizică la şcoli din mediul rural,antrenor la echipa de fotbal feminin Navobi Iaşi, clasată pe ultimul loc într-o serie a Ligii a II-a. Echipa amintită va primi însă peste 70 000 de euro de la bugetul local doar pentru a doua jumătate a acestui an, în condiţiile în care formaţii mult mai bine clasate au cheltuit 10 000 de euro pentru un sezon întreg.

Florin Briaur. Favorit pentru a fi preşedinte executiv, este jurnalist la BZI şi consilier local din partea PMP. Agreat de primarul Chirica, Briaur a fost în cărţi pentru a fi viceprimar.

Dan Cojocaru. A candidat anul trecut pe listele PRO România pentru Consiliul Local, este patronul Magic Pizza. “Mops”, cum e cunoscut, este membru în Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Minifotbal şi a fondat Şcoala de Fotbal Magic Trofeo Maestrelli Iaşi.

Cezar Honceriu se află şi el în graţiile lui Chirica. A apărut pe lista de consilieri locali a edilului-şef la alegerile din 2016, când primarul era la PSD. Conferenţiar la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Honceriu a fost mulţi ani preparator fizic la Poli.

Ovidiu Postolache este secretar general al clubului de la înfiinţare, în 2010, el lucrând şi la Poli 1945.

Vlad Ciobanu este arbitru de futsal şi preşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri Iaşi. Este un apropiat al fostului preşedinte al senatorului Maricel Popa, fost preşedinte al CJ Iaşi.

Ilie Gheorghică este antrenor de atletism şi directorul Liceului cu Program Sportiv Iaşi. Va ieşi la pensie în curând.

Vasile Simionaş (70 ani), legenda fotbalului ieşean, a lucrat la Poli ca jucător, antrenor şi conducător.

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dan CONSTANTIN

Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat

Dacă distinsul profesor „X” sau remarcabilul „Z” au putut să treacă peste lege, eu de ce nu aş putea?

opinii

Roboţi

Codrin Liviu CUȚITARU

Roboţi

Robotul a trecut, treptat, de la „plimbarea” convulsivă pe coridoarele Universităţii, la alergarea „profesionistă”. Se arăta capabil să sară şi peste obstacole, plăcerea sa supremă fiind „să evite” deliberat, în viteză, femeile de serviciu îngenuncheate pe ciment şi prinse în efortul răzuirii gumelor de mestecat aruncate iresponsabil. Îngrijitoarele se speriau îngrozitor şi ţipau injurios după Robogică (foarte des îl numeau „pocitania dracului”!).

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

George ŢURCĂNAŞU

Despre discursul regionalist din Moldova (II)

Delestaţi de centru şi captivi între statalismul teritoriului post-sovietic de la est de Prut şi desconsiderarea de la nivelul Bucureştiului, moldovenii din România aleg soluţia cea mai simplă: ştergerea sau renunţarea la identitate. Exemplele sunt multiple şi deseori invocate în scrieri mai vechi, de la divergenţele teritoriale bucovineană (în plin nucleu statal al Moldovei), vrânceană şi gălăţeană, la tendinţele actuale ale tinerilor de a migra pentru studii spre centrele universitare externe Moldovei, deseori mai prost cotate decât Iaşul în sistemul universitar. În aceste condiţii, să nu înţelegi necesitatea unor mişcări care militează pentru scoaterea Moldovei din izolarea impusă de către centru e cam prea mult!

Spărgătoarea de coduri

Bogdan ILIESCU

Spărgătoarea de coduri

Viaţa unui copil de acum 40 de ani (şi aproape sigur şi înainte) era absolut fascinantă pentru că era înmuiată din plin în toată istoria omenirii şi în tot ce avea mai valoros, adunat până atunci, în cărţi. Da, lucrurile alea cu un aer prozaic, mărturia perpetuă a unei invenţii seculare, care, prin natura lor de a păstra scris orice gând pe care i-l încredinţai, obligau la multă atenţie, şi mare responsabilitate şi scriitorul, şi cititorul.

pulspulspuls

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea

Dacă tot v-am servit ieri aicea niscai aritmetică electorală de Bahlui, haideţi să continuăm şi azi cu olecuţă de analiză matematică plus geometrie diferenţială tot pe tema asta incitantă! Nu de alta, dar acuşi încep iar simulările de alegeri, şi măcar să fim pregătiţi.

Caricatura zilei

La reciclat pet-uri și doze

Când Sistemul Garantie Colectare te pune pe gânduri

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri