anunturi
grandchef
Bolta rece
Iasi Tv Life
TeleM
Impact FM regional

miercuri, 25.05.2022

Scenetă de doi lei, de păcălit lumea, de la Buhai&Mihai

GALERIE
puls
 • puls
- +

Ne-au tot întrebat unii cetitori mai atenţi la activitatea literar-artistică de pe Bahlui cum se face că, în ultimele zile, în gazeta zoioasă a buhaiului şantajist Ghihocel Osânză au apărut câteva atacuri, e drept, cam blegi şi fără snagă-ntr-însele, la adresa premarelui Mihăiţă. Iar ultimul din ele, culmea, cuprindea calomnii debitate se pare că într-o stare euforică specifică minivacanţei taman de un personagiu atacat furibund cu zoaiele de către Buhai de câţiva ani încoace: Murmurel Laika, căţeluşul şef al famigliei Castanciu, şef la şuşălile naţionale pe zonă.

Aşadar, s-o fi stricat amiciţia dintre Buhai şi Mihai: iaca întrebarea! Ei, iacătă că taman aicea-i chichirezul, stimaţi telespectatori. După cum ne spune amicul Archibald Tănase, om cu doftorat magna cu lăute în sforăraie politică de Bahlui, totul nu este decât o scenetă de doi bani, pentru publicul neavizat, între Mihai şi Buhai, regizată chiar de cei doi prin intermediarii lor. De ce ar face aşa ceva? Iaca de ce, cetiţi în rândurile de mai jos!

Frica mare de ce ar zice fostele neveste?

Premarele nu mai ştie cum să facă să pară că el nu mai are nicio treabă cu interesele mafiote ale Buhaiului, dar pe de altă parte tremură de frică numai la gândul că Buhaiul s-ar apuca să-i verse în cap lături de la fostele neveste, prin intermediul gazetei de şantaj. Ca urmare, au pus la cale sceneta de care vă vorbeam, doar-doar o crede-o careva. Asta zice-se că ar fi condiţia ca Buhaiul să mai primească ceva de la premărie, pe daiboj.

Iar ca să vă convingeţi că ştim ce vorbim, ia'n să urmăriţi procesul pentru o casă din centru pe care Buhaiul îl are cu premăria la începutul lunii viitoare, să vedeţi ce panaramă de apărare a intereselor instituţiei va prezenta Mihăiţă, pusă cu mâna ca să piardă el şi să câştige Buhaiul. Pariu? Cât despre Buhai, ia pe loc repaus până atunci şi ridică două degete când vrei să spui ceva! Mihăiţă, tu treci repejor în înapoi în bancă! Gata, scoateţi foile pentru extemporal...

Marea bubuială politică se anunţă deja

Una scurtă la final şi despre politichia de la Bucureşti, stimaţi telespectatori. Acolo unde zice-se că lucrurile s-ar fi înfierbântat aşa de tare între Iohannis şi PSD (unii zic chiar că e vorba de băieţii cu ochi albaştri din est şi cei cu ochi verzi din vest), încât vara asta vom avea parte de bubuială cât încape pe scena politică. Bubuială din care ori sare din schemă partidoiul, ori stă mai mult pe tuşă prezidentul. Euro, cică, va merge bine ‘nainte!

**** PONT ****

Materialele de mai sus sunt o parodiere umoristică a realităţilor ieşene şi naţionale, realităţi care sunt tratate la modul cel mai serios în articolele de news ale ediţiei noastre. Orice asemănare cu oameni şi fapte din viaţa reală poate fi, aşadar, pur întâmplătoare.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Vârful adversităţii

Lucian DÎRDALA

Vârful adversităţii

Aşa cum o sugerează semnale venite în ultima vreme din multe ţări, inclusiv din Australia, ofensiva chineză pe frontul comerţului şi investiţiilor este extrem de intensă. Şi, din câte se pare, Beijingul se aşteaptă la o contraofensivă de acelaşi calibru: elementul politico-militar este fundamental, dar singurul front deschis în prezent este cel economic.

opinii

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Florin CÎNTIC

Liţă Chiţălău şi lupta pentru pace

Eram în clasa a XII-a de liceu, în 1980, când a ajuns la noi, pe filierele dirijate de Securitate - care tocmai se antrena pentru societatea de consum controlată de ea - cel mai recent album Pink Floyd. Era o operă rock, care ducea la cel mai înalt nivel compoziţiile „cu mesaj” şi geniul interpretativ al uneia dintre cele mai mari trupe de rock progresiv din istoria genului. Mai ales că vorbea despre libertate!

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Radu PĂRPĂUȚĂ

Epoca lui „Davai ceas, davai palton”

Vorba asta este ştiută şi răsştiută de români, până şi de ultimul ţăran semianalfabet, căruia rusnacii i-au jefuit totul din casă şi i-au violat fetele. Cine se face că nu ştie de politica de rapt rusă, acum după atâţia ani, şi nu e convins de asta, să am iertare - e un ticălos. Şi, în forme diverse, şi alte popoare au cunoscut acestea, căci nu numai românii n-au putut evita „Sfânta Rusie” ticăloasă (apropo, nici o ţară din lume nu se mai autointitulează „sfântă”, sfânt e un atribut al Divinităţii) şi ceatlăul rusesc. Iar acum, în anul de graţie 2022, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei a pus capac la toate - sfidează toate ţările, Uniunea Europeană... însă vom reveni la asta.

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Alex VASILIU

Mariana Cioromila: Du-te, tinere, până atingi limita potenţialului tău

Întrerup însemnările despre interviurile lui George Enescu pentru a schiţa portretul artistului de teatru liric Mariana Cioromila, înălţată în Zborul Înalt la 18 mai.

pulspulspuls

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Managerul şmardoi Grămadă, pus să lucreze la darea de seamă

Au luat-o băieţii în derâdere la început, dar auzim că, după olecuţă de reflecţie caldă la o berică rece, peste uichend, le-a mai venit mintea la cap. 

Caricatura zilei

Cireșe, nu ruble

Editia PDF

Bancul zilei

Doi rechini : - Ce faci, ma? - Am fost bolnav... - Pai, ce-ai avut?  - Am mâncat un general rus si o saptamân (...)

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Alte publicatii

  Fotografia zilei

  Intrebarea zilei

  Implementarea benzii unice pentru mijloacele de transport în comun pe toată lungimea șoselei Nicolina, o apreciați ca fiind benefică fluidizării traficului din zonă?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.