SCHEME: Bodea - „Vedeți diferențele dintre Iași și Teleorman la alocări bugetare”!
anunturi
Eurotrip
grandchef
anunturi
Bolta rece
anunturi
metalco

sambata, 10.04.2021

SCHEME: Bodea - „Vedeți diferențele dintre Iași și Teleorman la alocări bugetare”!

GALERIE
bodea1 buget2 buget3 crestere economica4 grafic drumuri judetene45 investitii autostrazi6 Buget MT comparatie
 • bodea
 • 1 buget
 • 2 buget
 • 3 crestere economica
 • 4 grafic drumuri judetene
 • 4
 • 5 investitii autostrazi
 • 6 Buget MT comparatie
- +

Deputatul PNL Iaşi Marius Bodea a adus în discuţie bugetul naţional şi alocările de fonduri de care beneficiază Iaşul. Redăm comunicatul său în variantă integrală și prezentăm schemele trimise de liberali:

Marius Bodea a prezentat faptul că bugetul naţional întocmit de PSD-ALDE încalcă legea responsabilităţii fiscale 69/2010.

“Potrivit datelor prezentate de guvern, cheltuielile publice cresc în 2017 cu 15% faţă de 2016, în timp ce PIB nominal este estimat să crească doar cu 7,5%. Astfel, bugetul pe 2017 încalcă articolul 6, literele d. şi e. din legea responsabilităţii fiscale”, a spus Marius Bodea.

Totodată, deputatul liberal a prezentat faptul că instituţia Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a comis o ilegalitate pentru ca PSD şi Liviu Dragnea să justifice întocmirea bugetului pe 2017.

“Comisia Naţională de Prognoză a fost obligată să-şi revizuiască prognozele în linie cu cele prezentate de PSD şi Liviu Dragnea şi să ofere o bază legală pentru întocmirea bugetului pe 2017”, a argumentat liberalul.

În privinţa alocărilor de care beneficiază Iaşul Regiunea de Nord-Est, deputatul PNL Iaşi, Marius Bodea, şi-a exprimat indignarea.

“Nu am votat acest buget pentru ca Iaşul a fost, realmente, marginalizat de guvernarea PSD-ALDE”, a spus Marius Bodea.

Acesta a oferit 3 argumente, făcând referire la situaţia drumurilor judetene, situaţia autostrăzii şi prin comparaţia finantarilor de la buget de stat a Iaşului cu judetele Teleorman şi Timiş.

“În privinţa drumurilor judeneţe, Iaşului îi va reveni o sumă de 10,26 milioane pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale. Această suma reprezinta 1% din suma alocată la nivelul întregii țări pentru drumuri județene. Mai mult, sintem pe locul 6 in Regiunea de Nord-Est, adică pe ultimul loc, ca alocare de fonduri pentru reabilitarea drumurilor judeţene si comunale, in conditiile in care Iașul are una dintre cele mai lungi rețele de drumuri din această categorie”, a spus deputatul liberal.

În privinţa autostrăzii, Marius Bodea a precizat că este important ca suma de 15,2 mil. lei care ar urma să se aloce pentru reactualizarea studiilor de fezabilitate să fie utilizată pentru tronsonul de autostradă care traversează munţii.

„Noi, parlamentarii PNL Iasi, am cerut 238 mil lei pentru pentru actualizarea studiilor de fezabilitate, cat mai ales pentru proiectare si autorizare executie lucrari tronsont Tg. Mureş – Tg. Neamţ”, a precizat Marius Bodea.

Totodată, Marius Bodea a prezentat alte 2 soluţii alternative pentru autostrada Moldova – Transilvania.

”Voi încerca, alături de colegii mei, să facem o Lege a Parteneriatului Public-Privat funcţională. O altă variantă pe care o explorez în perioada următoare este constituirea unui GECT – Grupul Economic de Cooperare Teritorială, la care să adere regiuni din Ungaria, Polonia şi Slovacia”, a spus Marius Bodea.

Acesta a atras atenţia că în strategia de implementare a MasterPlanului General de Transport (MPGT), toată execuţia la autostradă a fost mutată după 2021. Singura investiţie din judeţ din MPGT a rămas calea ferată Paşcani-Iasi.

“Mai mult, în acest document, la aeroporturi, în 2017-2020 se investeşte doar in Craiova, Tulcea, Bucuresti, Timisoara si Cluj, iar la Centrele intermodale se finanţeaza in 2014-2020 doar la Bucureşti, Timisoara, Cluj, Bacau şi Oradea”, a spus Marius Bodea.

Acesta a precizat că va transmite o scrisoare către toţi parlamentarii ieşeni pentru a semna un memorandum către Guvern prin care să ceară ca execuţia pentru tronsonul de autostradă Tg. Neamţ – Tg. Mureş să fie trecut la implementare până în 2021 pentru a putea beneficia de banii gratis puşi la dispoziţie de Uniunea Europeană. 

În privinţa alocărilor bugetare pentru Iaşi, Marius Bodea a subliniat că este anormal ca un singur Judeţ, Teleorman, să primească mai mulţi bani decât întreaga Regiune de Nord-Est.

“Dacă vă uitaţi pe harta naţională cu privire la alocările bugetare, judeţele de provenienţă ale miniştrilor din cabinetul Grindeanu coincid cu investiţiile în autostrăzi şi drumuri naţionale din România, prevăzute în noul buget national. Totodată, diferenţele mari dintre alocările pentru Iaşi, respectiv Teleorman, Judeţul d-lui Dragnea, şi Timiş, Judeţul d-lui Grindeanu, demonstrează că trăim într-o Românie a domniei bunului plac, a arbitrariul, nu a interesului pentru dezvoltarea unitară a ţării şi a coeziunii teritoriale”, a mai spus Marius Bodea.

Marius Bodea a spus că judeţul din care provine prim-ministrul Grindeanu beneficiază de 7% din  banii din Ministerul Transporturilor, în condiţiile în care Iaşul beneficiază de mai puţin de 2% din banii alocaţi infrastructurii în România.

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Nicolae GRECU

Încercare pe înaintare, cu speranţe de transformare

Chiar dacă şansele sunt minime, demersul oamenilor de rugby ieşeni demonstrează că sportul acesta se încăpăţânează să existe, să renască şi să reziste în dulcele târg.

Filmuletul zilei

opinii

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Eugen MUNTEANU

Metamorfoze ale protocronismului sau despre incompetenţa cu ştaif (III)

Sunt relevate în continuare explicaţiile etimologice aberante date unor termeni importanţi în limba română, precum cneaz şi voievod, şi concluziile istorice inadecvate rezultate din respectivele etimologii.

O Iubire şi nouă fericiri

pr. Constantin STURZU

O Iubire şi nouă fericiri

Când m-am decis să urmez Filosofia, licean fiind, cineva m-a trimis să discut cu un venerabil profesor din acest domeniu. "Care este preocuparea sau tema centrală a Filosofiei?", m-a întrebat dumnealui, încă de la primele cuvinte. "Fericirea!", am răspuns eu spontan. Profesorul s-a uitat puţin dezamăgit la mine: "Nu. Ci disputa dintre materialism şi idealism". 

Urbanismul slăbiciunilor

arh. Ionel OANCEA

Urbanismul slăbiciunilor

Frumuseţea urbei noastre datorează mult colinelor. Din mulţimea lor, Boris Crăciun identifică pe cele şapte semnificative: Repedea, Cetăţuia, Miroslava, Breazu, Copou, Ciric şi Tătăraşi. Centrul e dominat de mănăstirea Golia şi Mitropolie, iar pe cele din jur se ridică mănăstirile Cetăţuia şi Miroslava. Şi constructorii acestor monumente au avut în preocupare riscurile fundării pe terenurile instabile. 

pulspulspuls

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

L-aţi uitat pe politicianul care venea la Primărie cu Buceagul Ceapeului? Iacătă-l la uşă!

Pentru că ne-am jurat în barbă să ne ferim de politichie şi de politicieni măcar sâmbăta, pe uichend, aicea la rubricuţă, haideţi aşadar să părăsim olecuţă acest miraculos tărâm. 

Caricatura zilei

Conducere autonomă nivel 6

Editia PDF

Bancul zilei

Parintele Vasile a strâns 5 ani bani pentru clopotnita, dar nu i-au ajuns decât pentru un BMW.  

Parteneri

Alte publicatii

  Intrebarea zilei

  Sute de persoane au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva resticțiilor legate de COVID. Care ar trebui să fie pasul următor?

  vezi raspunsuri

  Copyright 2006-2020 © Ziaruldeiasi.ro Toate drepturile rezervate.