Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi

sambata, 22.01.2022

Scenarii cu privire la desemnarea noului viceprimar din partea partidoiului la noi în târg

GALERIE
puls
 • puls
- +

Aventurile consilierului Balalaicu de la partidoiul ieşean, care caută un post bun pe la vreun minister, dar, desigur, s-ar mulţumi şi cu ceva pe plan local, dar care musai să producă caşcaval, aventuri pe care le-am povestit aici la gazetă exclusiv din dorinţa de a arăta cum merg lucrurile în politichia ieşeană, au stârnit un interes neaşteptat în rândul cititorilor noştri şi nu numai. 

Un plic sosit chiar ieri cu poşta de seară, pe care încă nu l-am deschis, conţine, se pare, o propunere de la compania de streaming Netflix, care ar vrea să ecranizeze aceste întâmplări. Desigur că mai întâi ne-am gândit la titlul filmului, care ar putea fi „Aventurile consilierului Balalaicu”, dar ne-am dat seama că scenariul ar fi un pic subţire, pentru că în toată povestea este vorba doar de onorabilul Balalaicu, ori regulile cinematografiei spun că nu poţi să faci un film cu un singur personaj. De aceea ne-am gândit să mai introducem astăzi două sau trei personagii în poveste, urmând că pe săptămâna viitoare să venim cu un episod de maximă audienţă în care vom încerca să atragem atenţia primarului Chirica.

Prin urmare, referitor la consiliul nostru de reprezentanţi, două figuri se prefigurează a juca roluri memorabile pentru soarta târgului. Primul pare a fi prea cinstitul Cezar Baciu, membru supleant din partea USR, strateg iscusit al coaliţiei ad-hoc de la nivelul municipiului, cel care a întors cu susul în jos calculele politice ale domnişoarei Chichirău, şi care, poate că pe nedrept şi cu asupra de răutate, a primit supranumele de „Trădătorul”. „Ne place trădarea, dar nu ne plac trădătorii”, aşa se va chema episodul care-l priveşte, în care se va povesti cum ipochimenul pierde funcţie de viceprimar, după realizarea noii coaliţii, pierde şi funcţia de simplu reprezentant şi ajunge la vechea condiţie de vânzător de ciorapi, en gross şi en detail, păstrând o nostalgie a scaunului mare şi o sete de revanşă care ar putea furniza material pentru sezonul doi al serialului.

Al treilea episod se va numi „Încleştarea lupilor tineri” şi va povesti ascensiunea junilor Cruceanu şi Dalban, ambii de la partidoi, pornind din copilărie, apoi trecând pe la şcoala generală spre liceu, cu scene de bullying şi intrarea sub aripa protectoare a unui master. Adevărul, stimaţi telespectatori, este că bătălia pentru postul viitor de vice se va da între cei doi şi va fi cruntă. Unele scene vor avea menţiunea interzis persoanelor sub 16 ani, unele vor cere acordul părinţilor. Cât despre cele care presupun nuditate, sperăm să nu fie nevoie de avertizări în colţul ecranului, şi să reuşim să convingem gardienii purităţii de mesaj că într-un asemenea film tocmai nuditatea este punctul forte, anume, altfel spus, adevărul gol, goluţ.

În fine, dând la o parte poliloghia, o întrebare rămâne şi cere răspuns. Cine va fi noul viceprimar al partidoiului în târg? Răspunsul este clar ca lumina zilei, fireşte. Doar puţintică răbdare să mai aveţi.

**** PONT ****

Materialul de mai sus este o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Avem selecţioner!

Nicolae GRECU

Avem selecţioner!

Dinspre conclavul de la „Casa Fotbalului” se iţesc dâre de fum alb, numai că cine e alesul rămâne un mister.

Filmuletul zilei

opinii

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Eugen MUNTEANU

Seimeni (XVI). Instaurarea regimului comunist: colhozul, geaceul, ceapeul (4)

Autorul prezintă în continuare procesul rapid de dispariţie a ţărănimii prin colectivizarea comunistă a agriculturii, aşa cum l‑a perceput în propria copilărie.

Din bucătăria rugăciunii

pr. Constantin STURZU

Din bucătăria rugăciunii

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a consacrat 2022 ca fiind "Anul omagial al rugăciunii în viaţa Bisericii şi a creştinului” şi "Anul comemorativ al sfinţilor isihaşti Simeon Noul Teolog, Grigore Palama şi Paisie de la Neamţ”. De fapt, şi când vorbim despre sfinţii isihaşti, tot despre rugăciune vorbim. Adică despre ceea ce ne orientează spre Dumnezeu.

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

Aurelian-Petruș PLOPEANU

Economia, ştiinţă sau pseudoştiinţă?

„Când teoria matematică este arbitrul suprem al adevărului, devine dificil să vedem diferenţa dintre ştiinţă şi pseudoştiinţă. Rezultatul sunt oameni precum judecătorul din procesul lui Evangeline Adams sau Fiul Raiului din China antică, care au încredere în exactitatea matematică a teoriilor fără a lua în considerare performanţele lor - care confundă matematica cu ştiinţa, raţionalitatea cu realitatea.” (Levinovitz, 2016)

pulspulspuls

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Atenţiune, atenţiune! Ta-ra-ram, ta-ra-ram: iaca noua împărţeală a dregătoriilor moldave!

Veşti noi pe astăzi, stimaţi telespectatori, multe “bombă”, despre noua împărţeală de posturi de şefi regionali din Moldova, la instituţiunile ce au sediul, multe din ele, taman la Iaşi. 

Caricatura zilei

Din cauza Omicron, se lasă cu penalizări

Editia PDF

Bancul zilei

Doi tipi, amândoi casatoriti, stau de vorba: – Nu stiu ce sa ma mai fac! De câte ori vin acasa, dupa ce am ba (...)

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.

  X