anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

Scapă sau nu ieşenii, după excludere, de senatoarea Şoşoacă? Numarul 2 din AUR: „Nu!”

GALERIE
Diana Sosoaca
 • Diana Sosoaca
- +

Odată cu excluderea Dianei Şoşoacă din grupul parlamentar al Alianţei pentru Unitatea Românilor, senatoarea de Iaşi nu-şi pierde şi mandatul, aşa cum se întâmplă în cazul aleşilor locali. Amintim că, dacă un consilier local sau judeţean rămâne fără sprijinul politic al partidului pe listele căruia a fost ales, automat îşi pierde şi mandatul. Deşi sunt aleşi tot pe liste, deputaţii şi senatorii sunt feriţi de pierderea mandatului. „Sperăm să modificăm statutul parlamentarilor şi să-l armonizăm cu cel al aleşilor locali”, ne-a declarat ieri Claudiu Târziu, copreşedintele AUR.

În ceea ce o priveşte pe Diana Şoşoacă, ea face parte din Partidul Neamul Românesc cu care AUR a încheiat o alianţă preelectorală. Pe locul 2 în lista candidaţilor AUR la Senat în judeţul Iaşi se află Ionela-Alina Achirei, de profesie asistent social, membru AUR.

Partidul Alianţa pentru Unitatea Românilor a anunţat, oficial, alatăseară, că i-a retras sprijinul politic acordat senatoarei Diana Şoşoacă şi că reprezentanta ieşenilor în camera superioară a Parlamentului îşi va exercita mandatul în afara grupului senatorial. Claudiu Târziu a explicat pentru G4Media.ro că Şoşoacă ar fi trebuit să semneze o adeziune formală la AUR. „Până acum ar fi trebuit să o semneze, dar am descoperit că nu a făcut-o. Din acest motiv am spus că a fost exclusă, practic nu mai este membră a grupului senatorial. În partid nu a fost”, a declarat Târziu.

În replică, Diana Şoşoacă a declarat că membrilor AUR li s-a cerut să fie supuşi faţă de conducători, iar ea a refuzat acest lucru spunând că are un singur conducător: „Pe Dumnezeu”. Totuşi, la alegeri a candidat sub conducerea AUR. Senatoarea de Iaşi susţine că vor mai fi excluderi şi ieşiri din partid şi că nu se va alia niciunui partid politic parlamentar pentru că va rămâne „cu neamul românesc”.

Pe de altă parte, dincolo de orgoliile politice, senatoarea nu a făcut niciodată declaraţii în legătură cu proiectele prioritare ale Iaşului. Întrebările repetate adresate de ziarul nostru în scris, aşa cum a dorit Şoşoacă, au rămas fără răspuns. Diana Şoşoacă a invocat faptul că nu a găsit timp, deşi weekendul trecut, de exemplu, a sărbătorit până târziu în noapte într-un local din Iaşi aniversarea unei rude. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

Cosmin PAȘCA

Un profesor universitar explică de ce Iaşul nu merită autostradă

A se observa formularea în context a profesorului: autostrada „este un mijloc ca EU să ajung undeva”. Cu alte cuvinte, pentru Bulai şoseaua rapidă are un singur sens, spre Iaşi. Oraşul e văzut ca o grădină zoologică, oamenii stau aici într-un ţarc, din care n-au voie să iasă. Pot fi însă vizitaţi, ideal când începe bâlciul de Sfânta Parascheva.

opinii

New York şi Alabama. Un circuit epic

Codrin Liviu CUȚITARU

New York şi Alabama. Un circuit epic

Prin povestirile lui, Capote a avut, în mod evident, o influenţă hotărâtoare asupra a ceea ce s-a numit proza minimalistă americană din ultima jumătate a secolului XX. Acest tip de epic se concentrează pe frânturi din existenţa imediată, pe care le explorează nesofisticat şi totuşi artistic. Viziunea naratorului minimalist e pragmatică, evitând, din start, construcţiile monumentale ale romanului tradiţional, căutarea adevărurilor majore ale lumii sau elucidarea codurilor absconse şi derutante din istorie.

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

George ŢURCĂNAŞU

Miticilectualii ca Alfred Bulai şi disursul discriminatoriu la adresa moldovenilor

Când ai într-o regiune devenită fundătură prin proiectarea şi construcţia statului naţional, respectiv o aglomeraţie urbană de 400-450 mii de locuitori, ce ar fi singura capabilă să gestioneze fluxuri importante la nivel regional şi să polarizeze cât de cât regiunea, atât cât să-i creeze o minimă stabilitate şi coeziune teritorială, nu o izolezi din cauză că nu i-ar fi Bucureştiului de folos nu ştiu ce autostradă, ci faci eforturi să o deschizi către lume.

Întâmplările lui Nobel (I)

Bogdan ILIESCU

Întâmplările lui Nobel (I)

„All things are ready, if our mind be so.” (Toate lucrurile sunt pregătite, dacă şi mintea noastra este.) - William Shakespeare, Henry V

pulspulspuls

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Iarăşi s-a făcut mişto de pârlipca lui Tudorel din Sărărie. Iată cu ce ocazie!

Două vorbe mai relaxate pe astăzi, dacă tot e joi, despre unul din evenimentele notabile care au loc în aceste zile în târg, stimaţi telespectatori şi drăguţe telespectatoriţe: selecta adunarea arhitecţilor de pe tot rotogolul ţării şi, de ce nu, chiar al Evropii şi al planetei. 

Caricatura zilei

Băsescu a pocnit, de data asta, o mașină

Editia PDF

Bancul zilei

La farmacie: - Un prezervativ, va rog. - Doar unul? - Da. Incerc sa ma las.

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.