Scene de groază povestite de salvamontiștii care au intervenit la ieșeanca sfâșiată de urs: „Ne-am panicat foarte tare”

miercuri, 10 iulie 2024, 21:51
2 MIN
 Scene de groază povestite de salvamontiștii care au intervenit la ieșeanca sfâșiată de urs: „Ne-am panicat foarte tare”

Sergiu Frusinoiu, coordonatorul echipei de salvamontiști care a recuperat trupul tinerei ucise ieri de un urs pe Jepii Mici, a relatat, pentru HotNews.ro, cum a decurs intervenția care s-a transformat într-o misiune de salvare contracronometru a colegilor săi.

Salvamontistul a relatat că, după ce a primit apelul prin dispecerat, s-au format imediat două echipe care au plecat la intervenție spre locul în care tânăra de 19 ani și prietenul ei au fost atacați. „Una din partea superioară, una din partea inferioară, neștiind locația exactă a incidentului”, explică Frusinoiu.

„Și salvatorii au nevoie câteodată să fie salvați”

Salvatorii au coborât pe coardă, iar cei din echipa de jos au ajuns primii la locul în care ursul și-a târât victima pe care a ucis-o.

„Atunci când colegii au vrut să se apropie, ursul era la victimă. Nu au văzut victima atunci, era în apă și în momentul în care au încercat să se apropie, ursul a devenit agresiv, au început să urle din răsputeri. Noi ne-am panicat foarte tare, eram cu 60 de metri mai sus de ei”, povestește salvamontistul.

„S-a dat cu spray de urs, cu petarde, promptitudinea și inspirația paznicului de vânătoare a făcut ca și colegii mei să fie în viață în momentul acesta. Paznicul de vânătoare a luat decizia să împuște animalul și să salveze viața colegilor mei. Se pare că și salvatorii au nevoie câteodată să fie salvați”, concluzionează Sergiu Frusinoiu.

Atacul violent al ursului de pe Jepii Mici este unul neașteptat atât pentru salvamontiști, cât și pentru experți specializați în comportamentul acestor animale și se pune problema dacă nu cumva ursul era turbat.

Totuși, potrivit rezultatelor primelor analize, publicate miercuri seara, ursul nu era purtător de rabie. Citește articolul complet pe hotnews.ro.

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii