Secretul „Puiului galben”: producătorii ieșeni explică pas cu pas metoda. „Nu e nimic nesănătos”. Ce spun autorităţile sanitare locale?
Scandalul “Puiului vopsit” a stârnit un val de reactii critice din partea marilor (...)
citeste totvineri, 29.03.2024
Un mare producător de conserve din România, Scandia Food, asigură consumatorii că produsele sale nu conţin COVID-19, după ce câţiva angajaţi ai fabricii din Sibiu au fost depistaţi cu noul coronavirus, potrivit informaţiilor furnizate joi AGERPRES de către companie şi Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu.
"De la începutul acestei pandemii am aplicat toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi şi vom continua să colaborăm cu autorităţile competente în acest sens, în vederea protejării sănătăţii angajaţilor dar şi a siguranţei alimentare a produselor. Dorim să asigurăm toţi consumatorii de siguranţa produselor pe care le fabricăm şi comercializăm, răspândirea şi transmiterea acestui virus nu este posibilă prin intermediul acestora, cu atât mai mult cu cât vorbim de produse sterilizate termic şi realizate în condiţii maxime de igienă şi siguranţă alimentară. Asigurăm toţi partenerii noştri de eforturile susţinute în prevenirea acestui virus şi de continuarea activităţii curente în parametrii normali", a transmis Scandia Food, la solicitarea AGERPRES.
Directorul general al Scandia Food, Andrei Ursulescu, a precizat că încă de la începutul lunii martie în fabrica din Sibiu a impus măsuri de prevenire a apariţiei cazurilor de COVID-19.
"În urma informaţiilor apărute în presă, precizăm că în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice determinată de răspândirea COVID-19, Scandia Food a implementat încă de la începutul lunii martie un set de măsuri stricte de distanţare socială şi protecţie a angajaţilor precum: curăţarea şi igienizarea tuturor spaţiilor cu materiale recomandate pentru combaterea acestui virus, persoanele a căror activitate se poate desfăşura şi în afara biroului, lucrează de la domiciliu, suspendarea întâlnirilor cu parteneri externi alături de orice forme de vizite în fabrică, deplasări externe şi interne", a afirmat directorul general al Scandia Food.
Potrivit sursei citate, în fabrica de la Sibiu tot personalul poartă măşti, în fiecare secţie este monitorizată temperatura, igiena şi starea de sănătate a angajaţilor, şedinţele se ţin doar online şi toţi salariaţii au la dispoziţie dezinfectante pentru încălţăminte şi mâini. De asemenea, directorul Andrei Ursulescu spune că "pentru evitarea contactului, la intrarea şi ieşirea din schimburi, uşa de acces este deschisă" şi paznicii sunt dotaţi cu mască şi ochelari de protecţie.
Conducerea companiei precizează că, în afara orelor de lucru, nu cunoaşte nici traseul şi nici programul angajaţilor.
"La nivelul unităţilor de producţie au fost luate toate măsurile de prevenţie şi distanţare socială impuse de către autorităţi, însă trebuie ţinut cont de faptul că din momentul terminării programului de lucru şi părăsirii sediului companiei nu putem avea un control asupra traseului angajaţilor şi a programului acestora în afara orelor de lucru", a mai declarat Andrei Ursulescu.
Patru angajaţi ai fabricii de conserve din Sibiu au fost depistaţi cu COVID-19 şi alţi 52 sunt izolaţi acasă cu familiile lor, a precizat joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Sibiu, Gabriel Budescu. DSP are în derulare o anchetă epidemiologică privind cazurile de COVID-19 de la fabrica de conserve.
Scandia Food se recomandă drept liderul pieţei conservelor din România.
Fabrica Scandia din municipiul Sibiu este a treia din judeţ, unde s-au înregistrat cazuri de COVID-19, potrivit informaţiilor de până acum furnizate de Prefectură. Până acum, alte două fabrici din oraşul Cisnădie, una de produse medicale, alta de senzori, au înregistrat cazuri de COVID-19 în rândul salariaţilor, însă activitatea aici a revenit la normal. AGERPRES
© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.
Miroslava – comuna cea mai mare și cea mai bogată din regiune. Încotro? (P)
Gamificarea: o aventură magică la școala primară Lorelay! (P)
Este videochatul o nouă cale către independența financiară a fetelor? (P)
Dealer de droguri cu sute de comenzi, iertat de judecători: „A făcut progrese în plan spiritual”
Lovitură în Podu Roş: trei tineri au jefuit maşina de îngheţată. O greşeală minora a şoferului
Temperaturi de vară la început de aprilie. 28 de grade Celsius la Iași
Grindeanu: Contractul pentru încă un lot din secţiunea montana a A8 intră în licitaţie
Premierul anunţă că “nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend”
O capsulă cu senzori ar putea fi o alternativă la endoscopie
Ce pot indica modificările patologice ale examenului de urină? (P)
Moştenirea toxică ce o vor lăsa rectorii ajunşi la al treilea sau al patrulea mandat
Calcule matematice: am putea avea o premieră la locale la Iaşi de ne va durea mintea
Virusul HIV a fost eliminat din celule, deocamdată, în laborator
Pacient de 22 de ani cu limfagiom chistic de mezocolon, operat cu succes la Arcadia
Ultimele calcule privind posibilitatea ca Iaşul să prindă un post de europarlamentar
“Extraordinara poveste a lui Peter Schlemhil” de Adelbert von Chamisso
Cum e să lucrezi într-o universitate (şi să participi la alegeri)
Ghici cine este blondina din acest tandem liberal indestructibil?
Publicitatea convenției matrimoniale și modificarea acesteia
Pavel LUCESCUCine profită de madam Şoşoacă |
Alexandru CĂLINESCUDistrugerea statuilor |
pr. Constantin STURZUDe ce este atât de aspru Postul Mare? |
Codrin Liviu CUȚITARURoboţi |
Un mare mister la liberalii ieşeni: cine va primi de la Bucale pâinea şi cuţitul listelor din toamnă? |