Scările: parte din design-ul pe care îl dorim
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

Scările: parte din design-ul pe care îl dorim

GALERIE
scari interior
  • scari interior
- +

În zilele noastre scara reprezintă mai mult decât o simplă legătură între etaje. 

Scările sunt parte din design-ul pe care îl dorim. Combinaţiile dintre materialele folosite - oţel, inox satinat, lemn, granit, marmură etc., pot scoate în evidenţă mai mult sau mai puţin locul în care este situată scara.

Scări autoportante

Când spunem scări autoportante ne gândim probabil la o scară care are o structură specială încastrată în perete realizată împreună cu zidăria. Dar există sisteme de prindere întâlnite la scările autoportante care se pot folosi pentru pereţi din BCA, cărămidă poroterm, beton, … chiar şi pentru case cu structură este din lemn. În acest caz de stâlpii casei se prinde un vang lateral în care se pot face prinderile pentru trepte.

Scările suspendate

Scările suspendate se aseamănă cu scările autoportante, deosebirea o face prinderea treptelor şi grosimea treptei. Pentru fiecare treaptă există 2 prinderi care intră în materialul de lemn şi perete. Prinderea este mai discretă la unele modele, nefiind vizibilă sub treaptă ca la scările autoportante. Scările suspendate sau scările în consolă dau senzaţia că nu ar fi prinse în perete - senzaţia de „plutire“.

Scări cu vanguri metalice

Dacă doreşti un design interior moder - contemporan , cu siguranţă o scară cu vanguri metalice este alegerea perfectă. Vangurile scării sunt debitate pe CNC - plasmă şi pot lua forme variate: linii drepte, curbe sau în unghiuri de 90 de grade, etc.

Scări metalice cu un singur vang: o alternativă la scările cu două vanguri

 Scările cu un vang central se caracterizează printr-o structură metalică formată dintr-un singur vang central. Vangul central poate avea diferite forme şi secţiuni. Treptele sunt prinse de vang în consolă. Balustrada se poate face la dorinţa clientului din diverse materiale: inox satinat, metal vopsit cu mâna curentă din lemn sau metal, cu panouri din sticlă, etc. Scările cu vang central reprezintă o alternativă frumoasă la scările cu două vanguri.

Scări metalice treaptă contra treaptă

Scări interioare de o simplitate pură - linii drepte şi moderne ..… sunt executate din tablă, grosimea acesteia fiind aleasă în funcţie de forma şi dimensiunile scării. Treapta şi contratreapta metalică se poate placa cu lemn sau piatră. Balustrada poate fi din metal, inox, sticlă, lemn, sau combinaţii între aceste materiale. Este o scară sigură şi solidă.

Scări metalice elicoidale - spiralate

Scările în spirală sunt un câştig pentru spaţiul util. Impresionează de la prima vedere prin forma şi spaţiul mic ocupat. Treptele se rotesc în jurul unui ax central şi sunt prinse de acesta prin diverse structuri din metal. Lemnul poate avea grosimea de 20mm sau 40mm, în funcţie de suportul pe care este prins. Balustrada este curbată şi urmăreşte linia cercului. Ieşirea la etaj se poate face pe un podest în formă de triunghi care are dimensiunea de aproximativ două trepte şi jumătate.

Scări cu structură metalică zincata termic

Scările de exterior zincate termic reprezintă o alegere tot mai des întâlnită în România. Dacă în Europa de vest o scară metalică pentru exterior impunea tratarea metalului  împotriva fenomenului de coroziune prin zincare termică, în România din considerente financiare şi poate comoditate acest lucru era omis. Scările metalice erau grunduite şi apoi vopsite necesitând întreţinere periodică. Odată cu dezvoltarea pieţei au apărut şi variantele de scări exterioare zincate termic cu trepte din grătare zincate la un preţ accesibil. Scările zincate necesită o manoperă suplimentară pentru execuţia îmbinărilor metalice (scara este ridicată în secţie şi apoi se face zincarea). La şantier se face  montajul prin îmbinări mecanice fără suduri.Sunt folosite şi în spaţii interioare cu un mediu puternic coroziv. Scările de exterior  au  diferite forme cum ar fi: scări drepte, scări balansate, scări cu podest de odihnă, scări secundare, scări spiralate - elicoidale. 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Raport

Cătălin ONOFREI

Raport

Un secol de împliniri măreţe!

Filmuletul zilei

opinii

„Securiti”

Briscan ZARA

„Securiti”

Bogaţii sunt nişte oameni terifiaţi de lume, înspăimântaţi de accidente, de boli, de moarte, de imprevizibil, necunoscut. Lor nu trebuie să li se întâmple nimic atâta timp cât au banii necesari pentru a-şi construi protecţie şi a reduce la minimum posibilitatea ca un rău să li se întâmple. Nimic nu poate fi lăsat la voia întâmplării, totul trebuie asigurat, prevăzut. Cu cât eşti mai bogat, cu atât riscul este eliminat, de orice fel ar fi el. La fel şi libertatea…

Recensământul General Agricol-runda 2020

Ciprian IFTIMOAEI

Recensământul General Agricol-runda 2020

Un diagnostic al agriculturii şi dezvoltării rurale în România.

Acolo unde America s-a născut

Mihai DORIN

Acolo unde America s-a născut

Un loc de neevitat în orice sejur american este Philadelphia. Istoria Lumii Noi începe cu Columb, însă istoria libertăţii americane începe în acest oraş providenţial. Aici s-a pus piatra de temelie a unei mari naţiuni, ce avea să înalţe idealul libertăţii la rangul de politică universală. Până la 4 iulie 1776, coloniile americane acceptaseră statutul de copii ascultători ai metropolei londoneze. 

pulspulspuls

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Bugetul Iaşului, problemă de famiglie în cazul unui ales pesede

Apropo de haloimisul politic de Bahlui al negocierilor şi votării bugetului local de ieri, haideţi să vă povestim pe astăzi şi o micuţă picanterie de famiglie, dacă tot s-a înfierbântat lumea pe tema asta! 

Caricatura zilei

Etaju 3

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

    Intrebarea zilei

    Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

    vezi raspunsuri

    Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.