anunturi
grandchef
Bolta rece
anunturi
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional
anunturi

vineri, 27.01.2023

Comunicat de presa

Scena politica privind legea 679/2022 (P)

GALERIE
pexels-eberhard-grossgasteiger-1292115-1536x1024
 • pexels-eberhard-grossgasteiger-1292115-1536x1024
- +

Scena politică a României este de cele mai multe ori gazda celor mai neplăcute și injuste decizii luate față de societatea civilă și a formelor de organizare pe care aceasta le dezvoltă, iar proiectul de lege L679/2022 care se dorește a fi promulgat acum, este cea mai recentă și palpabilă dovadă în acest sens.

ONG-urile (organizațiile nonguvernamentale nonprofit) sunt formate pentru a apăra și a proteja diverse aspecte din viața oamenilor de rând, a societății civile. Fie că vorbim de drepturile oamenilor, drepturile animalelor, al elevilor și așa mai departe, aceste organizații se asigură că între guvern și societate există un echilibru și o comunicare deschisă. 

Prin Constituție, fiecare om are dreptul la libera exprimare, iar ONG-urile se asigură că opiniile societății sunt văzute și ascultate de către cei aflați la putere. Noua lege de care aminteam puțin mai sus, îngrădește drastic modul de acțiune a ONG-urilor în instanță, oferind un avantaj superior investitorilor care pot trece acum nevăzuți, cu acte nereglementate, fără a putea fi atacați în instanță atunci când sunt prinși asupra acestui fapt.

Timpul de contestare și atacare în instanță a autorizațiilor de construcție și a documentațiilor de urbanism suspecte că au fost emise ilegal a scăzut la 30 de zile, iar termenul de atacare a documentațiilor de urbanism, precum PUZ-uri sau PUG-uri a fost redus pentru ONG-uri la doar 1 an, față de 5 ani cum este în prezent.

Este evident că mușamalizarea rămâne principalul actor în contextul politic al României, iar actorii principali, cei aflați la putere, vor avea în continuare beneficii și avantaje greu de atins de societatea de rând. 

Suntem aici să contestăm promulgarea noii legi și să susținem echilibrul, comunicarea deschisă și dreptul la exprimare, pentru a trăi într-o societate sănătoasă, în care fiecare actor din scena politică contează. 

SCRISOARE DESCHISĂ ADRESATĂ ADMINISTRAȚIEI PREZIDENȚIALE privind L679/2022 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Ioan Alexandru TOFAN

OPENAI: despre viitorul luminos al şcolii

Cumva, punctişorul ne readuce la realitate: adică cu capul în nori, acolo unde le şade bine celor care pornesc pe drumul cunoaşterii. Ne provoacă, aşadar, să căutăm sensul şi nu informaţia, culoarea şi nu doar forma lumii. Să înţelegem în profunzime, nu să stăpânim, mongolic, depărtările. Cum spunea Marin Tarangul, să privim lumea, nu doar să o vedem.

opinii

Conservator? De ce nu…

Alexandru CĂLINESCU

Conservator? De ce nu…

Dacă odinioară mi se reproşa că eram prea atras de „nou”, iată că recent am fost etichetat drept „conservator”. Cum termenul are, pentru cei care l-au folosit, o conotaţie negativă, m-am întrebat în ce măsură mi se potriveşte şi dacă trebuie numaidecât să văd în asta un defect. Nu sunt, în mod clar, un „tradiţionalist”, nu mă cramponez de valori ce par - şi adesea chiar sunt - anacronice, am oroare de închistările dogmatice şi de tezismul rudimentar. În acelaşi timp constat că da, sunt zone unde agresivitatea „progresistă” mă crispează şi unde dispariţia unor criterii (morale, estetice etc.) mă deprimă.

IoT

Neculai SEGHEDIN

IoT

Adică Internet of Things (IoT), adică Internetul lucrurilor, sau, mai convingător spus, Internetul tuturor lucrurilor. Acest concept desemnează reţeaua de obiecte fizice, care conţin senzori, software şi alte tehnologii, în scopul conectării şi schimbului de date cu alte dispozitive şi sisteme de pe Internet. Lucrurile care se conectează pe Internet sunt, de exemplu, autoturisme, obiecte de uz casnic, sisteme de iluminat, sisteme de alarmă, sisteme de producţie industrială etc.

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

pr. Constantin STURZU

„Dezumanizarea” femeii Canaanence

Într-un text publicat acum zece ani, atrăgeam atenţia asupra unor tendinţe extrem de îngrijorătoare pentru viitorul umanităţii. Din păcate, ele se adeveresc pe zi ce trece. Enumeram atunci, nu neapărat într-o ordine anume: promiscuitatea şi vulgaritatea, violenţa şi decăderea morală, transformarea omului în utilizator de tehnică performantă, concomitent cu pierderea accentuată a intimităţii, înmulţirea alimentelor tot mai chimizate şi creşterea gradului de dependenţă faţă de medicamente şi multe, multe alte elemente care indică un anumit grad de dezumanizare programată.

pulspulspuls

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

Iată-l pe marele politician ieşean care se milogea să urce pe scenă, lângă boşi!

La cererea publicului continuăm pe astăzi miniseria de întâmplări haioase petrecute la Iaşi cu ocazia Zilei Unirii, dragi telespectatori. 

Caricatura zilei

Second Hand Germania

Editia PDF

Bancul zilei

Doi prieteni se întâlnesc dupa multa vreme: - Ei, prietene, cum e viata de barbat însurat? - Excelenta! Am reu (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Un raport al Universitatii “Babes Bolyai” din Cluj Napoca a stabilit ca teza de doctorat a ministrului de Interne este plagiata. Credeti ca Lucian Bode sa demisioneze?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.